Als de zon op de ramen schijnt dan gaat het opruimen bijna vanzelf. Bijna ;). Door het scherpe zonlicht zie ik ineens het stof overal liggen en erger ik me prompt aan de rondslingerende zooi. Niet dat ik een enorme poetser ben, maar als het opgeruimd is voelt het toch wel erg lekker en een soort van luchtig. Ja, eigenlijk krijgt het huis letterlijk en figuurlijk wat meer lucht. Nu een aantal warme dagen voor de deur staat pakte ik ook de stapel T-shirts uit de kast. Even sorteren en wat oud en versleten is kan weg. In één van mijn favoriete shirtjes zit een gat, stammend uit de tijd dat Simmer (onze Friese Stabij) nog een klein pupje was en graag met haar scherpe tandjes in kleren en kleine meisjes benen hing. Op het streepje en het kleurtje van het shirt ben ik nog niet uitgekeken, dus ik besluit het een tweede leven te geven: het wordt een tas!

Recycle!

Serieus, dit is echt de snelste zelfmaker die ooit maakte. En je hebt geen naaimachine nodig! Alles wat je nodig hebt is een T-shirt en een scherpe stofschaar. Volg de instructies en in 10 minuten heb jij een handig boodschappentasje gemaakt. Leg het T-shirt plat op tafel (eventueel even snel de strijkbout erover) en knip de mouwen en de hals weg. Bepaal hoe diep je tasje moet worden en knip tot die lijn het onderste deel van het shirtje in sliertjes van ongeveer 1 a 2 cm breed. Keer het T-shirt binnenstebuiten en knoop de sliertjes per 2 aan elkaar met een platte knoop. Keer het shirt weer om en klaar is je tasje! Wil je de sliertjes ter decoratie onderaan je tas hebben bungelen? Keer dan je het shirt niet binnenstebuiten voordat je de knoopjes gaat maken. Nou, als dit niet snel en simpel is!

Bo Pedal Bin

Mijn T-shirt heeft een tweede leven als tasje gekregen: handig om even snel te pakken als ik nog even vlug naar de winkel moet om groente te halen. Of prop hem in je handtas voor als je de stad in gaat of verzamel er lege conservenpotjes in zodat een ritje naar de glascontainer zo gemaakt is. Ik hang het tasje binnen handbereik in de keuken. En nu ik toch zo goed bezig ben met opruimen en recyclen, pak ik het scheiden van afval ook meteen goed aan. Misschien ken je de Bo Touch Bin al? Ik mocht van Brabantia eerder zo’n pracht exemplaar weggeven. De Bo Touch heeft er nu een zusje erbij: de Bo Pedal Bin. Zelfde prullenbak, maar dan zonder de pootjes maar met een handig pedaal om zonder je handen te gebruiken de afvalemmer te openen.

Je kunt de Bo pedaalemmer zelf samenstellen: kies je favoriete kleur (er zijn maar liefst 8 verschillende kleuren!) en kies voor 1 grote binnenemmer van 36 liter, 11 + 23 liter, of 3 binnenemmers van elk 11 liter. Wat jij handig vindt! Mijn nieuwe Bo heeft twee binnenemmers. Een binnenemmer van 11 liter voor het gft-afval en eentje van 23 liter voor het restafval. Etensrestjes en groenafval gooi ik nu gemakkelijk gescheiden weg. En super de luxe: de Brabantia Bo sluit heel zacht door middel van het soft closure systeem. Een mooie bijkomstigheid: Als je een Bo Pedaalemmer koopt, steun je The Ocean Cleanup bij hun missie – de oceanen bevrijden van plastic. Goed bezig!

X Elske

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Brabantia. Ik werk graag samen met merken en bedrijven die passen bij mij en mijn blog. Wil je ook samenwerken, neem dan contact met me op.

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

Laat een reactie achter