Nuweland

Een oude Friese boerderij, in volle glorie hersteld én met een nieuwe bestemming. Ik hou er van. Net als Omke Jan in Woudsend, zo is ook deze prachtige nieuwe showroom in Oosterzee (Frl.) in een mooie oude  ‘pleats’ is gevestigd: Nuweland. En een bijzondere winkel is het! Als je opzoek bent naar kunst, meubels of woonaccessoires die echt anders dan anders zijn, dan ben je bij Nuweland zeker aan het goede adres. Ik nam mijn camera mee en ging voor een bezoek langs bij deze showroom vol Afrikaans design. Een ochtendje fotograferen om je een uitgebreid kijkje binnen te geven. Kijk mee bij deze nieuwe ‘Friese Favoriet’.

‘Als je opzoek bent naar kunst, meubels of woonaccessoires die echt anders dan anders zijn, dan ben je bij Nuweland zeker aan het goede adres!’

Woonwinkel Friesland

Nieuweland

Zuid-Afrika

Nuweland is opgericht door Anke en Wiebren, die na een aantal jaren wonen en werken in Kaapstad verliefd werden op Afrikaans design. Zij zagen dat dit Afrikaanse design een unieke uitstraling heeft, en dat de stijl en het vakmanschap eraf spat. Toen het jonge stel weer terugkwam naar Nederland, besloten ze de producten mee te nemen en te verkopen op een mooie locatie in Friesland. Ze lieten de boerderij met heel veel zorg en aandacht verbouwen tot woonhuis en luxe winkel en zo was Nuweland geboren. Een Friese boerderij vol handgemaakt design uit Afrika. Ik kan het alleen maar met Anke en Wiebren eens zijn, je ziet echt dat de kwaliteit van de producten afstraalt en dat het geen ‘dertien in een dozijn’ meubels en accessoires zijn.

Kunst, meubels en accessoires

Bij Nuweland vind je bijzondere meubels. Stoere leren banken en mooie stoffen fauteuils. Of eetkamertafels met unieke stoelen. Een rijke keus aan kussens en grote vazen. In ieder geval ben je er zeker van dat waar je oog ook op valt: het is allemaal handgemaakt door Zuid-Afrikaanse designers en artiesten. En vergeet ook de kunst niet: grote doeken aan de muur, bijzondere schalen of de blikvangers die je her en der verspreid ziet hangen en staan. Nuweland gaat ook exposities organiseren zodat je op Nederlandse bodem van het werk van Afrikaanse artiesten kunt genieten.

Favorieten

Tijdens het rondkijken bij Nuweland was me al snel iets duidelijk: Afrikaans Design past heel erg goed in Nederland. Prima te combineren met bijvoorbeeld de Scandinavische woonstijl. De meubels van Nuweland zijn mooi in eenvoud. en er wordt veel gebruik gemaakt van hout. Een aantal van mijn favorieten zijn: stoel Riempie, stoel Nguni of de heel gave umthi bookshelf. De producten zijn niet goedkoop, maar je weet zeker dat je een stuk handgemaakt vakwerk in huis hebt!

Op bezoek

Anke en Wiebren hebben veel plannen met Nuweland. De showroom staat natuurlijk op nummer 1, maar de locatie (met de grote tuin!) leent zich ook erg goed voor andere activiteiten. Een ritje naar Oosterzee is zeker een goed idee als je opzoek bent naar bijzondere woonitems. Je vindt ze hier:

Nuweland
Buren 31
8536 TH Oosterzee-Buren
www.nuweland.nl

Tip: zoek je voor de feestdagen nog een speciaal cadeau? Achter in de boerderij is een giftshop gecreëerd met de mooiste wooncadeau’s uit Zuid-Afrika. Of misschien ga je ook naar de Flinke Winter Favorieten op It Flinkeboskje in Hemelum? Ook daar vind je Nuweland. Shoppen online kan natuurlijk ook op www.nuweland.nl!

Gaaf, zo’n nieuwe aanwinst in het Friese.
Fijne dag! x Elske

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

2 Reacties

Laat een reactie achter