Met deze zomerse temperaturen ga ik het liefst naar buiten. Na een middag strand of een weekendje weg is het altijd weer fijn thuiskomen in ons eigen huis. Om het thuiskomen nog aangenamer te maken, ging ik voor een blog voor vtwonen aan de slag met een natuurlijk huisparfum die ik vond in het boek Smûk.

Smûk

Smûk is het boek geschreven door Wimke. Een van mijn goede vriendinnen en collega blogger. Net als ik is Wimke een rasechte Friezin en het Friese geluksgevoel heeft ze gevangen in een prachtig boek: Smûk! Het boek staat vol met eenvoudige zelfmakers voor elk seizoen, die je kunt maken met ingrediënten die je in huis hebt of die dichtbij verkrijgbaar zijn. Ikigai uit Japan, het Deense Hygge, Lagom uit Zweden… en wij hebben Smûk!

Creëer je eigen Friese geluk

‘Het zijn juist de smûke (gezellige) kleine momenten waarop ik me realiseer hoe fijn het is om in Friesland te wonen.’ En daar ben ik het helemaal mee eens! Fries Geluk kun je heel eenvoudig zelf creëren, door thuis knusse en gezellige momenten te maken. Ga aan de slag met een lekker recept, maak een slinger voor in huis of de tuin of bijvoorbeeld deze simpele en natuurlijke huisparfum.

Een geurtje voor je huis

Met een paar ingrediënten en een leeg (jam)potje maak je in een handomdraai een subtiel huisparfum. Mix water met bijvoorbeeld schijfjes citroen met munt en rozemarijn en wat sterrenanijs, of gebruik gember of kaneel. In de winter is een warme variant van de huisparfum een aanrader. Zet een pannetje met de ingrediënten op laag vuur of op de kachel. In het boek vind je een handige beschrijving en een lijstje met benodigdheden.

Het maken van deze natuurlijk huisparfum is zoals Wimke in haar boek beschrijft inderdaad nog makkelijker dan het eruit ziet! Wil je meer weten over dit toffe boek Smûk? Kijk dan even op de blog van Wimke.

Fijne dag! X Elske

Deze blog maakte ik in opdracht voor vtwonen! Ik maak content in opdracht en werk graag samen met merken en bedrijven. Groot of juist klein. Wil je hier meer over weten? Kijk dan even op deze pagina.
Al mijn blogs voor vtwonen vind je hier.

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

2 Reacties

  1. Hoi Elske,

    Hoe gaat het met je? Jammer om te zien dat het hier nog zo stil is. Ik mis je mooie verhalen en inspirerende ideeën! Kom je weer eens wat mooie dingen delen over jouw mooie Friesland?

Laat een reactie achter