Buiten leven

‘We maken ons klaar voor een warme zomer,’ zei Piet Paulusma een week geleden. Oh yes, ik hoop dat hij gelijk krijgt want ik ben er klaar voor. Laat het mooie weer maar komen en vooral blijven. We gingen afgelopen weekend al een paar dagen met de boot eropuit en dat voelt meteen als een kleintje zomervakantie. Ook thuis kunnen we nu buiten leven: het terras is schoon, de perkjes onkruid vrij en we kunnen heerlijk zitten in het loungehoekje en eten aan de nieuwe tuinset die ik kreeg van Hartman. De set staat en zit top, en de blauwe regen die volop in bloei is vormt een prachtig decor. Tijd om de camera te pakken en je meer te laten zien van dit mooie hoekje in onze tuin.

Tuinset Sophie

De natuur ontploft met de hogere temperaturen van de afgelopen weken. De bermen staan vol met fluitenkruid en bij ons in de tuin is het op dit moment vooral de blauwe regen die volop bloeit. Prachtig! Ik plukte een grote bos fluitenkruid en zette het in een vaas op de nieuwe tafel, de Sophie Teak Table Top. Een ronde tafel stond al tijden op mijn verlanglijstje en deze past perfect op het terras: je kunt er gezellig met veel mensen omheen zitten maar hij neemt niet veel ruimte in. Het teakhout is duurzaam en weersbestendig, dus hij kan mooi buiten blijven staan als het weer wat slechter is. Om de tafel staan Sophie Teak Armchair stoelen, van wit kunststof en met een elegant teakhouten onderstel. Een tijdloos design en zit erg comfortabel. We hebben met het mooie weer al een aantal keren buiten gegeten en ook door Piet en de famkes is de set meer dan goedgekeurd!

Budget DIY voor kussens

In de nieuwe tuinstoelen wilde ik graag wat nieuwe kussentjes neerleggen. Maar het liefst geen dure exemplaren, want een regenbui of gebruik bij een picknicksessie op het gras moet kunnen. Daarom kocht ik een paar goedkope kussenhoesjes plus binnenkussentjes en gaf er een persoonlijke twist aan. Bij de hobbywinkel kocht ik grote, houten knopen en met behulp van katoendraad en een dikke naald met scherpe punt heb ik op de voor- en achterkant van het kussen een knoop vastgezet. Gebruik 1 draad om beiden knopen vast te zetten en trek goed strak zodat het kussen in het midden bij elkaar wordt gedrukt. De kussentjes maken het hoekje in de tuin helemaal af en ze kosten niet meer dan 8 euro per stuk. Super snel klaar en een erg leuk resultaat!

Op naar vele uurtjes en avonden buiten zitten!

Fijne dag, x Elske

Foto’s: Elske Leenstra
Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Hartman. Ik werk graag samen met merken en bedrijven die passen bij mij en mijn blog. Wil je ook samenwerken, neem dan contact met me op.

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

1 Reactie

Laat een reactie achter