Boshuis Friesche Duin

In de laatste week van de zomervakantie was Piet alweer aan het werk. Ik was nog een weekje vrij met de meiden en geheel onverwacht gingen we met z’n drieën op minivakantie naar het mooie Appelscha: 3 dagen vertoeven in Boshuis Friesche Duin. Natuurlijk nam ik mijn camera mee en schoot veel (te veel) foto’s. Kijk je mee binnen en buiten bij deze Friese Favoriet?

 

‘Eigenlijk kun je ook niet anders dan een beetje verliefd worden op het zwart gebeitste, houten huis met de witte kozijnen en de frisse maar gezellige inrichting.’

Boshuis Friesche Duin

Buiten

Aan de rand van Appelscha ligt tussen de bomen verscholen het Scandinavische boshuis Friesche Duin. Het nieuwe zusje van Boshuis Nij Hildenberg, dat een stukje verderop aan dezelfde laan staat. Op een zonnige dinsdagochtend kwamen we aan bij het boshuis. We installeerden ons, besloten wie boven of onder op het stapelbed mocht liggen (de meiden boven, ik beneden) en aten snel een boterham. Het weerbericht voorspelde dat het één van de laatste zomerse dagen van die week zou zijn, dus snel pakten we onze zwemspullen en staken de straat over. Op slechts een steenworp afstand ligt het Bosbad, met duikplanken, glijbanen en een grote zonneweide. De rest van de middag plonsen dus!

Na het zwemmen terug in het boshuis verzuchtte Yfke: ‘Mem, het voelt hier net als thuis’. En ja, zo voelde ik het ook. Eigenlijk kun je ook niet anders dan een beetje verliefd worden op het zwart gebeitste, houten huis met de witte kozijnen en de frisse maar gezellige inrichting. Ook buiten is het er fijn: in de namiddagzon zaten we nog even op de veranda met een drankje, en de famkes konden zich nog even uitleven op de schommel of de trampoline. In het schuurtje staan 4 fietsen die we zo konden pakken om naar het dorp te fietsen voor een ijsje of de omgeving te verkennen. We maakten de volgende dag een flinke fietstocht door Nationaal Park het Drents Friese Wold.

Boshuis Appelscha

Boshuis Friesche Duin

Boshuis Friesche Duin

Boshuis Appelscha

Binnen

‘Wauw’, dat is wat wij zeiden toen we Boshuis Friesche Duin binnenstapten. De ruime, lichte woonkamer met open keuken met de houten balken en het grote gewei hoog aan de muur. De fijne banken in de zithoek (die inmiddels uitgebreid is met een houtkachel!), de stoere eethoek en de betonnen vloer… De foto’s spreken voor zich: Boshuis Friesche Duin is een plaatje! Via de schuifdeuren kom je bij de badkamer en twee van de drie slaapkamers. Er zijn drie slaapkamers voor in totaal 8 personen. Maar wij sliepen gewoon gezellig met z’n drieën op de kamer met de twee stapelbedden.

Tips

Nog een paar tips als je verblijft in één van de boshuizen of in Appelscha of omgeving:

  • Lekker eten kun je bij de Bosberg (5 minuten fietsen vanaf het Boshuis Friesche Duin).
  • Beklim te Bosbergtoren voor een prachtig uitzicht over Appelscha en verre omgeving.
  • Fietsen of wandelen in het Drents Friese Wold is altijd een goed idee. Start je tochtje vanuit het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer.
  • Meer actie? Ga klimmen in het klimbos met de Jongens van Outdoor.
  • Kom je met jonge kinderen? Voor een plons in het Bosbad of een middag spelen in pretpark Duinen Zathe zijn ze altijd te porren!
  • Meer info over Boshuis Friesche Duin en Boshuis Nij Hildenberg vind je op boshuisfriesland.nl.

 

Appelscha en omgeving vind ik prachtig, het is weer een heel ander deel van Friesland dan het waterrijke deel waar wij wonen. Boshuis Friesche Duin gaan we zeker weer eens te bezoeken, want dit vakantiehuis staat heel hoog op mijn lijstje van Friese Favorieten!

X Elske

Boshuis Friesche Duin

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

1 Reactie

Laat een reactie achter