Middagje ShowUP

Op 4 en 5 februari vond het showUP event plaats in Expo Haarlemmermeer. De inkoopbeurs voor de home & gift branche. Bekende merken, nieuwe labels en jonge ontwerpers presenteren er hun collecties. Voor mij de eerste keer dat ik dit event bezocht. Ik ging op pad om voor vtwonen de mooiste wanddecoratie te spotten en ik maakte nog wat kiekjes voor mijn eigen blog. Kijk je mee? Een kleine impressie van ShowUP voorjaar 2018…

Field of Hope

‘We capture nature’, de slogan van Field of Hope, het merk van Daniëlle en Hariatie. Hun producten bestaan uit sets van gedroogde bloemen, grassen en (on)kruid verwerkt in vintage lijsten en glaswerk. Allemaal unieke items, die met de grootste zorg, liefde en met respect voor de natuur zijn samengesteld. Om aan de muur te hangen of neer te zetten in je interieur. Prachtig!

StoryTiles

Ik ben fan van StoryTiles: de kleine kunstwerken op een tegeltje. Tijdens showUP presenteerde StoryTiles haar lentecollectie 2018. ‘Spring 2018’ bestaat uit 5 collecties, waaronder deze mooie Natural History Museum collectie. Geïnspireerd door de eeuwenoude waterdieren, creëerde ontwerpster Marga van Oers een onderwaterwereld. Maar ook de andere collecties zijn heel erg mooi en bijzonder, zoals de Van Gogh Museum collectie en de Nijntje collectie. Ja, ook voor de kinderkamer zijn StoryTiles een perfecte decoratie.

Ik spotte voor vtwonen ook de wanddecoratie van Sagstrom & CoMalou Kalay en de kleurrijke prints van Label of the Elements. De complete blog voor vtwonen vind je hier. Scroll verder voor mijn impressie van een middagje ShowUP!

Ompak

Bij Ompak verstaan ze de kunst van het inpakken. Cadeautjes zijn extra bijzonder als ze zijn ingepakt in het mooiste papier. Ompak presenteerde hun nieuwste collectie inpakpapier, ontworpen door designers Jurianne Matter, Gertie Vos en Loes van Oosten.

NADesign

Handmade Dutch design! Alle producten van NADesign zijn hand getekend en handgemaakt. Het ontwerpen, weven, breien, gieten, glazuren en bakken gebeurt allemaal in de studio van Jessica en Martijn in Zutphen. Bijzonder zijn de posters op  geschept papier gemaakt van olifantenpoep en de prachtige fragiele keramieken lampjes met een grof hand gebreid snoer.

Keecie

Op mijn verlanglijstje: een mooie tas en portemonnee van Keecie. Elk Keecie product wordt zorgvuldig met de hand gemaakt uit Italiaans leer van hoge kwaliteit, dat alleen maar mooier wordt met de jaren. Daar hou ik van, producten die gebruikt mogen worden, mooi zijn en alleen maar mooier worden!

Nuukk

From Berlin with love. Een fijn merk met diverse stationery, voor jong en oud. Ik vond vooral de porseleinstickers erg leuk, waarmee je oude keramieken items een tweede leven geeft.

Et Aussie

Gaaf, deze ‘Lampe’ van Et Aussie! Het snoer, de fitting en de halve lamp zijn gehuld in gehaakt jasje, gemaakt van één lange katoenen draad. Verkrijgbaar in 18 verschillende kleuren, elke gewenste lengte snoer, een heldere of matte led-lamp en een plafondaansluiting of een stekker met schakelaar: stel je eigen lamp samen.

Ferm Living

Het Deense woonmerk Ferm Living showde ook haar nieuwe collectie. Mooie items voor de woonkamer maar ook voor de kinderkamer. De gehele collectie van 2018 van dit mooie merk zien? Op de website van Ferm Living vind je een uitgebreide catalogus.

Via Martine

In mijn zoektocht naar de mooiste wanddecoratie kwam ik ook Via Martine tegen. Eerder schreef ik voor vtwonen al een blog over de prachtige posters en prints van Martine Vianen. Op ShowUP presenteerde Martine de nieuwste collectie. Extra mooi: de posters gedrukt op Forex, een 5 mm dik kunststof afgewerkt met een laminaat.

Rijkswachters

Zo gaaf, de Rijkswachters van Studio Hamerhaai. De Rijkswachters hebben jarenlang de kunstschatten van het Rijksmuseum beschermd en hebben met hen de hele wereld rondgereisd. Het Rijksmuseum is weer open en nu zijn de transportkisten waaruit deze Rijkswachters zijn gemaakt, niet meer nodig. De transportkisten krijgen een nieuw leven. De bloemenvaasjes zijn gemaakt uit restmateriaal van een meubelmaker.

Heerlijk, een middagje rondstruinen op ShowUP!
Fijne dag, x Elske

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

Laat een reactie achter