Kleur in huis

Ik ben een fan van kleur in huis. Een interieur zonder kleur dat past niet bij me. Ooit probeerde ik een huis met uitsluitend naturelle tinten, maar toch was dat geen blijvertje. Liever hier en daar een vleugje kleur; dat maakt je huis en persoonlijk thuis, vind ik. Maar tot nu toe zijn de muren in ons huis wit. Het witte combineert fijn met subtiele kleuren en vergeet ook niet het ruimtelijke effect. Maar het is tijd om daar eens verandering in te brengen en ik ging ik de uitdaging aan: met de Kleur van het Jaar 2018 van Flexa, Heart Wood. Een warme, veelzijdige kleur. Mijn persoonlijke missie: een eindresultaat creëren mét kleur op de muur en toch een fris geheel. Aan de slag!

Ik koos ervoor om met Heart Wood aan de slag te gaan in de werkkamer. Onze werkkamer was eerst garage en bijkeuken, en 7 jaar geleden verbouwden we deze twee ruimtes tot nieuwe bijkeuken en een kantoorruimte. Deze kamer grenst direct aan de keuken en het is echt een aanvulling op ons huis: ik werk er elke dag, Piet verwerkt er zijn administratie, de meiden maken huiswerk of spelen er op de computer en de hond Simmer haar bench staat er ook. In deze en deze blog kun je zien hoe de werkkamer eruit zag vóór de metamorfose. En hoewel niet te zien op de foto’s: de wandvullende kast ging deels de deur uit en moest flink (en dan bedoel ik ook flink) worden uitgemest. Daarom alleen al zou je af en toe eens een schilderklus moeten doen: het ruimt lekker op.

Mijn persoonlijke missie: een eindresultaat creëren mét Heart Wood op de muur en toch een fris geheel.

Moodboard en kleurtesters

Het opruimen was het meeste maar makkelijkste werk van deze verfklus, de kleuren kiezen het moeilijkst. Ik nam een kijkje op de website van Flexa om me te laten inspireren door de kleurentrends want als ‘witte muur liefhebber’ ben ik niet erg thuis in de laatste trends op gebied van verfkleuren. Het ‘welcome home pallet’ sprak me meteen aan. Dit palet laat zien hoe je Heart Wood combineert met zachte blauwtinten, zeegroene en naturelle kleuren en zo een rustig, ontspannen sfeertje creëert. Ideaal voor een werkkamer waar je in alle rust klussen wilt klaren! Ik maakte een moodboard om de sfeer die ik zocht weer te geven en met de Flexa Visualizer App testte ik alvast hoe Heart Wood zou staan op de muur. Als tegenhanger van deze ietwat donkere maar warme kleur zocht ik twee lichtere tinten uit om krukjes en wat accessoires mee te schilderen. Met behulp van de kleurtesters maakte ik grote stalen en ik hakte de knoop door: het werd Heart Wood gecombineerd met Misty Morning en Silver Shores.

Flexa Heartwood

Heartwood

Aan de slag

Na het leegruimen van de werkkamer gingen Piet en ik samen aan de slag. De te verven muur plakten we af en we beschermden de vloer met stucloper. Ik koos ervoor om de muur niet helemaal tot boven te schilderen maar een hoge lambrisering aan te brengen. Omdat de voormalige garage geen hoog plafond heeft, lijkt het met een witte baan (hetzelfde als het plafond) optisch hoger. De Heart Wood muurverf dekte in één keer en ik ging aan de slag met het schilderen van de krukjes die als extra zitplek of bijzettafeltje kunnen dienen. Drie eenvoudige bloempotjes kregen ook een kleurtje. Als je eenmaal klaar bent met de voorbereidingen (opruimen, leegruimen, afplakken) dan is het schilderen zo gepiept. Tijd om de ruimte weer in te richten.

Het eindresultaat

De werkkamer heeft een andere indeling gekregen. We zetten de bureaus die we al hadden tegen de vers geschilderde muur in plaats van voor het raam. Ter hoogte van de lambrisering hangt nu een witte plank met blankhouten plankdragers, waar we planten en andere spulletjes op kwijt kunnen. De computers weer op hun plek en met veel eigen en slechts een paar nieuwe items is de werkkamer ruimer dan ooit en als nieuw. De blauwe stoel is nieuw (Hay via MisterDesign), net als de plank (bouwmarkt en Ikea), de krukjes (Ikea) en de lamp met het blauwe snoer (Snoerboer). Super, dat je ook met een klein budget en nieuwe kleuren een ruimte helemaal kunt opfrissen. Wat mij betreft is de missie geslaagd: Heart Wood is een prachtige kleur die ook heel goed past in een licht en fris interieur!

Nieuwe bureaustoel: Hay AAC 22

Om de werkkamer helemaal af te maken wilde ik ook graag een nieuwe bureaustoel. Want de vele uurtjes die ik doorbreng achter mij bureau in dit mooie kantoortje, moeten natuurlijk wel comfortabel zijn! Omdat het oog ook wat wil koos ik voor de Hay About a Chair, en dan de blauwe variant. De stoel is ontworpen door Deense designer Hee Welling voor Hay, één van mijn favoriete woonmerken. Deze stoel is verkrijgbaar in een aantal erg mooie kleuren en variaties: met houten of stalen pootjes, deels gestoffeerd of volledig in stof uitgevoerd en er is ook een versie zonder armleuningen of met een draaibare voet. Neem eens een kijkje in de shop van MisterDesign voor heel veel keus in mooie bureau- of eetkamerstoelen!

Fijne dag, X Elske

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Flexa en MisterDesign. Ik werk samen met merken en bedrijven die passen bij mij en mijn blog. Wil je ook samenwerken, neem dan contact met me op.

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

2 Reacties

Laat een reactie achter