voorjaarsbloemen op de keukentafel

Voorjaarskriebels

Wat een verschil met ruim een maand geleden. Toen bonden we de schaatsen nog onder en dronken we warme choco, nu heb ik de slippers al aangehad en gingen we zonder jas naar buiten! Maar zalig, de zon doet veel goed. In de tuin beginnen de bomen en planten langzaam maar zeker uit te spruiten en binnenkort moet ik daar de boel ook maar eens opruimen en schoonmaken. Want de tegels zijn groen en hier en daar staan nog potten met dode plantjes erin. Mijn opruimkriebels liet ik eerst binnenshuis de vrije loop en ik ruimde de bijkeuken en de woonkamer en keuken eens flink op. Wat knapt daar de boel van op, even flink de bezem erdoor. Ik deed wat overbodige spulletjes weg, zodat ik ook weer wat meer ruimte kreeg. Ons huis is niet al te groot, dus ruimte op de vloer en muren geeft meteen het gevoel dat het huis groter is. Fijn!

De dagen vliegen om

Achter de schermen ben ik natuurlijk druk aan de slag voor diverse opdrachtgevers en ook binnenkort mag ik weer bezig met erg leuke blogopdrachten en het maken van content. De dagen vliegen om! Ondertussen wil ik ook mijn website een opfrisser geven. Een nieuw sausjes over het geheel, zodat het weer een tijdje meekan. De komende tijd praat ik je bij over mijn belevenissen, nieuwe producten die ik heb ontdekt en staat er een nieuwe wallpaper klaar om te downloaden voor je mobiele apparaten en desktop. Voorjaar, ik krijg er energie van! Voor vtwonen maakte ik mijn volgende blog over klein woongeluk: over voorjaarsbloemen op tafel. Ook hier deel ik graag deze blog met fijne kleurrijke foto’s met je. Daar komt ie:

Langs bij mijn favoriete bloemenwinkel

Verse bloemen op tafel, dat is voor mij toch echt wel een momentje van het beste klein woongeluk. Nu het voorjaar officieel is begonnen, vond ik het hoog tijd voor een fijn vers lenteboeket. De vaas uit de kast en op naar de bloemist! Op dinsdagochtend ging ik voor de koffie even over de markt en langs mijn favoriete bloemenwinkel in Sneek: Valentijn. Ik vroeg ze de ultieme lentebloemen voor me in te pakken zodat ik thuis een mooie vaas vol op tafel kon zetten. Ik nam mee naar huis: een paar takjes van de prunus, anemonen, ranonkel ‘Butterfly’ en natuurlijk een aantal tulpen in verschillende kleuren. Ter aanvulling nam ik nog een bloeiend takje clematis, ridderspoor en wat groen mee.

voorjaarsbloemen

voorjaarsbloemen

Bloemen schikken met een trucje

Thuis vulde ik de vaas (een beauty van Piet Hein Eek) met schoon water en sneed de bloemen af. Ik hou van nonchalante, luchtige boeketten dus het schikken is niet al te moeilijk. Om het mezelf nog makkelijker te maken, plakte ik een paar strookjes plakband kruislings over de opening van vaas, zodat ik daar de lange takken tussen kon zetten en deze wat beter rechtop blijven staan. Een handige en toch onopvallende tip! Ik begon met de tulpen onderop en vulde de vaas met de voorjaarsbloemen.

Op de keukentafel

Van een afstandje bekeek ik de volle vaas. Yes, helemaal mooi. Ik twijfelde niet lang over het beste plekje voor de voorjaarsboeket: op de keukentafel. Daar kan ik vanuit elke hoek van de kamer van de bloemen genieten. Geef je boeket een beetje zorg: verschoon om de paar dagen het water voor extra lang bloemenplezier. Op naar een mooie lente!

Mijn andere blogs voor vtwonen vind je hier.

Fijne dag en tot snel!
Elske

voorjaarsbloemen

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

Laat een reactie achter