De zomertijd is afgelopen weekend weer ingegaan en de Paasdagen staan voor de deur. Heerlijk, een extra dagje weekend en ik hoop op mooi weer zodat we er misschien even op uit kunnen of de boot al onder het winterkleed vandaag kunnen halen. Nu het voorjaar begonnen is kan ik niet wachten tot we weer het water op kunnen. Met de Paasdagen zelf doen wij niks spectaculairs hoor. Wij gaan op eerste paasdag even uitgebreid ontbijten met verse broodjes uit de oven, de famkes zoeken eieren in de tuin en ik heb een eenvoudige paastak in huis staan. Heb jij nog leuke plannen voor het Paasweekend? Pak je flink uit met versiering, eten en leuke uitjes? Als je nog leuke tips hebt voor een uitje, laat dan vooral even een reactie achter of stuur me een mailtje op info@elskeleenstra.nl!

Zoals je misschien wel weet maak ik niet alleen blogs en content voor mijn eigen blog en social media kanalen. Maar dit doe ik ook voor verschillende opdrachtgevers. En dat is erg leuk om te doen! Ook ga ik dit jaar voor DoenKids weer een aantal blogs maken. In deze blog die ik maakte voor DoenKids laat ik je een DIY voor Pasen zien. En het leuke is: hij is multi-inzetbaar! Het is een eenvoudige knutsel om (met kinderen) te maken, een spelletje (met paaseitjes!) én je kunt het gebruiken als tafeldecoratie tijdens de Paasbrunch. Dus pak je knutselspullen er maar bij, dan gaan we aan de slag met het maken van deze paashaasjes van papier.

DIT HEB JE NODIG:

 • Papieren bekers (deze witte bekertjes vind je bij de HEMA)
 • Vel wit papier
 • Roze papier en eventueel nog een ander kleurtje, 1 vel is genoeg van elke kleur
 • Potlood
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Stiften
 • Paaseitjes

ZO MAAK JE DE PAASHAASJES:

 1. Maak een mal voor de oren van de paashaas. Trek deze een aantal keren over op het witte papier (hoeveel haasjes je wilt maken) en knip uit.
  De stippellijn op de mal is een vouwlijntje. Zo maak je een strookje waarmee je de oren op de onderkant van de beker kunt lijmen.
 2. Knip de roze delen van de oren uit en plak deze op de witte.
 3. Lijm de oortjes op de beker.
 4. Geef je haasjes met stift een gezichtje en eventueel een strikje. Dat staat wel zo fleurig met de paasdagen ?
 5. Maak zoveel haasjes als je wilt of nodig hebt voor de Paastafel.
  Klaar!

Ook leuk

 • Een leuk paasspelletje om te doen met je kinderen: eitje eitje. Ken je het spelletje balletje balletje? De klassieke goocheltruc waarbij de toeschouwers moeten raden onder welke beker het balletje ligt, nadat deze goed door elkaar zijn geschud. Dit spelletje speel je nu met je papieren paashaasjes. Wie kan raden onder welke paashaas het eitje ligt, mag het eitje opeten.
 • Gebruik de haasjes voor tafeldecoratie tijdens de Paasbrunch. Je kunt ze ook gebruiken voor de tafelschikking en de naam van de gasten op de haasjes schrijven.
 • Maak een complete familie Paashaas en versier ze met strikjes, brilletjes of andere kleurrijke versiering.

De blog vind je hier (met meer beeld!) op de site van DoenKids.
Alvast een vrolijk Pasen gewenst!

X Elske

 

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

Laat een reactie achter