Aanstaande zondag is het weer moederdag. Een mooie dag om alle lieve moeders in het zonnetje te zetten. En dat hoeft niet veel te kosten. Een ontbijtje op bed, eventueel aangevuld met een bosje bloemen en een klein, zelfgemaakt cadeautje van de kinderen is helemaal top. Dit jaar maakte ik voor Doenkids een blog met een eenvoudig doe-het-zelf cadeautje: een hart voor moederdag. Jelka en Yfke zijn gek op schilderen en wilden me wel even helpen een voorbeeld te maken. Dus aan de slag, met een simpel maar mooi cadeautje om te maken voor lieve moeders, oma’s of andere lieve schatten.

Wat heb je nodig?

  • Een canvasdoek
  • Plakkaatverf
  • Potlood
  • Potlood met een gummetje erop

Hoe maak je het?

Zoals je ziet: deze DIY is niet moeilijk te maken maar wel erg leuk. Je maakt dit schilderij namelijk niet met een kwast maar je verft met het gummetje op een potlood. Eigenlijk ben je aan het stempelen met verf. Eerst teken je met potlood heel lichtjes een groot hart op het canvasdoek. En dan aan de slag met verf!

Het hartje van Jelka loopt mooi van licht naar donker en Yfke gaf er haar eigen draai aan door de stipjes te mengen en zo haar hart te vullen met een allerlei tinten rood en roze. Ik vind ze allebei prachtig 🙂

Ook leuk

  • Schrijf nog een lieve tekst bij het hart voor een extra persoonlijke noot.
  • Een hart is altijd goed, maar je kan ook een bloemenschilderij maken met deze verftechniek.
  • Pak het schilderij mooi in en combineer dit topcadeau met een ontbijtje op bed.
  • Gebruik in plaats van een potlood eens een wattenstaafje om de stippen te zetten.

Een hart voor moederdag gemaakt met heel veel liefde, dat is zeker weten een groot succes!

Fijne moederdag,
x Elske

Deze blog maakte ik in opdracht voor Doenkids. Ik maak content in opdracht en werk graag samen met merken en bedrijven. Groot of juist klein. Wil je hier meer over weten? Kijk dan even op deze pagina.

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

Laat een reactie achter