Als je mij een klein beetje kent, dan weet je dat ik wel te porren ben voor een doe-het-zelf-project op zijn tijd. Niet te moeilijk, maar liefst wel met groots resultaat. Simpele projecten waarvoor je niet een gevulde gereedschapskist hoeft aan te schaffen of een hobbywinkel hoeft leeg te kopen. Als je mijn blog volgt, dan weet je misschien ook dat ik met trots een Delfts Blauw bord aan de muur heb hangen (lees hier het verhaal) en dat ik gek ben op het drinken van koffie (al dan niet in gezellig gezelschap en een cappuccino is ook goed). Alles bij elkaar opgeteld kan ik niet anders dan enthousiast worden van deze Delfts Blauw DIY. Met een beetje van mezelf en een beetje van Heinen Delfts Blauw. Let op: ook handig voor moederdagcadeauzoekers én je kunt met jou DIY mok een gave prijs winnen. Lees snel verder!

Hoe werkt het?

Heinen Delfts Blauw is een van de bekendste producenten van Delfts Blauwe aardewerk. Je kent natuurlijk de Hollandse souvenirs maar ze maken zoveel meer. Misschien heb jij ook wel een bordje of tegeltje aan de wand hangen, of een mooie vaas op tafel. Ik kan een subtiele toevoeging van een stukje Hollandse traditie in mijn interieur wel waarderen. Maar wist je dat Heinen Delfts Blauw ook echt heel mooi en smaakvol Delfts Blauw Design verkoopt? Echt heel prachtig! Maar nu, waarvoor we hier zijn: de Delfts Blauw DIY. Tijd om een stukje historische traditie in je eigen moderne jasje te steken. En daarvoor is er deze Delfts Blauwe DIY mok, die je koopt als setje compleet met stiften. Ik laat je zien hoe het werkt:

  1. Je ontvangt de mok, met stiften.
  2. Je neemt de mok goed af met ontvetter, zoals alcohol of ammonia.
  3. Met de stiften kleur je het patroon in.
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de mok 25 minuten om de kleuren te fixeren.

Klaar!

Delfts Blauw DIY

Heel gaaf! Nu wil ik er nog 3 maken zodat we hier thuis alle vier eentje kunnen gebruiken. Van kleuren word je zen en je kunt helemaal los gaan om de mok compleet naar je eigen smaak te versieren. Buiten de lijntjes kleuren is natuurlijk ook toegestaan. Met moederdag in aantocht op 13 mei is dit een ideaal cadeautje. Want een persoonlijke boodschap of naam kun je ook toevoegen op de mok. Vul hem met thee en je hebt een cadeautje en speciaal item voor bij het moederdagontbijt te pakken! De mok inzetten voor andere feestelijkheden of zelf houden mag natuurlijk ook 🙂

Delfts Blauw DIY

Maak een mok en win!

Wil je ook aan de slag met deze Delfts Blauw DIY? Weet dan dat je er een heel gave prijs mee kunt winnen bij Heinen Delfts Blauw, namelijk een workshop echt Delfts Blauw schilderen! Alles wat je moet doen om kans te maken op deze prijs is je eigen DIY mok bestellen, inkleuren en je creatie (openbaar) delen op Facebook en/of Instagram met de hashtag #creatingnewtraditions. Je leest hier meer over deze actie.

Ik zou het leuk vinden om je Delfts Blauw DIY creatie te zien. Tag me op social media, vind ik leuk! (Instagram: @elskeleenstra of stuur een berichtje op Facebook.)

Fijne dag, X Elske

Delfts Blauw DIY

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Heinen Delfts Blauw. Ik werk graag samen met merken en bedrijven die passen bij mij en mijn blog. Wil je ook samenwerken, neem dan contact met me op.

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

3 Reacties

Laat een reactie achter