Simmer achtertuin 2 v

Als klein meisje wilde ik het al graag: een hondje. Of een pony, dat leek me ook geweldig. Mijn heit beloofde me dat als we ooit gingen verhuizen naar huis met een stukje land, ik een eigen pony zou krijgen. Ik was weer gerustgesteld maar verhuizen deden we uiteindelijk nooit. Jelka heeft dezelfde dromen die ik vroeger had. Bij elke pony die ze ziet roept ze verrukt uit dat ze die wel wil hebben, en dat hij wel bij pake op stal kan staan en dat ze echt waar elke dag goed voor de pony zal zorgen. Ondertussen zit Jelka op ponyrijles maar mijn eigen ponydroom is inmiddels wel wat vervlogen. Maar een hond, dat kriebelde nog altijd. Het eerste wat Jelka riep toen ik thuis ging werken: ‘Nu kan er ook wel een hond bij ons wonen!’. We gaven het nog even de tijd.

Simmer achtertuin 3 v

Simmer achtertuin 5 v

En nu ruim een half jaar verder woont ze alweer een maandje bij ons: Friese Stabij pup Simmer! Op 11 maart geboren en 8 weken later haalden we haar op uit Drenthe bij haar lieve fokster. Een nieuw avontuur! Jelka bedacht de naam voor ons kersverse hondenfamilielid: Simmer. Fries voor ‘zomer’. 
Simmer close up 2 v

Simmer achtertuin 7 v

Ze is lief en brutaal tegelijk, groeit werkelijk als sla en het allerkleinste is er alweer af. Haar hobby’s zijn spelen, eten, slapen, knuffelen, gaten graven en vies worden. Precies zoals een Stabijpup hoort te zijn. Ik stofzuig en dweil me een slag in de rondte en haast me elke dinsdagavond naar puppycursus. Maar het gaat super goed en gezellig is het zeker, met Simmer!

X Elske

Simmer achtertuin v

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

7 Reacties

  1. Als we een hond zouden nemen……maar we doen het het niet…..maar stel dat, dan zou het een Friese Stabij worden en de naam hebben we ooit ook al bedacht SKIP. Wat een leukerd, veel plezier ermee.

  2. Oh jeetje wat een lieveke! Ik zou echt zo graag een hond willen ook maar het zit nog even niet in de kaarten. Post maar lekker veel foto’s dan kan ik mee genieten 🙂

Laat een reactie achter