‘Ik ben nog steeds jarig want vandaag is mijn feestje’, zei Jelka vanmorgen opgetogen. Vanmiddag kwamen de vriendinnetjes die vorige week de zelfgemaakte uitnodigingskaart hadden gekregen. Tijd voor het prinsessenfeest! We zongen op koninklijke wijze ‘lang zal ze leven’ en schreeuwden vol overgave HIEP HIEP HOERA! Na de cadeaus versierden de dames zelf de taartjes en schilderden een prachtig kunstwerk. Er werd gedanst in de huiskamerdisco en we speelden een erg leuk spelletje: kus de kikker oftewel kiss the frog!

kiss the frog
Allereerst werden de prinsessen met hun tasje naar de spiegel gestuurd. De lippenstiften werden tevoorschijn gehaald en smeren maar. Daarna opzoek naar de Kikkerprins!
 kiss the frog
 En dan met de blinddoek op en de rijkelijk gestifte lippen proberen de kikkerprins te kussen.  Een succesnummer!
kiss the frog
Wil je dit te gekke spelletje ook spelen op een feestje? Dat kan! Je download de Kus de Kikker-poster heel gemakkelijk. De poster is op A3 formaat (dus raak kussen moet lukken). Zorg voor de prinsessen voor een knalrode lippenstift en een blinddoek.
De kikker veranderde helaas niet in een prins terwijl de prinsessen toch echt heel erg hun best hebben gedaan.
 kiss the frog
Fijn weekend! x Elske
Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

18 Reacties

 1. Hi Elske!
  Ontzettend leuk, afgelopen vrijdag je poster gebruikt en het was een succes op m’n dochters kinderfeestje!
  De poster hangt nu nog in de speelkamer te pronken met alle” lippenstiftmondjes” erop!
  Ik ga eens kijken wat je nog meer voor leuke dingen op je blog hebt.
  Gr Henja

 2. Hoi, wat een leuk idee. Over drie weken wil ik dit ook gaan doen op het feestje van m’n dochter (5)! Alleen komen er ook 2 prinsen. Misschien vinden ze het ook leuk en zal het geen probleem zijn, maar weet jij een leuk alternatief / oplossing voor jongens bij dit spel? Zat te denken om voor hun ezeltje prikje oid te maken, maar dan is het zo anders en apart spel. Misschien niet leuk… Groetjes Kitty

  • Hoi Kitty, Dank voor je reactie! En wat leuk dat je een prinsen en prinsessenfeestje organiseert voor je dochter. Je kan als alternatief ook lipjes/mondjes uit rood karton knippen en op de achterkant van de ‘plakkneedgum’ (ben even kwijt hoe dat heet) plakken. Ze kunnen dan kiezen: of geblindeerd met lippenstift de kikker zoenen, óf geblindeerd de rode lippen op de kikker proberen te plakken. Oh ja, ik heb rond Koningsdag ook leuke en lekkere pizzakroontjes gemaakt, misschien ook nog een tip voor je prinsessenfeest!
   Groetjes en veel feestplezier,
   Elske

 3. Bij ons waren de meisjes waren erg teleurgesteld dat de kikker niet in een prins veranderde. Kennelijk hadden ze echt verwacht dat dat zou gebeuren. En toen besloten er twee dan maar de man in huis te kussen om te zien of die dan in een prins veranderde. Dat was schrikken voor mijn man. mijn zoon was blij dat hij op zijn kamer was, toen hij dit later hoorde (maar lol hebben ze dus zeker gehad met dit spel).

Laat een reactie achter