Gister ben ik weer een jaartje ouder geworden! Jarig zijn is fantastisch als je 5 wordt, maar ook ik vind het helemaal geen straf om weer een jaartje erbij te krijgen. Zenuwachtig ben ik al niet meer, maar cadeautjes krijgen is natuurlijk altijd feest. Van vriendin Maaike kreeg ik het boek: A Beautiful Mess Photo Idea Book. En ik ben er heel erg blij mee! Hier een kleine review:

Elsie Larson en Emma Chapman volg je dagelijks op hun beroemde blog ‘A Beautiful Mess‘. Ken je deze lifestyleblog nog niet? Neem dan zeker eens een kijkje! Elsie en Emma zijn dol op het fotograferen van hun dagelijks leven. In het Photo Idea Book vind je 95 tips en ideeën die van pas komen als je ook vaak met je (smartphone)camera in de weer bent.

Ook als je, net als ik, geen professioneel fotograaf bent dan is het Photo Idea Book erg toegankelijk. Geen ingewikkelde termen maar heel praktische tips over belichting, compositie, leuke achtergronden en nog veel meer. (Let op: het boek is in het Engels geschreven.)

Het boek staat vol met prachtige foto’s en ideeën die meteen inspireren om met je camera aan de slag te gaan. Daag jezelf uit met een ‘photo-challenge’ of leer hoe je eten fotografeert. Of leg gebeurtenissen vast in details of maak geweldige foto’s van je huis. 

Elsie en Emma geven ook tips hoe je jezelf mooi op de foto zet. Ze geven zelfs make-up en haartips! Het laatste hoofdstuk is gevuld met allerlei ideeën om je foto’s aan de buitenwereld te laten zien. Niet zomaar in een fotoboek, maar denk aan taartstekers, lampen of kussens met je foto’s erop. Mijn favoriet is de custommade kerstbal, leuk voor mijn jaarlijkse kerstspecial in de boom!

Een aantal van de gekregen cadeaus

Je bestelt het boek heel gemakkelijk via Bol.com. Het boek is een aanrader als je dagelijks te vinden bent op Instagram, ook zelf foto’s maakt voor bijvoorbeeld je blog of fotograferen gewoon leuk vindt om te doen. Capture daily life!

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

9 Reacties

  1. Leuk boek, heb 'm ook net binnen. Wellicht een tip voor iedereen die dit boek ook wil kopen. Via amazon.de is dit boek (ook engelstalig) goedkoper te krijgen en ze sturen 'm ook nog eens gratis op! Ook naar NL. Scheelt al snel 5 euro.

Laat een reactie achter