trakteren

trakteren

Morgen is het zes jaar geleden dat Jelka werd geboren. Feest! We zijn druk bezig met de voorbereidingen. De taart wordt gebakken (niet door mij), de Friese oranjekoek is besteld, ik haal nog een stofzuiger door de kamer en gooi wat chloor in de wc. De boodschappen zijn gehaald, de cadeaus verstopt en de traktatie uitgedeeld. Want vandaag was het al een beetje feest: Jelka mocht trakteren op school. Altijd weer goed voor lichtelijke stress aan mijn kant. Want wat maak ik? Wanneer maak ik het? Al met al presteer ik altijd goed met wat druk op de ketel en waren de patatzakjes (gevuld met chips en een klodder marshmallow) een groot succes!

Maar, vroeg ik mezelf af, waar is die tijd gebleven van eenvoudige traktaties in een gezellig koekblik? Een bedje van een kleurig servet met lekkere lolly’s of Lange Jannen (fruit of salmiak) en een chocoladereep voor de juffen en meesters? Ik was ondertussen al een half uur op zoek naar een lijmstift (die ik uiteindelijk vond, maar die compleet was uitgedroogd, zucht) en mijn knutselzin daalde. Ik nam me voor volgend jaar een tegentrend in te zetten en de good-old-koekblik-traktatie nieuw leven in te blazen!

De volgende dag besloot ik mijn idee met Jelka te delen. ‘Pop, volgend jaar gaan we de traktatie anders doen. Een mooi blik met lekkers er in en je mag zelf kiezen wat! Dat is voor mij ook een stuk makkelijker!’. Jelka dacht er eventjes over na en zei verontwaardigd: ‘Maar mem, het is wel MIJN verjaardag hoor!’. Oh… Och… Oké. Dus, volgend jaar gewoon weer een knutseltraktatie van mij voor mijn lieve dochter. Ik zal op tijd beginnen.

Ik wens je een mooi en zonnig herfstweekend!
x Elske

Tags:
8 Reacties
 • Ceciel

  10 oktober 2014 op 13:43 Beantwoorden

  Ontzettend leuk gedaan. En heel herkenbaar die knutsel druk maar goed, er komt altijd iets moois uit waar je happy van wordt!

 • Kim

  10 oktober 2014 op 14:34 Beantwoorden

  Wat leuk gedaan!

 • Gerla Lubberink

  10 oktober 2014 op 17:52 Beantwoorden

  Superleuk! Mijn kids zijn echt te oud hiervoor. Die stressfactor herken ik. Ik mis t. Een beetje 😉

 • Irma Bodde

  10 oktober 2014 op 19:26 Beantwoorden

  Ik ben ook voor de gevulde trommel hoor. Wat betreft de salmiak lange Jan; wat waren die lekker hè!

 • Bernardine

  10 oktober 2014 op 19:30 Beantwoorden

  Mandje met fruit, deed mijn moeder altijd, maarja ik ben in de zomer jarig!
  Jouw idee pin ik even op mijn verjaardagsbordje op Pinterest 🙂

 • Alet Venhuizen

  10 oktober 2014 op 20:01 Beantwoorden

  Wow, leuk! Net echt! Super dat "Vichy" ruitje!

 • Frouk

  10 oktober 2014 op 20:09 Beantwoorden

  Leuk Elske! En zo herkenbaar! Ik heb deze keer samen met mijn dochter geknutseld, dat was vooral heel erg gezellig! Griezelige heksentraktaties, brrrr!

 • Truus de Mier

  12 oktober 2014 op 10:23 Beantwoorden

  Wij hebben de eenvoudige traktatie inmiddels weer ingevoerd! We maken er wel iets gezelligs van met een mooie schaal of bord en een leuk servet. Soesjes of lekkere koeken erop n klaar. Maar die van jullie is ook super.

  Groeten van Juffrouw Mier

Schrijf een reactie