DIY voor al je snoertjes

DIY voor al je snoertjes

Het is vandaag een mooie lentedag. Dat de kou het weekend weer terugkomt negeer ik voor het gemak even. De zon op de ramen en de aangename temperatuur buiten bevalt me prima! Ik krijg er wel een beetje opruimkriebels van. Thuis wil ik de bezem er weer even doorhalen, en ook mijn website ga ik binnenkort onder handen nemen. Ik ben aan het uitzoeken hoe ik het precies wil hebben en als ook het technische gedeelte geregeld is kan ik los met de ‘restyling’. Heerlijk, even een frisse wind erdoor.

Ik hou van flink opruimen, zo af en toe hoor, en dan met de vuilniszak in de hand het huis door. Echt ruimte maken en oude rommel de deur uit. Maar het hoeft niet altijd zo rigoureus, van een klein handigheidje die wat orde in de chaos schept kan de boel ook al flink opknappen. Inmiddels hebben we hier in huis al heel wat USB-kabeltjes en oordopjes verzameld. Met elk apparaat wordt de collectie weer uitgebreid en ze zitten altijd in de knoop, vooral als je ze bij elkaar in een laatje gooit. Maar dat probleem is heel simpel op te lossen, met een deze snelle zelfmaker: een DIY voor je snoertjes. 

DIY voor je snoertjes

Wat heb je nodig voor deze DIY:

 • Stukje (nep)leer
 • Scherpe stofschaar
 • Drukknoopjes

Zo maak je het:

Knip een strookjes uit het (nep)leer van ongeveer 10 bij 2 cm. Vouw het stukje leer dubbel en bepaal waar het drukknoopje moet komen. Bevestig de drukknoop en knip om het houdertje af te maken een driehoekje van de uiteinden. Klaar! Maak zoveel van deze snoerhoudertjes als je nodig hebt.


Top, zo’n snel en simpel DIY-project en ook nog eens heel handig om te gebruiken. Je hebt het vast wel gezien maar DIY-queen en vriendin van mij Wimke haar boek ‘Smûk’ komt bijna uit. Volgende week wordt het boek gelanceerd tijdens Creative Life in Utrecht. Het boek staat vol met snelle zelfmakers en het wordt een pracht van een boek. Je kunt vast een exemplaar reserveren als je nog meer DIY-inspiratie en een portie Fries Geluk zoekt.

Fijne dag! x Elske


 

3 Reacties
 • Ineke

  21 maart 2018 op 23:28 Beantwoorden

  Superleuk! Mag ik vragen waar je dit leer vandaan hebt? 🙂

  Liefs,
  Ineke

  • Elske Leenstra

   22 maart 2018 op 09:36 Beantwoorden

   Hoi Ineke, Dankjewel voor je reactie! Het leer (nepleer hoor!) is van de Xenos. Ga je ook aan de slag? Leuk, veel plezier! Groetjes Elske

   • Ineke

    1 april 2018 op 18:56 Beantwoorden

    Dankjewel! Ik ga morgen meteen even kijken 🙂

Schrijf een reactie