Maak zelf een prikbord met onderzetters!

Zo nu en dan vind ik het leuk om aan de slag te gaan met een zelfmaker. Iets wat je zelf hebt gemaakt, geeft je huis een persoonlijk tintje. Klein woongeluk! Het liefst maak ik een doe-het-zelf-project dat niet al te veel tijd en inspanning kost. Kleine moeite – groots resultaat, dat effect. Deze snelle zelfmaker maakte ik voor het kamertje van onze dochter Yfke, maar in heel veel ruimtes kun je ze kwijt: de DIY prikbordjes.

Schilderklus

In de vakantie schilderden we Yfke haar kamertje. Het mooie Heart Wood, de kleur van het jaar 2018, kwam op de muur als een lambrisering. Met een nieuw dekbedovertrek en na een flinke opruimsessie is het weer een heel fris en gezellig meidenkamertje geworden.

Een make-over van een (slaap)kamer hoeft niet altijd duur uit te pakken. Een blik verf geeft de ruimte al een heel andere uitstraling en voor de aankleding kun je ook kiezen om zelf iets te maken.

Creatief met kurk

Yfke wilde graag een iets aan de muur waar ze wat sieraden, tekeningen en kaarten op kwijt kan. Aangezien deze spullen normaliter rondslingeren door haar kamertje, vond ik dit een heel goed idee. Dus samen gingen we aan de slag. We zochten de benodigdheden bij elkaar en het leuke van deze DIY prikbordjes vind ik dat ik eigenlijk alle ingrediënten wel in huis had.

Dit heb je nodig

 • grote onderzetters van kurk
 • stuk touw
 • (houten) kralen
 • tacker (of heel sterke tape, als je geen tacker hebt)
 • eventueel: restje verf + kwast + schilderstape
 • een half uurtje tijd

Zo maak je het

 • Knip een stuk touw op lengte. Dit wordt het ophangkoord van je prikbord. Je kan een lus maken of een ruimer handvat. Ik maakte beide soorten.
 • Rijg een aantal grote houten kralen aan het stuk touw.
 • Zet het touw vast op de achterzijde van de kurken onderzetter en gebruik hiervoor de tacker of de sterke tape.
 • Wil je de prikbordjes nog iets extra’s geven, schilder ze dan (deels). Plak een deel af met schilderstape en verf in een kleur naar keuze. Ik had nog een restje staan, dat is meer dan genoeg.
 • Klaar!

Hang je prikbordje(s) aan een haak of schroef. Leuk voor in de kinderkamer, voor in de keuken voor je boodschappenlijstje, aan de muur in je werkkamer. Simpel en snel, toch?

Eenvoudige doe het zelf-projectjes vind ik een voorbeeld van #kleinwoongeluk, een daarom maakte ik deze blog voor vtwonen, je vindt hem hier. Andere blogs die ik maakte voor vtwonen vind je hier en een heleboel snelle zelfmakers van mijn hand vind je op hier. Wat is klein woongeluk voor jou? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Fijne dag! x Elske

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

1 Reactie

Laat een reactie achter