love ironing

Van alle huishoudelijke klusjes vind ik de was één van de minst leuke. Wassen en ophangen is best oké, maar die fase daarna… Ik ben de beste in droge was verzamelen tot er 3 volle manden staan, het wasrekje nog vol hangt en droger propvol zit. Meteen wegwerken is de truc, ja ik weet het. Ik heb altijd wel iets anders te doen wat belangrijker is of ik heb gewoon geen zin in die eindeloze was.

Maar gelukkig is daar mijn lieve mem. Zo af en toe helpt ze eens met een huishoudelijk klusje, als wij (ik en mijn zussen) druk zijn. Komt ze eens binnen wippen om even bij te kletsen, dan zegt ze steevast: ‘Heb je nog was? Want onder het praten kunnen wij wel vouwen’. En zo werken we dan al pratende een mandje of twee weg en is mijn Himalaya aan wasgoed geslonken tot een overzichtelijk bergje. (De was in de kast leggen is een ander fase, daar zal ik nu niet over uitweiden).

de strijk wegwerken

Ik ben dus al blij als mijn was gevouwen en wel in de kasten ligt. Je kan wel raden dat strijken dan ook niet tot mijn hobby’s behoort. Alleen als een kledingstuk op moment van aantrekken echt te kreukelig is, dan warm ik gauw de strijkbout op en ga voor een snelle sessie. Mijn eigen strijkplank ziet vrij weinig daglicht maar ik weet wel iemand die ik heel blij kan maken met dit prachtige, kleurrijke exemplaar uit de nieuwe collectie van Brabantia.

Mijn moeder heeft al sinds het trouwen met mijn vader dezelfde strijkplank. Al 44 jaar! Een oerdegelijk ding (volgens mij ook een Brabantia) die fanatiek gebruikt wordt. Eens in de zoveel tijd koopt ze een nieuw overtrek voor het oude beesje en hij kan weer even vooruit. Ik denk dat ze met deze moderne en brede strijktafel heel blij zal zijn. Gemakkelijk in hoogte verstelbaar en ook nog eens met gekleurd onderstel en een toffe print. Alsjeblieft mem, deze is voor jou! Een bedankje, voor je lieve behulpzaamheid.

roze wasmand kitsch kitchen

Give away

Heb jij ook een lieve moeder, buurvrouw, vriendin, tante, zus of wie dan ook die je ook wilt verblijden met een nieuwe strijkplank? Ik mag van Brabantia eentje weggeven. Bekijk de nieuwe collectie strijktafels hier.

Het enige wat je voor deze give away hoeft te doen is een reactie achterlaten onder deze blog en vertellen wie jij dit cadeau van harte gunt. Voor jezelf houden mag natuurlijk ook :). Meedoen aan deze give away kan tot vrijdag 8 juli. Uit alle inzendingen trek ik een willekeurige winnaar.

Succes! x Elske

strijkkralen vlinder

Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door Brabantia.

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

98 Reacties

 1. Ik zal maar meteen bekennen dat ik ‘m graag zelf wil. 🙂 Laatst een nieuw strijkijzer gekocht, omdat de oude echt aan vervanging toe was. Maar die strijkplank, die mag eigenlijk ook wel eens vervangen worden. Dan is zo’n hele leuke erg welkom. Dat maakt het strijken een beetje leuker.

 2. Ik vind strijken echt verschrikkelijk….gelukkig heb ik een hele lieve man die het doet. Dus daarom zou het leuk zijn om voor hem deze strijkplank te winnen. Lief dat jouw moeder je heeft geholpen!

 3. Michelle Boelhouwer Beantwoorden

  Wat een mooie strijkplank! Ik zou hem goed kunnen gebruiken, omdat ik samen met mijn vriend binnenkort ga samenwonen!

 4. Net als jij zou deze voor mijn moeder zijn die ook bij mij altijd de was vouwt en strijkt. En iedere keer ben ik daar zo blij mee. In ons gezin met 2 fanatiek sportende kinderen draait de machine elke dag dus hoe fijn is het als je moeder er is dat zij de was dan eens voor je doet!

 5. Ook ik zou hem geven aan mijn lieve mama , die mij een aantal x in de week belt of ik nog een “strijkje” heb liggen.
  Ze neemt mij daarmee zoveel werk uit handen. Ik zou haar heel heel blij maken met deze prachtige strijkplank !

 6. Das een beauty. . Maar aan mezelf hoef ik m niet te geven! Ik zal meteen maar bekennen dat ik het huis prima bij houdt en de was redelijk krijg weggewerkt maar nog nooit een strijkijzer heb aangeraakt *schaam schaam* die 5 dingen in onze garderobe die gestreken MOETEN worden gaan naar ons mam… die gun ik bij deze dus ook echt zo’n mooie eyecatcher, misschien dat dat het strijken iets leuker maakt?

 7. Ik wil deze beauty heel graag voor mijn lieve vriend! Ik heb echt een hekel aan strijken, en zoals jij hang ik de was zo op dat er vaak weinig te strijken valt, naar mijn idee… Strijken doe ik nooit meer sinds ik samenwoon, want dat doet hij! En aangezien de strijkplank ook uit tijdperk Verweggistan (is nog van mijn oma!) komt, vind ik wel dat hij een hippe, mooie maar vooral fijne strijkplank verdient!

 8. Reina van der Veen Beantwoorden

  Hoi Elske,

  Het zou een fantastisch cadeau zijn voor mijn vriendin Gerda.
  Zij komt volgende week weer terug naar Nederland vanuit Noorwegen.
  Zij moet de helft van haar inboedel achterlaten in Noorwegen, waaronder haar strijkplank.
  Het is erg verdrietig dat ze zo veel moet achterlaten. Dit cadeau zou weer een lichtpuntje zijn in deze donkere tijd.

  Groetjes,

  Reina

 9. Wat een ontzettend lieve give away! En tja die was is maar bij weinig mensen favoriet! Ik heb vaak het idee dat er bij ons met vier kids ook geen einde aan komt! Ik doe graag mee voor mijn lieve zusje die met haar nieuwbakken baby wel wat extra gemak thuis kan gebruiken dus er twee hummeltje haar aandacht vragen!

 10. ik ben er nog niet uit aan wie ik ken wel 3 personen die zon toffe strijkplank kunnen gebruiken omdat ze goed in mijn leven helpen en niets te veel is .. Ik zelf kan hem niet gebruiken omdat ik een strijktafel van manlief cadeau kreeg ( is een geschenk uit de hemel ) de 3 personen zijn mijn moeder schoonzus en goeie vriendin .. Zowiezo komt de strijkplank op een goeie plek terecht 😉

 11. Oh, wat is deze mooi! Te mooi om op zolder te strijken, al zal die daar goed tussen alle turqouise spulletjes passen! Maar op zo’n mooie strijkplank de babykleertjes strijken is natuurlijk een groot feest!!!

 12. Ik heb ook zo’n Lieve Mem 🙂
  Niet dat zij bij mij de was gaat doen, maar zij heeft mij leren naaien en daar is een (brede) strijkplank cruciaal bij heb ik geleerd: alle naden goed plat strijken voordat je verder gaat met een volgende naad.
  Ik gun haar deze strijkplank, dan krijg ik vast haar oude en daar ben ik ook al blij mee! Straks in de zomervakantie heb ik 1 volle week in m’n eentje om de stapels stofjes om te toveren in een nieuwe voorraad jurkjes 😉

 13. Dit vind ik echt superleuk! Ook ik ga bekennen dat ik ‘m mezelf gun. Omdat ik net verhuisd ben en zo’n toffe strijkplank mijn hele bovenverdieping zou opfleuren. Dolgraag dus!

 14. Haha heel herkenbaar wat je schrijft. Aangezien strijken niet mijn favoriete hobby is, strijkt m’n vriend op zo’n klein tafelstrijkplankje zijn overhemden voor naar het werk. Daarom zou ik het super tof vinden als hij deze strijkplank zou winnen, dan kan hij fatsoenlijk strijken, ipv krom gebukt boven de tafel. En ok, omdat het zo’n hippe strijkplank is, beloof ik plechtig als we winnen, dat ik ook eens wat vaker een wasje zal weg werken.

 15. Ik zou hem Rene Kijk in de Vegte cadeau doen. Ik die de was dn hij het strijkgoed. Dat het een blikvanger in mijn huis is is voor mij weer mooi meegenomen. ?

 16. Wat een mooie vrolijke strijkplank ,ik zou hem m’n dochter graag gunnen ,Ze is vorig jaar op haar zelf gaan wonen en een strijkplank heeft ze nog niet .
  Ze heeft een moeilijk jaar achter de rug ,waarvan ze de laatste 4 maand heel hard geknokt heeft om haar eetstoornis weer onder controle te krijgen, en sinds vorige week zit ze weer in haar eigen huisje .

 17. hallo Elske, Ik zie het al helemaal voor me ! Ik heb namelijk net zón lieve mem die strijkt wanneer ik aan het werk ben. Waar ik na mijn dienst keurig de manden in de hal zie staan en ik het heerlijk vindt dat ik me daar niet druk om hoef te maken. Met een gezin bestaan uit vijf leden . Waarvan vier voetballen en ik een hardloper ben is het een hele berg. Ik zou hem het liefst aan mijn moeder willen geven maar ze is zeer gehecht aan de oude zeer handige ( volgens haar) Brabantia die ze heeft gekregen op haar trouwerij! Dan zou hij prima passen in mijn nieuwe bijkeuken die volgende week klaar is en waarbij mijn moeder zou zeggen “wot hondig””.

 18. Ik bespeur hier een echt generatieverschil 🙂 Ook mijn lieve mama doet, als ze bij me is, altijd mijn strijk. En met een man die naar zijn werk overhemden draagt, is dat altijd een hele berg. Overigens herinner ik me dat mijn oma vroeger bij ons thuis ook stond te strijken dus waarschijnlijk sta ik over 30 jaar ook te strijken bij mijn jongens in huis ;-). Of zal er tegen die tijd een automaat voor zijn? (laten we het hopen)
  Maar…. voor het zo ver is gun ik mijn mama deze mooie strijkplank want ook zij heeft thuis een echt oudje staan die aan vervanging toe is.

 19. Wat een mooi exemplaar zeg!! Ik doe heel graag mee voor mijzelf. Mijn oude strijkplank heeft het inmiddels begeven. Een nieuwe zou dus heel goed van pas komen! En deze staat nog eens heel leuk wat strijken vast een feestje gaat maken

 20. Voor mijn moeder! Van haar heb ik alle was skills geleerd en wanneer ik te druk ben met de kinderen en alles eromheen wil mijn moeder nog weleens een was weg strijken of vouwen. Die van haar is aan vervanging toe en deze is wel echt zo zomerstralend, net als de was die buiten is gedroogd! Die gun ik haar!

 21. Ik zou hm graag aan mijn lieve moeder willen geven. Ze past veel bij ons op en strijkt dan altijd even wat nodig is. Moeders kunnen dit ook altijd beter.
  In verband met lichamelijke klachten zeg ik altijd dat ze het niet hoeft te doen. Maar ze doet het toch altijd maar weer.

 22. Deze zou ik super graag willen winnen voor mijn moeder. Wij zitten nu al een half jaar in een vakantiehuisje zonder wasmachine…. ze doet dan ook onze was! (Van 3 Kids en 2 volwassenen) ? We moeten nog een paar maanden en dan is ons nieuwe huis klaar. Wat zou ik haar graag blij willen maken hiermee ?

 23. Ooohhh, ik wil m ook graag zelf ? Nou ja, ook een beetje voor m’n lieve man. Ik ben nl. van het vouwen en hij van de strijk :-). En wat wil het geval? Het apparaat staat bij ons gewoon in de woonkamer, dus zo’n heel mooi exemplaar is extra welkom! Bedankt in ieder geval voor de leuke weggeef. Groetjes, José

 24. Ohh wat een herkenbaar verhaal! Hier gaat dat net zo, met een drukke baan, drie kids en en man die veel overhemden draagt heb ik ook bergen strijkwas! Mijn lieve mams past ook op de kids en soms kom ik thuis en dan heeft ze al mijn was prachtig strak (dat krijg ik dus nooit voorelkaar!) gestreken! Alleen ze zei laatst dat mijn plank echt te wankel is en de overtrek zijn beste tijd ook wel heeft gehad! Daar kan ik haar geen ongelijk in geven! Dus wie weet……..als ik deze prachtig plank win dan kan ik misschien weer net zo strak en kreukvrij strijken als mijn moeder! Zou heel goed terecht komen hier!

 25. Het zit dus zo. Vriendlief heeft na lang zoeken een nieuwe baan gevonden. Super leuk natuurlijk, maar er is een mini nadeel.. Hij moet nu iedere dag een overhemd aan. Tot nu toe worden die overhemden gestreken op de leuning van de bank en hij vindt het allemaal wel best. Maar ik kan de gekke kreukels toch echt niet door de vingers zien! Dus ik doe mee voor twee mensen: de een kan dan op een normale manier strijken en de ander kan met nóg meer plezier naar haar vriend kijken!

 26. Wauw! Deze kans mag ik niet laten schieten… Nadat ik mijn opleiding gehaald heb en een baan heb, ga ik met vriendlief een huisje in… Alleen moeten zijn overhemden wel gestreken worden… En dat doe ik heeeel graag op deze strijktafel! Dan zal ik het vast niet zo erg vinden! Ik ben zo benieuwd!

 27. Oh super leuk Elske! Zo zou ik haast nog vrolijk worden van die berg strijk!? Die ik nu heb is stuk en ik zou hem natuurlijk heel graag met deze leukert vervangen! Ik doe zeker mee ?

 28. Ik zou hem graag willen winnen voor mijn man. Ik kan en wil veel dingen doen maar strijken is voor mij niet weggelegd dus dat doet hij zelf. De strijkplank valt bijna van ellende uit elkaar dus ik gun hem wel een goeie en deze ziet er ook nog erg leuk en vrolijk uit!

 29. Ook ik wil deze gave strijkplank wel winnen voor mijn lieve mama! Wat is het fijn om thuis te komen na een dag werken en alle was is weggestreken! En zo netjes als zij kan strijken…. Mij lukt het niet. Maar met zo’n vrolijke strijkplank wordt t iig leuker om te doen!

 30. Deze blog had over mij en mijn moeder kunnen gaan?. Ook ik ben een kei in het opsparen van schoon wasgoed en heb dan zo’n lieve moeder zonder rust in ’t gat?. Ik zou deze mooie strijkplank dus graag voor haar winnen want zij is echt de enige strijkkoningin van het Noordelijk halfrond!

 31. Ik zou de mijne (die nog lang niet versleten is) aan mijn vader geven en deze voormezelf houden… Wat is ie mooi (mijn vader interesseert dat gelukkig niet, dus die zal wel blij zijn met mijn lelijke)

 32. Ik heb ook zo’n lieve mem die mij zo nu en dan helpt met die oneindige stapels.. Mem is nl dol op strijken en strijkt thuis alles! Ik ben daarin wat makkelijker maar mijn reuma maakt t voor mij al een uitdaging op zich om broeken, shirts, overhemden etc mooi te strijken. Als bedankje voor al haar hulp met strijken maar ook met andere zaken wil ik deze mooie strijkplank heel graag aan mem geven?

 33. Engelien Perridon Beantwoorden

  Hey Elske,
  Graag doe ik mee!! En eerlijk ook voor mezelf! Had deze liever weggegeven en dan m’n strijkerij iedere week drbij ?
  Marten draagt iedere dag een schoon overhemd (laat het hem zelf ook wel doen, wanneer het hem te lang duurt ?) dus deze komt echt van pas?

 34. Mijn schoonmoeder strijkt nu voor ons gezin en daar ben ik SUPERBLIJ mee!!! Maar eigenlijk vind ik dat ik zelf ook best eens een strijkbergje weg zou moeten kunnen werken…. En dat begint bij een kekke uitrusting. Dus mss wordt het tijd dat ik me toch eens ga verdiepen in een fancy strijkijzer èn zo’n hippe strijkplank. Want heel eerlijk, het oog wil ook wat ;). Dus graag zou ik ‘m voor mezelf winnen, om mijn schoonmoeder te ontlasten! Dan kan zij meer leuke dingen doen!

 35. Wat een leuke actie Elske! Ik doe ook graag voor mezelf mee ? Heb ook altijd enorm veel was. Wassen en ophangen dat gaat nog idd, maar hier drie wasmanden boven die nog weggewerkt moeten worden. Mijn strijkplank is oud en niet zo mooi meer. Nog een reden om hem niet zo vaak te voorschijn te halen ? Maar met zo’n mooie strijkplank word dat vast anders! Deze mag wel in de woonkamer staan!

 36. Oeh wat een gave strijkplank! ❤ Ik doe graag mee! Deze kan tenminste gerust blijven staan op onze slaapkamer (nu elke keer de plank weer naar zolder ?) Wordt strijken heel misschien toch nog leuk ?

 37. Wauw! Die wil ik! Perfect voor mijn nieuwe huisje. Wat zal mijn moeder blij zijn als zij alle bergen was van mij niet meer hoeft te doen.

 38. Hoi elske, je blog klinkt heel herkenbaar. Ik gun mijzekf deze strijkplank, zo wordt strijken weer een stuk leuker. Groetjes nicolle

 39. Wat héérlijk dat je zo’n lieve mem hebt!!
  Een grote zegen!

  Zou dolgraag deze plank willen winnen ☺.
  Help verschillende gezinnen door met regelmaat voor hen te strijken, omdat ze door ziekte en andere vervelende dingen dit zelf niet kunnen doen.
  Plus onze eigen strijk………☺
  Wat zou het héérlijk zijn om dan zo’n mooie plank te hebben……..
  Daar wordt het strijken een stuk gezelliger van ☺!
  Gaat het vast een stuk sneller ☺……..

  Gezellige avond toegewenst.

  Lieve groet, Caroline.

 40. Ik kan echt genieten van de was die buiten aan de lijn hangt, de heerlijke geur die het krijgt als dan weer droog is. Ook strijken vind ik een prima klus. Meestal zet ik er een gezellig muziekje of een leuk TV-programma bij aan. De laaste fase, daar ben ik minder goed in. Het opruimen van de was in de kasten! Vreselijk vind ik dat.

  Fris gewassen beddengoed dat buiten heeft kunnen drogen staat in mijn top-10 van geluksmomenten, echt waar!

  Ik doe graag mee met de give-away en het liefst maak ik mezelf blij met deze supervrolijke strijkplank! Erg hè…

 41. Ik doe hem graag cadeau aan mijn man! Hij strijkt namelijk alles! Het mooiste cadeau is misschien nog wel dat ik met een mooie strijkplank (de eerste week) ook te verleiden ben tot een wasje strijken 🙂

 42. Wat een gave nieuwe collectie met strijkplanken heeft Brabantia! Ik zou hem mijn vriend cadeau doen… Dat zou een echte win-win-win situatie zijn…. Hij kan zijn oude smalke strijkplank gedag zeggen en iedere ochtend zijn overhemd strijken op dit fantastisch mooie en brede exemplaar. En ik kan me heerlijk nog even omdraaien zonder wakker te worden van het gepiep en gekraak van het huidige exemplaar. Ik weet heeeeeeel zeker dat ik dat geluid nooit ga missen ;).

 43. Wat lief dat je deze vrolijke strijkplank aan je moeder cadeau doet.
  Aangezien mijn eigen moeder een nog grotere hekel aan strijken heeft dan ik, zou ik het zelf wel willen winnen. Leuker wordt het klusje er niet van, wel vrolijker!

 44. Ik herken mezelf helemaal in jouw was-opvouw-strijkverhaal :)! Ik zou de vrolijke Brabantie strijkplank dan ook heel graag cadeau doen aan mezelf (af en toe moet je ook jezelf eens verwennen toch ;)?). Hopelijk slinkt mijn mount everestwasberg dan ook eindelijk hahaha. X

 45. Eerlijk gezegd zou ik hem graag zelf houden.. ik haat strijken en door mijn slechte rug en een te lage/oude strijkplank wordt de haat alleen maar groter. Maar deze strijktafel ziet er zo fantastisch uit dat ik deze maar al te graag zal willen gebruiken!

 46. Waaaaw, als dit niet als een geschenkje uit de hemel komt jong!
  Mijn strijkplank is net gesneuveld en ik ben op zoek naar een nieuwtje en die van Brabantia zijn supermooi dus hup, fingers crossed dat ik eentje win 🙂

 47. Fantastische give away en ook hier een zeer welkome aanvulling om die bergen was eens flink te bestormen!?

 48. De strijkplank zou ik zelf ook wel graag houden, vroeger vond ik het niet erg om te strijken. Maar sinds ik een man heb die hemden verslind hang ik er altijd aan vast. Ik heb nog een strijkplank uit grootmoeders tijd. Een zonder kleur lelijk onhandig ding, waar ik zelf al eens een overtrekje heb voor gekocht. Een nieuwe strijkplank zelf kopen doe je pas als je vorige echt kapot is. Als ik de nieuwe zou winnen dan geef ik mijn oude aan mensen die het wat minder goed hebben.

 49. Super mooie strijkplank die ik aan mijn moeder cadeau zou doen, van haar 5 jaar geleden een nieuwe Brabantia strijkplank gekregen toen ik op mezelf ging wonen terwijl ik eigenlijk niet zo’n strijker ben. Mijn moeder daarintegen strijkt werkelijk alles voordat het op perfecte stapeltjes in de kast verdwijnt en dat op een Brabantia strijkplank uit jaar “kruik” tijd voor een nieuwe dus!

 50. Wat herkenbaar! Mijn mama helpt me al jaren met de strijk en met het vouwen van de was. Deze plank zou ik haar zeker cadeau doen!

 51. Zoals je weet strijk ik ook niet ?. Maar zou hem ook graag aan m’n moeder geven. Ze zijn inmiddels 34 jaar getrouwd en dat betekent dat ze al 34 jaar op dat veel te lage strijkplankje haar wasjes wegstrijkt. En strijken doet ze, van theedoek tot sok, beddengoed en weer terug.
  Maar waar die genen naartoe gegaan zijn? M’n zus heeft ze ook niet ?

 52. Oh wat een beauty, ik strijk ook niet zoveel en graag, maar dat komt mede door mijn strijkplank. Mijn man heeft hem overgenomen van een huisgenoot toen hij nog op zijn studentenkamer woonde. Een echt afdankertje dus. Ik zou hem met heel veel liefde inruilen voor dit prachtexemplaar van Brabantia, zodat strijken eindelijk een feestje gaat worden.

 53. Mijn strijkplank is een jaar of 9 oud, maar van niet zo’n degelijk werk en aan vervanging toe. Omdat ik ook veel naai staat de strijkplank vaak in onze woonruimte, zo’n mooie is dus zeker welkom!

 54. Ik zou de strijkplank geven aan mijn lieve vriendin met een heeeeeeel groot gezin en dus een hele grote berg strijk. Dank je wel!

 55. Oeh! Ik zou hem juist zelf willen houden, want de strijkplank die we nu hebben kan ik zelf niet eens in en uit elkaar klappen. En hij piept. En de hoes is vies…

 56. Ooh!! Jaa! Wanneer je liever en strijkplank wilt winnen dan tickets voor een festival moet je denk ik toegeven zelf te gaan behoren tot de ‘toekomstige oude generatie’

  Maar ja! Dit ding is hip !
  Maakt ook mijn huis compleet. Want ik had al wel een hip strijkijzer maar geen strijkplank 🙂

  Verticaal strijken lukt ook wel hoor..
  Maar deze mag komen shinen in mijn woonkamer.

 57. Ik heb mijn eerste eigen huisje gekocht 3 maanden geleden en na veel klussen is het nu eindelijk zo ver: ik mag er echt van gaan genieten. Er staan nog weinig dingen op mijn lijstje maar een strijkplank heb ik toevallig nog echt nodig. En nu maar hopen!

 58. Oh, ik zou de strijktafel wel voor mijzelf willen. We krijgen een nieuwe bijkeuken en ik zie mezelf al staan; met een nieuwe strijkplank voor het raam kijkend naar buiten. Ik vind strijken namelijk wel leuk, heel mindful?. Enne, oh ja mijn mem komt hier ook wel om te strijken.

 59. Ik strijk bijna dagelijks op mijn oude trouwe brabantia strijkplank, maar ik zou best wel een maatje groter willen en dan kan mijn trouwe vriend naar mijn dochter toe die op kamers woont. Zou er bijna nog meer plezier in krijgen om de was weg te werken van mijn grote gezin :).

 60. Wat een leuke zeg! Ik zou ‘m ook graag voor mn moeder willen (en een beetje voor mezelf ;)), omdat ze én anderhalve dag per week op onze twee dochtertjes past en dan ook nog eens wat strijk wegwerkt. Superlief dus!

 61. Oh wat een geweldige!! Ik zou hem heel graag winnen voor mijn man! Hij heeft een kast vol overhemden maar moppert dagelijks omdat ze ongestreken zijn! Wellicht met deze fantastische hippe plank dat hij (of ik…) het op eens een leuk klusje ga vinden. Vooralsnog wachten we op de komst van ons dochtertje en op deze manier kan ik mijn verlof nuttig besteden!!

 62. Toen ik ging samenwonen kreeg ik van mijn moeder haar jaren ’70 Brabantia (bruine poten met oranje doppen). Wellicht lag t aan mijn lompheid maar deze heeft het dus wel begeven…wederom weer een plank van mijn moeder gekregen maar dit is geen Brabantia. Hoe cool zou t zijn als ik deze mooie zou winnen en tzt zou kunnen doorgeven aan mijn dochter!

 63. Annemarie poorter Beantwoorden

  Oh ik doe mee! Als moeder van 4 kinderen en een man in de bouw is wassen voor mij een regelrechte ramp !? en laat de strijkplank het nu net begeven hebben na 15 jaar trouwe dienst ! Hij verliest overal zijn schuimrubberen vacht ? top win actie dus ! ?

 64. Helaas kan ik hem niet meer aan mijn moeder cadeau doen. Maar zelf ben ik ook moeder en strijk graag de was voor mijn kinderen. Daarom zou ik deze mooie strijkplank graag aan mijzelf cadeau doen.

 65. Ook ik heb zo’n lieve moeder die zich regelmatig om mijn strijk bekommert.
  Ze doet al 49 jaar met dezelfde (smalle) strijkplank en zou zo’n mooie brede nieuwe strijkplank vast een mooi cadeau vinden!!
  Ze is jarig op 8 juli!
  Mocht ze winnen…. dan hoop ik stiekem dat haar oude strijkplank naar mij komt. Voor een ander goed doel dan de strijk!
  Ik geef naailes aan kinderen vanaf 7 jaar. Een strijkplank (en strijkijzer) ontbreken nog in mijn workshopruimte.
  Groetjes, Nathaly

 66. Mijn strijkplank is echt aan vervanging toe en zodus gun ik mezelf deze mooie strijkplank van Brabantia wel! Met een man van net geen 2 meter en 2 flinke zonen die aardig op weg zijn om papa in te halen, komt deze strijkplank goed van pas!

 67. Oh ik wil hem graag winnen! Woon al 4 mnd op mezelf en ga nog steeds bij mn moeder af en toe strijken 😉 dus hij zou thuis goed van pas komen.

 68. Ik zou deze strijkplank héél graag winnen. De mijne staat op het punt om het te begeven, en met ons vijfde kindje op komst binnen nu en een paar weken, kan ik deze dus wel heel goed gebruiken, want de berg met was gaat dus nóg groter worden, haha! Ik ga heel hard duimen!

 69. Ja, voor een ‘vluchteling’ vriendin.. Sinds dit weekend een huisje, en bezig een inboedel te verzamelen… Lijkt me leuk om aan haar te kunnen geven.

 70. Ik wil hem zelf wel houden!
  Ik herken het helemaal…wassen is tot daar aan toe, maar strijken bah bah!
  Ik heb nu eigenlijk alleen een nieuwe jours nodig, maar een compleet nieuwe plank lijkt me veel toffer! Misschien dat ik die bergen was geen weken laat liggen tot alles in de kast op is…..??

 71. Oeh die zou ik graag winnen voor mijn schoonzusje (en zwager dan ook he) Manon! Laatst zou ik bij haar even wat strijken, viel de strijkplank nog net niet uit elkaar….hoog tijd voor een nieuwe!

 72. Ik zou hem graag winnen voor mijn vriend Willem, hij heeft een hele oude, gammele strijkplank en zijn overhemden netjes strijken (sowieso een rotklusje!) lukt nooit echt lekker… Een nieuwe, fijne strijkplank zou erg welkom zijn!

 73. Die wil ik heel graag winnen! Met ons 1e eigen huisje in het vooruitzicht zou deze heel erg handig zijn! Om de “minderleuke” dingen van een eigen huisje toch een stukje leuker te maken!??

 74. Deze is voor mijn zusje! Zij is zwanger van de 2e (een meisje ;-)) en haar huidige strijkplank is aan vervanging toe. Dan kan ze de baby was mooi op een nieuwe strijkplank strijken!

 75. Eerlijk is eerlijk, die zou ik graag winnen voor mijzelf ?. Ik doe mijn eigen strijk voor ons viertjes en deze strijkplank zou het dan toch wel een veeeel leuker klusje maken ?????

 76. Hoi Elske

  Ik heb net als jou een hekel aan de was en strijk en heb hier dan ook vaak volle manden die staan te schreeuwen om weggewerkt te worden. Gelukkig zegt m’n man zo nu en dan ‘kom we beginnen er samen aan dan is het zo voorbij’ 🙂
  Zo’n mooie nieuwe strijkplank zou een leuke motivator zijn om toch maar eens aan die strijk te beginnen! Wie weet word ik dan nog een kei in het huishouden!

  Liefs x Joyce

 77. Ha leave! Wat een leuk en lief kado voor jullie mem/tante Nanny. Hij is echt prachtig.
  Zo een mooie strijkplank zou bij ons ook niet misstaan aangezien die van ons ter decoratie en gebruik dag en nacht in de kamer staat.. Want ja, ik strijk echt alles. Nog net niet de badhanddoeken en washandjes, maar voor de rest alles. Oh ja, de onderbroeken ook niet… ?
  Lfs! Jacoba.

 78. Jessica Jansen Tinga Beantwoorden

  Oeh ik kan heel veel leuke vrouwen bedenken die hier heel blij mee zouden zijn. Maar stiekem vind ik hem zelf ook heeeeel erg leuk! ? Ik zou hem in onze nieuwe washok echt geweldig vinden! Duim duim duim

 79. Oooo dat lijkt me heerlijk! Ook ik heb een vreselijke hekel aan strijken. En dat met een man en 2 zoontjes die graag on overhemd lopen. Zelf koop ik nooit iets wat gestreken moet worden, ik weet wat er dan gebeurt….het komt op de bult, en ik vergeet dat kledingstuk compleet. De bermuda driehoek ! Zelf heb ik mn eerste strijkplank nog, gekocht op mn 18de bij de kringloop voor 50 cent! Te cool natuurlijk. Dat neemt niet weg dat ondanks een flitsende hoes de strijkplank te laag voor mij is. Wanneer ik mij eens per 4a5 maand waag en die vreselijke bult overhemden….ik ter plekke een hernia ontwikkel!! Zelf word ik blij van de mooie kleur van deze strijkplank….dat neemt niet weg dat strijken sucks! Maarrr…..ik zie mijn mannen graag blij en ik gestreken overhemden., dus ik ga voor deze winactie en hopelijk kan ik mijn leven als gelukkig huisvrouw gaan starten!!

 80. Ik ben precies zoals jij met de was. Op het moment ligt mijn bed vol met schone was en zit ik je blog te lezen. Ik woon in een studentenkamer en mijn strijkspul nam ik meestal mee naar mem, maar het zelf kunnen is ook wel fijn! Daarom doe ik graag mee aan de give away, want een echte studente heeft toch een strijkplank nodig!

 81. Ik zou hem cadeau doen aan mijn vriend. Hij zegt dat ie nu niet kan strijken thuis omdat zijn strijkplank niet goed is. Nou probleem opgelost ??. Kan hij het nu mooi zelf doen, dus dubbel voordeel ?

 82. Ilse Van den Weghe Beantwoorden

  Ooooh, ik wil die strijkplank ook wel best voor mezelf 😉 En de Botanical zou mooi staan in ons nieuwe huisje!

 83. Ik heb de strijkplank van mijn oma’s buurvrouw gekregen (tante Cor) toen ik op mijzelf ging wonen (en tante Cor naar het verpleegtehuis moest) . Inmiddels 30 jaar geleden. Vintage oranje en altijd denk ik even aan tante Cor als ik strijk. Maar nu eigenlijk wel toe aan een nieuw exemplaar, want die van tante Cor zakt bijna in elkaar. Maar ook met een nieuwe strijkplank denk ik vast nog wel eens tijdens het strijken aan tante Cor! Dus ik doe mee, voor mijzelf.

 84. Ik zou ‘m graag winnen. Niet voor mezelf maar voor de allerliefste moeder van de hele wereld. Omdat ze altijd voor me klaar staat en ook nog eens onze strijk doet.

 85. Ik vind hem echt heel erg gaaf! En eigenlijk gewoon lekker voor mezelf. Mijn man heeft namelijk na een hele periode weer een baan en daar hoort bij dat ik overhemden moet strijken:) en op zon leukerd is dat best te doen.

 86. Wat een gave Brabantia strijkplank! Als ik hem zou winnen zou ik hem ook aan mijn moeder geven en ik denk dat ze er ontzettend blij van zal worden! Zo’n vrolijk kleurtje en printje 🙂

 87. Oh, ik zou deze zooo graag winnen… Gewoon voor mezelf omdat mijn idee is dat huishoudelijke klusjes leuker zijn met mooie spullen 🙂

 88. Wat een leuke strijkplank is dit!!! De mijne is al meer dan 30 jaar oud en mag wel vervangen worden door deze leuke,vrolijke en moderne!

 89. Wauw die is leuk. Ik gun hem mijn beste vriend Maikel, omdat hij altijd de strijkplank in zijn (kleine maar knusse) woonkamer heeft staan. Elke keer als ik daar ben maak ik er grapjes over hoe stom dat staat. Er is geen ruimte om hem op te bergen, maar met zo’n leuke print zal ik er niet meer over klagen! 🙂

 90. Dit is pas een hippe strijkplank!

  Ik herken mezelf heel erg in de blogpost : ik strijk namelijk ab-so-luut niet graag!

  Zou hem zelf ook graag willen maar ik geef hem met veel liefde aan mijn zusje die in oktober de stap waagt en het ouderlijk nest verlaat en alleen gaat wonen. Misschien mag ik mijn strijk dan wel bij haar achterlaten.. ??
  Groetjes,
  Anke

 91. Die zou ik wel heeeel graag willen winnen…. Elke keer (ongeveer iedere dag ?) na die ellendige strijk kan ik nu meteen door met stofzuigen! Omdat het schuimrubber van m’n oude strijkplank ‘op’ is hèb ik dus steeds allemaal gele schuimrubber stukjes op de grond liggen ? heel heel heel graag dus! En hij ziet er ook nog eens gaaf uit!

 92. Hoi Elske,
  Ik zou hem graag voor mezelf winnen. Ben ook geen strijkfanaat maar met de vierde op komst moet je soms wel. ? Misschien wordt het iets leuker met deze mooie!
  Groetjes Janneke

 93. Hoewel strijken niet mijn hobby is Dow ik het wel wekelijks. Dit omdat ik van nette kledingkasten houd. Mocht ik deze strijkplank winnen dan krijgt hij een prominente plaats in de “strijkkamer”. Het strijken word dan echt een feestje.

 94. Hoi Elske!

  Do hest ek san leave mem! Die heb ik ook! En wat een ontzettende leuke strijkplank. Die gun ik myn mem!
  Ons huis is altijd spik en span, elke dag draait de wasmachine en staat er iedere avond heerlijk eten voor ons klaar. Niet alleen ons huis maar ook het huis van mijn beppe. Als dank gun ik deze strijkplank aan mijn mem! 🙂

  Groetnis!

Laat een reactie achter