gerbera's, rozen, anjers en nog meer mooie bloemen

Vandaag is de trouwdag van mijn heit en mem. Al 44 jaar getrouwd en om het te vieren eten we taart en blijven we allemaal ‘thuis’ eten. Ook komen er een paar oude foto’s voorbij van de trouwdag op 26 april 1972. In haar handen heeft mijn moeder een mooi bruidsboeket met daarin gele en oranje gerbera’s. Dat mijn moeder deze bloemen in haar trouwboeket had is één van de redenen dat ik deze bloem zo speciaal vind. Toen de uitnodiging van mooiwatbloemendoen.nl binnenkwam voor de ontbijtworkshop met gerbera’s in de hoofdrol, twijfelde ik natuurlijk ook geen moment. Een heerlijk ontbijt én aan de slag met de mooiste bloemen: een uitje naar mijn hart!

Ontbijtworkshop gerbera

Afgelopen vrijdagochtend vertrok vroeg richting Amsterdam. Het verkeer zat mee, het reizen met het openbaar vervoer verliep vlekkeloos en daar stond ik: een half uur te vroeg in hartje Amsterdam. Na een kort rondje Vondelpark belde ik aan bij de Vondelkerk, waar het kantoor van organisator The Gardeners gevestigd is, en samen met de andere genodigde bloggers vertrokken we richting de kelder van dit prachtige pand. Daar stond alles klaar voor een ontbijtworkshop: rijk gedekte tafels en heel veel gerbera’s. Aan tafel en aan de slag!

gerbera's in een geboorteboeket

Na het ontbijt vertelde bloemstyliste Nathalie Fasé, ons van alles over de Gerbera. Deze bloem is er in heel veel variaties en vrolijke kleuren. De gerbera wordt ook wel ‘geboortebloem’ genoemd. De vazen kwamen op tafel en we maakten met maskingtape of plakband een raster aan de bovenkant van de vaas: plak 3 stroken tape met ruimte ertussen in de lengte en 3 stroken in de breedte. Zo ontstaan er ‘vakjes’ waar tussen je de bloemen heel mooi kunt rangschikken. Een handige tip om te onthouden!

bloemenworkshop gerbera

Elske fotografie

Met een overvloed aan bloemen en de handige tip met de tape, maakten we allemaal in een handomdraai een prachtig boeket. Kleine uitdaging was nog wel om de bloemen (met vaas) heel in de tram, trein, auto en uiteindelijk thuis te krijgen. Maar het is gelukt en na even bijkomen in vers water staan de bloemen nog steeds te schitteren bij ons in de woonkamer. Gerbera’s, ze behoren nog steeds tot mijn favoriete bloemen!

X Elske

P.S.: foto 6 en 7 zijn gemaakt door fotografe Rebekka Mell. Zo sta ik er zelf ook eens in actie op 🙂

gerbera bloemen

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

6 Reacties

Laat een reactie achter