pegboard

DIY do it yourself memobord

Een fotootje, kleurplaten van de kids, briefjes van school, notities of een lekker recept… Tegenwoordig plak ik alles met een magneetje op de zijkant van de koelkast. Heel handig, maar wel een beetje rommelig. Ik wilde iets maken om mooie kaarten op te hangen (ook met het oog op de naderende decembermaand en bijbehorende post), dus ik ging aan de slag: van geperforeerd hardboard (pegboard) en elastisch koord maakte ik een memobord.

Ik hou van snelle en simpele DIY’s, roep ik altijd. Maar omdat ik het hardboard heb geschilderd (3 lagen) was het niet zo snel als ik van te voren in gedachten had. Geduld is dan wel niet mijn sterkste punt, als ik ergens aan begin maak ik het wel af :). Wil je ook zelf een memobord maken? Dit heb je nodig:

 • een plaat geperforeerd hardboard
 • latjes van 3 cm breed, om de plaat te verstevigen
 • spijkertjes, hamer
 • schuurpapier, grondverf, verf, verfbakje en roller
 • elastisch koord (10 meter)

 

Bij de bouwmarkt liet ik de plaat hardboard op maat zagen (mijn memobord is 90 x 120 cm). Perfecte service vind ik dat! Ook de latjes liet ik meteen in stukken zagen (2 x 90 cm en 2 x 117 cm). Zo kon ik thuis meteen aan de slag. De latjes heb ik aan de achterkant van de plaat rondom bevestigd met kleine spijkertjes zodat het geheel steviger wordt. Hardboard is niet heel dik en buigt snel als je het recht op tegen de muur wilt zetten. Daarna heb ik de plaat licht opgeschuurd en 2 keer in de grondverf gezet. Dan nog 1 keer aflakken in de gewenste kleur. (Dit klinkt lekker snel, maar je bent dus nu al 3 dagen verder in verband met de droogtijd van de verf. Ik heb je gewaarschuwd!) Met elastisch koord rijg je kris kras een patroon door de gaten en klaar is je memobord.

Ik heb het bord in de woonkamer neergezet, maar hij is ook leuk in de hal, keuken, werk- of kinderkamer. En als Sinterklaas het land heeft verlaten, dan maak je er een versie voor de kerstdagen van:

kerst christmas memoboard memobord

christmas pegboard

Fijne dag! X Elske

P.S.: de gebruikte (kerst)kaarten op de foto’s vind je in de shop. Een overzicht van al mijn eerder gemaakte DIY’s vind je hier en meer inspiratie voor te gekke projecten vind je op mijn DIY-pinterestboard.

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

8 Reacties

 1. Wat een leuk idee, vooral die kerstboom.
  Waar koop je het elastische touw, en heb je dat ook in andere kleuren?

  Groetjes,
  Nicolle.

 2. Hoi Elske,

  Met veel plezier lees ik altijd je blog. Wat een leuk DIY idee !
  Heel herkenbaar, ik heb ook zo’n hekel aan schuren en wachten totdat verf droog is.
  Ik gebruik nu dan ook altijd mooie kalk verf die je gewoon kan aanbrengen zonder schuren en grondverf van Annie Sloan. Echt ideaal!

  Groetjes
  Sandra

 3. Pingback: DIY inspiratie - Maak zelf een memobord - Decorationz.nl

Laat een reactie achter