Ik ben altijd gek op het frisse, opgeruimde gevoel na het weghalen van de kerstboom. Maar ons huis was na het vertrek naar zolder van de kerstversiering wel erg kaal geworden. Ik vond dat de witte muren wel iets fleurigs konden gebruiken. Met deze pin van Pinterest in m’n hoofd (één van mijn ‘wanna-make-lijstje’) haalde ik toch de kerstboomlichtjes weer van boven. Met de woorden ‘roze’ en ‘hart’ in gedachten haalde ik het grootste canvasdoek wat ik kon vinden, verf en ging aan de slag!

 

 

 

 

Wil je ook een canvasdoek met lichtjes maken? Het is eenvoudig én snel! Dit heb je nodig:

  • kerstverlichting (ik gebruikte een snoer met 100 lichtjes wat ik op zolder had liggen)
  • groot canvasdoek (die van mij is 75 x 115 cm, gekocht bij de Action)
  • acrylverf (ik mengde wit en roze)
  • brede kwast
  • dikke naald met scherpe punt
Verf het doek in de kleur waar je zin in hebt (of laat ‘m wit, nog sneller!). Na het drogen van de verf teken je met potlood zachtjes op de achterkant van het canvas het hart. Prik vervolgens met een scherpe dikke naald gaatjes in het canvas op de plekken waar de lampjes moeten komen. Tel wel even mee, want je wilt precies evenveel gaatjes in het canvas als lampjes aan je snoer! Ik gebruikte ongeveer 50 lampjes voor de omtrek en vulde met de andere 50 het hart op. Mooi plekje zoeken, stekker in het stopcontact en… Klaar!

Ik wens je een mooi weekend toe en een hart vol lichtjes! (Want volgens mij kan de wereld wel een beetje liefde en licht gebruiken momenteel).
X Elske

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

15 Reacties

  1. Heel leuk gemaakt, Elske! Ik geef dit als workshop. Ook leuk om zo het hart helemaal vol te hangen met lichtjes. Je brengt me op ideeën! Fijn weekend!

    Lieve-Groetjes,
    Verie

Laat een reactie achter