Op Sinterklaas kreeg ik het prachtige ‘Flow Book For Paper Lovers‘. Al een aantal keren lag dit geweldige boek op de keukentafel. Klaar voor de creatieve sessie. Maar dan bladerde ik heen en weer terug. Voelde aan het fijne papier en ontdekte steeds weer iets verrassends. Even later lag ik het boek weer terug ik de kast en zuchtte dat ik even niet wist wat ik moest maken van zoveel mooi papier…
…Maar gister wist ik het ineens: ik maakte een slinger van allerlei papieren uit dit boek! Ook het mooie dikke papier wat ik cadeau kreeg bij het decembernummer van 101woonideeën had nog geen bestemming gekregen en is uitermate geschikt voor de ‘Paper Garland’. 
Men neme:
– Mooi dik papier in kleuren en patronen die je mooi vindt.
– Schaar.
– Garen.
– Naaimachine (of naald en draad).
– Een patroontje van een figuur naar keuze.
Ik koos voor hartjes en rondjes. Maar je kan ook kiezen voor sterren, vlinders, wolkjes, bloemen of wat voor leuks je maar kan verzinnen. Ik maakte van het hartje een patroontje en voor het rondje gebruikte ik een rolletje maskingtape.
Teken met potlood de hartjes en de rondjes en knip ze uit. Het dikke papier van de 101woonideeën en een aantal uit het Flow Book For Paper Lovers is dik genoeg (en dubbel bedrukt!) maar ik gebruikte ook een paar dunnere papiersoorten. Hiervan plakte ik twee hartjes of rondjes op elkaar (met de mooie print aan de buitenkant) om het wat steviger te maken.
Op de naaimachine trek je eerst de draad een eindje door (ongeveer 50 cm) om het begin van de slinger te maken. Daarna haal je het eerste papieren item onder het voetje door (rechte steek). Daarna trek je de draad weer een paar centimeter door en ga je door met het volgende hartje of rondje. Aan het eind van de slinger trek je de draad weer 50 cm door en knip je het af. Klaar!
Ik hing de slinger op in Yfke haar kamertje, boven haar bed. Ze vindt ‘m super mooi. Een simpele en snelle DIY! Nu bedenken wat ik met de rest van het papier ga doen…
Fijne dag!

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

17 Reacties

 1. Leuk om al die bekende papiertjes te zien! Geweldig leuke slinger zo! Ben er ook al veel mee aan de slag geweest, vooral om kadootjes op te leuken en kaartjes en labels te maken. Love it!

  Groetjes, Heidi

 2. super leuk!
  ik ben ook altijd zo'n treuzelkont met mooi papier…te zuinig. En soms laat ik het liggen en kom ik het na een jaar weer tegen. Gewoon gebruiken! leuk idee!

 3. Super leuk! Ik heb hem ook..heb er oa de houten letters op de kamerdeur van de kinderen ermee versierd.. maar dit is ook een leuk idee!! Leuk blog.. ik ga je volgen! 🙂 Zag bij Arja dat ze via jou een leuke give away gaat krijgen..ben benieuwd!!
  Groetjes Mirjam

 4. Wat een ontzettend leuk idee! Ik kom ook via Arja op je blog terecht. Je hebt er een volger bij, hartstikke leuk blog heb je.

  Groetjes,
  Marieke

 5. Wat een leuk idee!
  Heel herkenbaar. Ik heb deze flow ook en elke keer als ik hem doorblader zie ik weer " nieuwe' dingen" maar leg hem ook steeds weer weg omdat ik geen idee heb wat te doen met al dat moois!

 6. Wat onwijs leuk gemaakt!
  Zelf ben ik ook dol op het boek,maar zit ook nog te verzinnen wat ervan te maken 🙂
  Het boek is genieten, dat is een ding wat zeker is.

  Leuk dat ik via Flow op je blog terecht ben gekomen!

Laat een reactie achter