DIY tas

DIY tas

DIY simpel tasje

Het tijdperk van de gratis plastic tasjes is voorbij en regelmatig gebeurt het me dat ik dat vergeet. Ik trakteerde mezelf al op een mooie en heel handige rugzak van Fjallraven. Ik was klaar met die zware, leren schoudertas en wilde eens wat anders. Maar goed, als je even de stad in gaat voor sokken, onderbroeken en nieuwe pyjama’s, en oh ja nog een nieuwe map voor de boekhouding en hé, de handdoeken zijn in de aanbieding… Dan kan het mij zomaar gebeuren dat ik met een bult boodschappen maar zonder zelf meegebracht extra tasje bij de kassa sta. Toen ik de rugzak volpropte bedacht ik me dat ik natuurlijk best een extra tasje kon kopen maar wellicht kon ik ook de naaimachine weer eens van stal halen: tijd voor DIY tas!

fjallraven kanken rugzak

Ik haalde de bak met stofjes uit de kast en zocht 3 mooie stoffen uit (een halve meter per tasje is meer dan genoeg). Bij de fourniturenwinkel kocht ik nylon band voor de handvatten (2 x 80 cm max. per tas). Mijn eisen aan de DIY tas: niet te moeilijk, snel klaar en gemakkelijk op te vouwen om mee te nemen. Met het eenvoudige patroon wat ik vond via Pinterest ging ik aan de slag.

De score in één avond: ik maakte drie tasjes. Twee met het nylonband als handvat (eentje met langere schouderbanden en eentje met korte handvatten) en het mintgroene exemplaar kreeg handvatten van stof. Missie DIY tas geslaagd!

katoenen tasje zelf maken

Op mijn Pinterestbord DIY vind je meer leuke ideeën of zelf te maken. En zo één of twee keer per jaar trek ik de naaimachine uit de kast om wat leuks te maken. Ik maakte eerder al eens te gekke jurkjes voor de famkes, een ‘45-minuten-dekentje‘ en natuurlijk de populaire DIY tipi.

Fijne dag! X Elske

 

DIY simple tote bag

 

9 Reacties
 • sabrina

  28 februari 2016 op 11:46 Beantwoorden

  Wauw deze zien er erg leuk uit! Ik moet dringend mijn creatieve handen nog eens boven halen 😉

 • Milou | Merouw Knot

  28 februari 2016 op 12:20 Beantwoorden

  Oh en ze zijn ook zo heerlijk kleurig! Goed idee zeg 🙂

 • Stephanie

  28 februari 2016 op 21:35 Beantwoorden

  Leuke tasjes! Ik ben een grote fan van totes en DIY, dit is eentje die ik ga maken dus 😊

 • Karin

  29 februari 2016 op 09:57 Beantwoorden

  Wat een gave kleuren heb je gebruikt! En wat een goed idee op zelf te maken, het is zo makkelijk.

 • Astrid

  1 maart 2016 op 22:04 Beantwoorden

  Wat een leuke tasjes! Vergeet echt elke keer om een tasje mee te nemen, behalve als ik boodschappen doe. Dus wie weet is dit tasje een goed idee 🙂

 • Anouk

  5 maart 2016 op 15:02 Beantwoorden

  Erg leuk! Maar ik heb meestal mijn handtas wel mee 🙂

Schrijf een reactie