DIY simpel tasje

Het tijdperk van de gratis plastic tasjes is voorbij en regelmatig gebeurt het me dat ik dat vergeet. Ik trakteerde mezelf al op een mooie en heel handige rugzak van Fjallraven. Ik was klaar met die zware, leren schoudertas en wilde eens wat anders. Maar goed, als je even de stad in gaat voor sokken, onderbroeken en nieuwe pyjama’s, en oh ja nog een nieuwe map voor de boekhouding en hé, de handdoeken zijn in de aanbieding… Dan kan het mij zomaar gebeuren dat ik met een bult boodschappen maar zonder zelf meegebracht extra tasje bij de kassa sta. Toen ik de rugzak volpropte bedacht ik me dat ik natuurlijk best een extra tasje kon kopen maar wellicht kon ik ook de naaimachine weer eens van stal halen: tijd voor DIY tas!

fjallraven kanken rugzak

Ik haalde de bak met stofjes uit de kast en zocht 3 mooie stoffen uit (een halve meter per tasje is meer dan genoeg). Bij de fourniturenwinkel kocht ik nylon band voor de handvatten (2 x 80 cm max. per tas). Mijn eisen aan de DIY tas: niet te moeilijk, snel klaar en gemakkelijk op te vouwen om mee te nemen. Met het eenvoudige patroon wat ik vond via Pinterest ging ik aan de slag.

De score in één avond: ik maakte drie tasjes. Twee met het nylonband als handvat (eentje met langere schouderbanden en eentje met korte handvatten) en het mintgroene exemplaar kreeg handvatten van stof. Missie DIY tas geslaagd!

katoenen tasje zelf maken

Op mijn Pinterestbord DIY vind je meer leuke ideeën of zelf te maken. En zo één of twee keer per jaar trek ik de naaimachine uit de kast om wat leuks te maken. Ik maakte eerder al eens te gekke jurkjes voor de famkes, een ‘45-minuten-dekentje‘ en natuurlijk de populaire DIY tipi.

Fijne dag! X Elske

 

DIY simple tote bag

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

9 Reacties

  1. Wat een leuke tasjes! Vergeet echt elke keer om een tasje mee te nemen, behalve als ik boodschappen doe. Dus wie weet is dit tasje een goed idee 🙂

Laat een reactie achter