Groen in de keuken

Groen in de keuken

planten in de keuken

smeg watergroen mint

Al een tijdje geleden meldde ik me aan bij Urban Jungle Bloggers: de groene community van Judith en Igor is erg inspirerend en ook bij ons komen er steeds meer planten in huis. Niet alleen maar een bosje tulpen op tafel maar mooie groenblijvers sieren hier en daar ons thuis op. Een grote Yuca in de hoek naast de kast, een Kindje-op-moedersschoot (ja, het plantje leeft nog steeds!) en natuurlijk de gemakkelijke en mooie cactussen. Elke maand worden de Urban Jungle Bloggers uitgenodigd om een blog te maken in een bepaald thema, met de planten van thuis in de hoofdrol. Wil je ook meedoen of ben je opzoek naar plant-inspiratie, kijk eens op de site van Urban Jungle Bloggers en meld je aan!

Het thema van januari is ‘kitchen greens’. En in mijn eerste ‘Urban Jungle blogpost’ laat ik je mijn groen in onze keuken zien. De kruiden afdeling met rozemarijn en de nimmer ontbrekende verse munt voor de thee. Op de plank staan een paar cactussen en Bonnie, de graslelie. Ik moest dit plantje met de krullende bladeren even opzoeken en het heet officieel Chlorophytum comosum ‘Bonnie’. Dus Bonnie, voor intimi ;).

Ik wens je een mooie dag!

X Elske

kitchen greens herbs

planten en kruiden in de keuken

 

6 Reacties
 • Alet

  24 januari 2016 op 09:57 Beantwoorden

  Mooie gezellige keuken hebben jullie.
  ‘Bonnie’ staat hier in de kamer voor het raam en verse munt
  heb ik ook vaak in huis……..

 • Anouk

  24 januari 2016 op 13:07 Beantwoorden

  Het ziet er mooi uit! Ik denk alleen dat wij er geen ruimte voor hebben…

 • yz

  24 januari 2016 op 14:04 Beantwoorden

  wat een fijne kleurtjes en sfeertje Elske! En mooi boekje is dat he :)) Fijne zondag! x

 • Veerlez

  24 januari 2016 op 14:05 Beantwoorden

  Ik heb zo ontzettend veel kriebels om overal planten te gaan neerzetten als ik eenmaal verhuisd ben! 🙂 Helaas heb ik niet zoveel licht in de keuken, anders zou ik ook mijn hele keuken vol zetten met plantjes 🙂

 • Babette | StudioBabsie

  24 januari 2016 op 18:54 Beantwoorden

  Wat een mooie keuken heb je en fijne kleuren!

 • Astrid

  24 januari 2016 op 22:14 Beantwoorden

  Zie de Urban Jungle bloggers vaker voorbij komen maar tot nu wist ik niet zo goed wat het inhield. Wat een leuk idee, ben ook opzoek naar een manier om meer groen in me huis te halen. Dus ga eens neuzen op de site.

Schrijf een reactie