planten in de keuken

smeg watergroen mint

Al een tijdje geleden meldde ik me aan bij Urban Jungle Bloggers: de groene community van Judith en Igor is erg inspirerend en ook bij ons komen er steeds meer planten in huis. Niet alleen maar een bosje tulpen op tafel maar mooie groenblijvers sieren hier en daar ons thuis op. Een grote Yuca in de hoek naast de kast, een Kindje-op-moedersschoot (ja, het plantje leeft nog steeds!) en natuurlijk de gemakkelijke en mooie cactussen. Elke maand worden de Urban Jungle Bloggers uitgenodigd om een blog te maken in een bepaald thema, met de planten van thuis in de hoofdrol. Wil je ook meedoen of ben je opzoek naar plant-inspiratie, kijk eens op de site van Urban Jungle Bloggers en meld je aan!

Het thema van januari is ‘kitchen greens’. En in mijn eerste ‘Urban Jungle blogpost’ laat ik je mijn groen in onze keuken zien. De kruiden afdeling met rozemarijn en de nimmer ontbrekende verse munt voor de thee. Op de plank staan een paar cactussen en Bonnie, de graslelie. Ik moest dit plantje met de krullende bladeren even opzoeken en het heet officieel Chlorophytum comosum ‘Bonnie’. Dus Bonnie, voor intimi ;).

Ik wens je een mooie dag!

X Elske

kitchen greens herbs

planten en kruiden in de keuken

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

6 Reacties

  1. Mooie gezellige keuken hebben jullie.
    ‘Bonnie’ staat hier in de kamer voor het raam en verse munt
    heb ik ook vaak in huis……..

  2. Ik heb zo ontzettend veel kriebels om overal planten te gaan neerzetten als ik eenmaal verhuisd ben! 🙂 Helaas heb ik niet zoveel licht in de keuken, anders zou ik ook mijn hele keuken vol zetten met plantjes 🙂

  3. Zie de Urban Jungle bloggers vaker voorbij komen maar tot nu wist ik niet zo goed wat het inhield. Wat een leuk idee, ben ook opzoek naar een manier om meer groen in me huis te halen. Dus ga eens neuzen op de site.

Laat een reactie achter