Borden aan de wand

Borden aan de wand

borden aan de muur

Op Pinterest heb ik een pinboard ‘plates on the wall’ wat ik al sinds een lange tijd vul met inspirerende plaatjes van borden aan de wand. Ooit wilde ik zelf ook zo’n muurtje met daarop de mooiste bordjes. Vorige week hing ik op één van de kale, witte muren de Flamingo van IXXI op. En hoewel ik de muren zo lekker leeg ook wel fijn vind, miste ik toch iets eigens aan de muur bij de keukentafel. Ik hoefde niet lang na te denken: dit was de plek voor mijn wandbordencollectie!

Delfts Blauw en modern aan de muur

Mijn wandbordencollectie? Die had ik natuurlijk helemaal niet. Maar ik wist wel waar mijn bordencollectie-to-be uit moest bestaan: een kleurrijke mix van oude en nieuwe borden. Dus ik ging op zoek. Eerst zocht ik op marktplaats naar een mooi Delftsblauw wandbord. En ik stuitte op een, voor mij, heel speciaal bord: precies hetzelfde bord hangt namelijk al zo lang ik mij kan herinneren bij mijn ouders naast de trap. En alhoewel ik nooit heb begrepen waarom mijn heit en mem dit bord op zo’n levensgevaarlijke plek hebben gehangen (‘Denk om het bord!’, als ik en mijn zussen weer eens de trap af kwamen denderen) vond ik het altijd een prachtig bord met het winterse tafereeltje. Ook hier staat hij mooi, is lekker groot en hangt ook een beetje gevaarlijk. Zelfs het geluid als je het bord zachtjes een duwtje geeft en hij lichtjes tegen de muur aan schommelt, doet me denken aan vroeger (en nee, het bord van mijn ouders is er nooit door naar beneden gevallen).

borden aan de muur ophangen

Ik bestelde de Goldie Plate van Donna Wilson bij Buitendelijntjes, al lange tijd één van mijn favorieten. En ook een bordje van Ninainvorm moest onderdeel worden van de wandbordencollectie. Het kleintje met de zeemeermin is het geworden en maakt me blij als ik er naar kijk. Ik kocht, ook op marktplaats, een oud bordje van Koninklijke Tichelaar Makkum en vulde het geheel aan met een paar nieuwe, kleurrijke gebaksbordjes.

Donna Wilson Goldie Plate

borden ophangen in de keuken

Binnenkort hang ik er misschien nog wel een bordje bij. Van Wimke kreeg ik nog een pracht exemplaar cadeau en ik vraag op Sinterklaas de ‘Bearded Man Plate’ van Donna Wilson, want die vind ik samen met de Goldie Plate wel een leuk stel. Wordt vervolgd, mijn wandbordencollectie!

X Elske

6 Reacties
 • Jeanette Renting

  24 november 2015 op 08:28 Beantwoorden

  Prachtige collectie, en ook heel mooi opgehangen.
  Ik heb op Pinterest ook plaatjes van een bordenmuur, maar twijfel zelf nog steeds.

  • Elske Leenstra

   24 november 2015 op 11:39 Beantwoorden

   Hoi Jeanette, altijd lastig om te besluiten waar de gaten in de muur komen :). Het is wel weer eens wat anders dan een foto of een schilderij. Succes met je keuze! Groetjes Elske

 • Dita

  24 november 2015 op 08:37 Beantwoorden

  Wat een ontzettend leuk idee! Dat blauwe bord komt mij ook heel bekend voor. Pake en beppe hadden ook altijd dat soort borden.

 • Annelies

  24 november 2015 op 10:47 Beantwoorden

  Ontzettend mooi! Mag ik vragen hoe je de borden hebt bevestigd aan je muur?

  • Elske Leenstra

   24 november 2015 op 10:59 Beantwoorden

   Hoi Annelies,
   Dank je wel voor je reactie! Ik heb de borden met bordenspanners/bordenhangers opgehangen. Ik heb ze besteld bij bordenmeer.nl en buitendelijntjesshop.com. Het Delftsblauwe en Makkumer bord zijn echt oude wandborden en hebben al een ijzeren haakje aan de achterkant zitten. Groetjes Elske

 • Alet

  24 november 2015 op 21:22 Beantwoorden

  Ik pinde ook al een aantal van die foto’s op Pinterest en ben begonnen met het verzamelen van verschillende blauwe borden.
  Ik denk voor in de kamer aan de muur.
  Maar als ik je verzameling met borden zie met allemaal verschillende kleuren vind ik dat eigenlijk ook wel erg mooi………

Schrijf een reactie