Als er iemand dol is op knuffels, dan is het Jelka. Poppen zijn leuk voor even, maar het speelgoed wat pas echt gekoesterd wordt zijn haar knuffels. Haar lievelings is Knorrie, een roze varkentje dat ze al sinds haar geboorte heeft een geen nacht van haar zijde mag wijken. Vorige week tekende Jelka een portret van Knorrie en het bracht mij op idee. Ik maakte er een knuffel van!

Wat voor materiaal heb ik gebruikt:
– Een tekening van de beste knuffelontwerpster
– Stof (afhankelijk van de grootte van de knuffel)
– Een zak fiberfill voor de vulling
– Vilt 
– Naald en draad
– Naaimachine 
En nog een handige tip: maak het jezelf niet te moeilijk. Hoe simpeler, hoe mooier de uitstraling van de knuffel wordt. Een kindertekening is ook prachtig in zijn eenvoud!
Stap 1
Neem de tekening over op de stof. Ik heb uit de losse hand de vorm van de tekening vergroot overgenomen, maar je kan ook de tekening eerst vergroten onder het kopieerapparaat. Dan knip je vervolgens alle vormen uit en neem je die over op de stof. Let erop dat je de vormen uitknipt met 1 cm zoomruimte. Ik knipte de kop en het lijf uit stof en de oren, poten en staart uit vilt. Bij het vilt hoef je geen zoomruimte te knippen. 
Alle delen knip je 2 keer uit.
Stap 2
Leg de vormen van de oren, poten en staart op elkaar en naai ze rondom aan elkaar vast (in de staart maakte ik een krul en zette deze vast met een paar steekjes). Leg de poten en staart tussen de delen van het lijf en speld ze vast. Let op: leg ze niet buiten het lijf, maar naar binnen. Je keert het lijfje straks binnenstebuiten, dus dan komt het goed! Doe hetzelfde met de oren in de stofdelen van het kopje.
Stap 3
Naai de delen van het lijf op elkaar maar hou een opening om zo de stof om te keren. Doe hetzelfde met de kop. Ik hield de delen open waar je de kop op het lijf zet. Na het binnenstebuiten keren van de delen vul je ze met fiberfill en naai je ze met de hand dicht. Daarna zet je de kop op het lijf.
Bijna klaar!
Stap 4
Knip uit vilt de ogen en de neus. Borduur met zwart garen deze onderdelen op het kopje. Even je best doen om de uitstraling die de ontwerper bedoelde na te maken! De mond maakte ik met alleen garen. Maar afhankelijk van het tekening kun je natuurlijk ook andere keuzes maken. Gebruik bijvoorbeeld gekke knopen voor de ogen en/of neus of maak grote tanden van wit vilt voor een monsterknuffel.
Klaar!

Jelka is dolgelukkig met haar nieuwe, zelf ontworpen knuffel.

Fijne zondag!

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

9 Reacties

Laat een reactie achter