Rolgordijnen dakramen

Het kriebelt. Onze benedenverdieping is, op de hal en wc na, na een verbouwing, schilderwerk en wat styling hier en daar wel zo’n beetje klaar. Maar nu lonkt de bovenverdieping…. Nieuwe bedden voor ons en de meiden, alles fris in de verf en een nieuwe vloer misschien? Eén van mijn wensen is meer licht op onze slaapkamer en de overloop. Zullen we ramen laten plaatsen in de schuine wand? Ik ga me verdiepen in de mogelijkheden van Velux dakramen en vooral: welke raambekleding kies ik dan? Tijd voor nader onderzoek!

inspiratie voor dakramen

Fris en licht

Ik hou van licht in huis. Frisse, liefst witte muren, accessoires in zachte kleuren voor een gezellige sfeer. Hier en daar een groene plant en een paar houten meubels voor wat warmte. Zo hebben we onze woonkamer, keuken en werkkamer ingericht en dat is ook de sfeer die ik op onze bovenverdieping door wil voeren. Dus aan de slag aan de keukentafel: opzoek naar inspiratie.

Inspiratie

Al speurend op Pinterest en bladerend in een stapeltje vtwonens verzamel ik de plaatjes van de mooiste kinderkamers en slaapkamers. Ja aan inspiratie geen gebrek: ik heb inmiddels zoveel mooie beelden gepind, dat ik gerust 10 slaapkamers en minimaal 20 kinderkamers in kan richten, dus dat komt altijd goed. Terugkerend thema in mijn moodboards: licht en fris, scandinavisch, met zeker een toefje kleur.

Raambekleding dakramen kiezen

Velux

Terug naar de Velux dakramen, want deze gaan zeker zorgen voor veel meer daglicht op de bovenverdieping. Onze bovenverdieping is niet mega groot, en door de extra ramen zal het ruimtelijker en lichter worden. Ik blader door de brochures en de map met stalen van Velux Raamdecoratie en zoek naar raambekleding die in ons huis en onze stijl past. En wat me als eerste opvalt: wat veel mogelijkheden en kleuren!

plisse gordijnen voor dakramen

Basic of kleur of…

Al bladerend langs alle raamdecoratie van Velux zijn er meteen een paar producten die mijn aandacht trekken: de verduisterende rolgordijnen plus plissé in een okergele of vergrijsde rose-paarse tint, heel fijne kleuren! Of de strakke jaloezieën, altijd een van mijn favorieten en dan kies ik voor wit. Of ha, de rolgordijnen met Starwars-thema voor de kinderkamer, dat zal mijn neefje te gek vinden! En ik was meteen een beetje verliefd op de witte plissé gordijnen met de gaatjes erin, want daar gaat het licht natuurlijk heel erg mooi en diffuus door heen schijnen. En omdat ik ook hou van praktisch ga ik de raamdecoratie compleet maken met insectenhorren, zodat de boel altijd zonder mug- en spinneninvasie gelucht kan worden.

Starwars kinderkamer

Winactie

Ik kom er wel uit, bij Velux! Heb je ook plannen voor een restyling van je slaapkamer of speel-, studeer- of werkzolder? En wil jij ook weten welke Velux raamdecoratie bij jouw woonstijl past? Doe dan mee met deze super actie op de site van Velux: kies je moodboard en maak kans op € 1000,- aan Velux producten én producten en stylingadvies van vtwonen. Wow, te gekke én handige prijs toch? Meedoen kan tot 1 december 2016.

Bekijk hier alvast de brochure van Velux over raamdecoratie, vol inspiratie en informatie.

Fijne dag!
X Elske

Inspiratie opdoen voor Velux

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Velux en vtwonen. Ik werk samen met merken en bedrijven die passen bij mij en mijn blog.

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

Laat een reactie achter