Spelen op het strandje in Heeg

Afgelopen weekend namen we al een voorproefje op de vakantie. Met de zonnebril op de neus gooiden we de trossen los van onze boot. Er zijn weinig dingen die ik zo graag doe als varen over de Friese wateren. Zodra we los zijn van de wal, zijn we los van alles en is het vakantiegevoel meteen daar. Heerlijk.

haven van Heeg Friesland

Boten in de haven

De famkes mochten kiezen waar de reis naar toe ging en lang nadenken hoefden ze niet. Heeg it is! Met een strandje, speeltuintje en één van gezelligste havens van Friesland is Heeg een van onze leukste plekjes om met de boot naar toe te gaan. Een plekje in de natuur is ook mooi, maar dit weekend kozen we voor de gezelligheid en het vertier van een haven. Als je me volgt op Snapchat (link) dan heb je misschien al wat kiekjes en filmpjes voorbij zien komen.

Heeg de haven

Varen door Friesland

Met de auto rijden we in 20 minuutjes naar Heeg maar met de boot toeren we er in ruim anderhalf uur naar toe. Onderweg drinken we koffie, spelen een spelletje kwartet en kijken gewoon wat rond naar alles wat vaart en zwemt. Heel relaxt! Nog een paar dagen werken en dan begint onze vakantie écht. Ik hoop op meer van dit soort lange zomerse dagen op het water!

Ahoy! x Elske

varen in friesland

Fryslan bootjes

 

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

6 Reacties

    • Hoi Dita, ja Marrekrite plekken zijn ook prachtig. De afwisseling vinden wij heel leuk! Fijne zomer, ik zag al wat foto’s van jullie zeilboot voorbij komen! x Elske

  1. Ziet er heeerlijk uit. Ik hou er ook zo van om te varen op de Friese meren. Helaas doe ik dat veel te weinig 😉
    Prachtige foto’s maak je ook!

  2. Hoi Elske! Prachtige post weer. Wat voor boot hebben jullie? Wij zijn sinds afgelopen weekend heuse eigenaren van een (klein) Zweeds houten kajuitbootje en hopen onze prachtige Friese provincie te gaan verkennen.. Alvast hele zonnige heerlijke dagen op het water gewenst!

    • Hoi Marlies! Alles goed? Wat heerlijk dat jullie ook een boot hebben! Wij hebben een Noors exemplaar, een Marex 770. Heel fijne boot, maar staat te koop. We willen tzt iets meer ruimte. Maar kunnen varen met je eigen ‘huisje’ is een enorm luxe gevoel. Geniet ervan! X

Laat een reactie achter