Vintage stoel dutch design

Kringloopgeluk, ik heb dat niet heel vaak. Volgens mij is mijn ‘kringloopoog’ niet voldoende ontwikkeld of getraind. Want ik loop de mooie spullen straal voorbij of zoek naar het verkeerde. Misschien moet ik mijn kringloopgebied eens uitbreiden en vaker gaan, heb jij nog tips voor leuke adresjes? Op Marktplaats heb ik zo nu en dan nog wel eens een goede koop en bij de winkels die zeggen ‘vintage’ te verkopen heb ik meer geluk (want daar werken mensen die wel kringloopogen hebben). Piet kocht er een prachtige en nog prima werkende radio voor op het antieke kastje. Het oude, ietwat gammele maar heel speciale kastje wat ik vroeger van mijn Pake en Beppe heb gekregen. Ondertussen zocht ik verder naar een stoel.

rob parry 2 v

Ik zocht een fijne stoel, niet al te groot. Voor bij de nieuwe bank om de zithoek compleet te maken. Verbouwen kost altijd meer geld dan je van te voren denkt, dus de stoel mocht ook niet al te duur zijn. Ik struinde avonden op Marktplaats maar vond niet wat ik zocht. Uiteindelijk liep ik op een middag de vintage winkel Living Once binnen, en daar stond ie: m’n stoeltje! Ik vond ‘m meteen leuk, ondanks de groene met bruine (originele) bekleding met verkruimelde vulling. De verkoper wist niet van welke ontwerper de stoel was. Ik ook niet, en dat maakte me ook niet uit. De prachtige stoel ging mee in de kofferbak.

rob parry c1

Thuis poetste ik het houtwerk schoon, het is nog helemaal gaaf. Op internet zocht ik naar vergelijkbare stoelen en ik kwam erachter dat ik een bijzondere stoel op de kop had getikt. Het blijkt een ontwerp te zijn van Rob Parry, die deze Lounge Chair in de jaren ’50 – ’60 heeft ontworpen voor Gelderland. Ik zocht een lichtgrijze meubelstof uit voor de bekleding, liet de binnenkussens vervangen en tadaa: daar staat mijn eigen portie kringloopgeluk te stralen in de woonkamer! Hij zit heerlijk 🙂

Fijne dag! X Elske

rob parry c2

rob parry 5 v

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

4 Reacties

  1. Helaas beschik ik ook niet over een kringloopoog. Dus ik kan ook nooit iets leuks vinden.
    Maar deze stoel, die vind ik erg mooi. Een heerlijk rustige uitstraling heeft ie.

Laat een reactie achter