Na een paar weken vakantie vind ik het ook altijd weer heerlijk om thuis te komen. Tijd om de vaas op de keukentafel weer te vullen met verse bloemen! Samen met Yfke, ook gewapend met haar kapotte-maar-te-gek-om-mee-te-spelen-camera, ging ik op pad. Aan de rand van het dorp bij de boerderij van Johannes en Brechtsje, ligt naast het maisveld een zonnebloemenveld. En elk jaar als de zonnebloemen bloeien hangt de vlag uit: een teken dat de zonnebloemenverkoop is gestart!

Drie prachtige knoeperds van zonnebloemen voor een euro. Je kiest zelf een paar mooie exemplaren uit en met de aanwezige snoeischaar knip je ze vers van het veld. De euro’s in het daar voor bestemde blikje en dan gauw naar huis om de bloemen in het water te zetten. Mocht je in de buurt zijn: het zonnebloemenveld ligt aan het eind van Eastwei (nr. 50) te Oppenhuizen. Gauw, voor ze uitgebloeid zijn!

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

3 Reacties

  1. Ik las dit in de auto op de terugweg van Sneek naar België, anderhalf uur te laat dus 🙂 Jammer! Maar leuke foto's, ik hou zo van zonnebloemen.

Laat een reactie achter