Vorige jaar op Koninginnedag tikte ik op de rommelmarkt een typemachine op de kop. Een echte Erika. Groen, met ouderwetse IJ, compleet met koffer, extra lint en correctiepapier. Een koopje voor 15 euro! Maar na een tijdje belandde de typemachine in de kast en vergat ik ‘m een beetje. Tot vorige week. Ik ruimde onze werkkamer op en kwam de bruine koffer weer tegen. Ietsje stoffig. Maar het bureau was ondertussen opgeruimd, dus er kon best een ouderwetse tikmachine bij!

Ik maakte even een mooi kiekje van ‘Erika’, met een kaartje van mezelf (te koop in blogshop). Vooral Yfke vindt de typemachine erg leuk. Regelmatig gaat ze even op het krukje bij het bureau zitten en tikt met veel lawaai een regel. 
Typen tot je de ‘ping!’ hoort is natuurlijk het leukste. En dan de rol weer terug schuiven naar rechts en met het hendeltje het papier doorschuiven. En het geluid… Dat kun je natuurlijk niet zachter zetten maar dat is helemaal niet erg. ‘Erika’ mag nog even gezellig blijven staan.
Ik wens je een mooie week!

P.S.: op de blog van Arja maak je nog steeds kans op een setje Elske kaarten of een tas met mijn ontwerp erop. Te gekke give away dus! Ga snel kijken! (klik)

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

10 Reacties

 1. Vorig jaar tijdens verkoop op de basisschool heb ik ook een typemachine gekocht. Goed idee, om die weer tevoorschijn te halen. Onze dochter vond het toen ook erg leuk om op te typen 😉

 2. Ahhh wat een leuke foto's van je dochtertje!
  En wat een geweldige typemachine vooral met die mooie kaart van jou erbij :), ik heb er ook nog een denk dat ik die ook maar eens uit de kast haal binnenkort :).
  Morgen maak ik de uitslag bekend 🙂 ben benieuwd hoor, ik heb alle briefjes met de namen erop al geschreven wat zijn het er veeeeeeeeeel!
  Tot 17:00 uur kan er nog mee gedaan worden heb ik me voorgenomen :).

  Ben benieuwd wie er gaat winnen! 🙂
  Ik laat het je weten!

  X Arja

Laat een reactie achter