Al het lampionnenpracht van afgelopen maandag inspireerde me tot deze simpele maar erg leuke DIY: eenvoudige lampionnen tover je met wol om tot een persoonlijke blikvanger in je huis!

Wat heb je nodig?
  • papieren lampionnen (ik kocht er 1 grote bij de Xenos, en ik kreeg een aantal kleine van just-married-vriendin Maaike. Zij bestelde ze hier).
  • Wol (ik gebruikte acrylwol, gewoon wat ik had liggen).
  • Een naald met een scherpe punt.
  • Plakband.
Let’s go!
Ik heb een mand vol acrylwol en ik hou wel van wat kleur, dus ik koos felle kleurtjes. Maar met bijvoorbeeld zwarte wol krijg je ook een heel mooi effect. Kies wat jij mooi vindt! Ik koos ervoor om de lampions te versieren met een grote kruissteek. Als eerste ging ik aan de slag met de kleinste lampion.
Knip een lange draad van een kleur naar keuze en rijg hem door de naald. De lampion zet je niet in elkaar. Je laat het ijzeren binnenwerkje dus nog even voor wat het is. Als de lampion op spanning staat, dan scheurt het dunne papier veel sneller.
Begin aan de onderkant van de lampion en steek je naald van binnen naar buiten door het papier. Trek voorzichtig de draad door het papier heen om scheuren te voorkomen (en anders: een plakbandje doet wonderen). Trek de draad er op 2 cm na er helemaal doorheen en zet het uiteinde vast met een stukje plakband.

 

Ik maakte het patroon in de kleinste lampion door met halve kruissteken naar boven te werken. Daarna maak je de kruissteken af op de terugweg naar beneden. Let er op dat je de draad niet te strak trekt, omdat de lampion nog in elkaar gezet moet worden (met het ijzeren binnenwerkje). Beneden aangekomen knip je de draad af, aan de binnenzijde van de lampion, en zet je het vast met een stukje plakband. Herhaal dit patroon (eventueel met een andere kleur) op een paar centimeter afstand. Op mijn lampion volgde ik de lijnen waar de stroken papier aan elkaar vast zijn gelijmd.
Ik gebruikte alle 4 kleuren 2 keer en tadaa, klaar is mijn lampion! Je kan natuurlijk zelf het aantal kleuren bepalen, het patroon dat je kiest… maak er je eigen unieke versie van.
Van de grote lampion maakte ik een andere variant met de kruisteek. Ik hang de lampionnen eerst in de woonkamer (bij Buck jr.) of misschien verhuis ik ze later naar de kinderkamers. Een eenvoudige DIY met weinig materiaal. En klaar in een avond!Meer leuke DIY-ideeën vind je op mijn Pinterestbord ‘DIY’ of hier op m’n blog!

Fijne dag!
Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

8 Reacties

  1. Wat origineel zeg!! Heel leuk!
    Alleen moet ik je bericht wel ff een paar keer lezen om te begrijpen hoe je het nou uiteindelijk gedaan hebt!! 😉 Maar geeft niet hoor!!!

    Groetjes Willeke

Laat een reactie achter