posterhanger DIY

posterhanger DIY

Hoe was jouw Koningsdag? En heb je genoten van het extra lange weekend? Ik wel! Naast de Koningspelen op school, de zwemles, boodschappen en alle andere ‘weekendbezigheden’ hadden we een gezellig familiefeestje, gingen we op kraambezoek bij vrienden en dronken we een borrel op de Koning. Tussen de bedrijven door maakte ik een leuke DIY voor een aantal van de vele posters in ons huis. Een posterhanger van hout!

 

 

Alle benodigdheden voor deze posterhanger haalde ik zaterdag bij de Karwei. Uit het schap met afdeklatten koos ik een blankhouten halfronde lat en een witte platte. Bij de zagerij in de Karwei (tip!) liet ik de latten in stukken van 50 cm zagen (want de posters die ik op wilde hangen waren 50 cm breed). Verder kocht ik er een rol katoenen rood-wit bindtouw en extra sterk dubbelzijdig tape. Meer heb je niet nodig, dus aan de slag!

Knip een stuk touw waarmee je de poster op gaat hangen. Maak in de uiteindes een knoopje en leg de touwtjes 5 cm uit de kant van de lat. Plak vast met het dubbelzijdig plakband. Daarna plak je verspreid over de lat nog een paar stukjes tape. Verwijder de bovenste plakstrips en plak de poster vast tot op de helft van de tape. Plak nu een tweede lat boven op de onderste, met de poster dus daar tussenin. Aan de onderkant van de poster doe je hetzelfde, maar dan natuurlijk zonder touw. Klaar!

 

 

Ik gaf de mooie print van La Farme een mooie houten hanger en Jelka haar poster van Helen Dardik kreeg een wit exemplaar. De posters ga ik weer een mooi plekje geven in huis. Net als de planten die ik kocht! Op Instagram kreeg ik allerlei tips (dank!) voor redelijk ‘onderhoudsvriendelijke’ planten, dus geschikt voor mij :). Ik kocht een drietal vetplanten en een ‘kindje-op-moeders-schoot’ omdat deze me deed denken aan vroeger. Een vriendinnetje had deze plant thuis en regelmatig kreeg ik hier een stekje van (dat dan snel weer dood ging? Ik ga mijn leven beteren).

Ik wens je een mooie week! X

 

 

Tags:
10 Reacties
 • gerhildemaakt

  28 april 2015 op 04:59 Beantwoorden

  Mooi gemaakt (en handig)! Succes met de planten, de keuze is héél belangrijk. Iets met bloemen kan ik ook niet in leven houden, vetplantjes zijn al wat gemakkelijker.

 • Marleen van der Heijden

  28 april 2015 op 06:15 Beantwoorden

  Wauw wat mooi gemaakt en wat simpel. Ik het ook maken. Thnx voor de tip.

 • Cosy by Cindy

  28 april 2015 op 06:38 Beantwoorden

  Wat een leuke tip! Fijne dag na al die gezellige dagen!

 • Fannature

  28 april 2015 op 06:51 Beantwoorden

  Leuk, deze gaan we doen. Dank voor de tip

 • Alet Venhuizen

  28 april 2015 op 14:53 Beantwoorden

  Wat een goed idee zeg. Toffe posters ook.

 • Roberta Mendes

  29 april 2015 op 07:01 Beantwoorden

  Hello, I love your crochet, it is beauty, I love this colors, I follow your blog, I have a blog about crochet with free patterns and free crochet diagrams, visit me , hugs from Brazil.
  Visite meu blog – Tita Carré – Crochet

 • Piet Klerkx

  29 april 2015 op 08:23 Beantwoorden

  Heel leuk!

 • Irma Bodde

  22 mei 2015 op 11:27 Beantwoorden

  Ik heb het 2 mooie posters bij Sterk en Sfeer in Sneek gekocht en de posterhangers gemaakt. Ze hangen nu bij onze meiden op hun slaapkamer. Bedankt voor deze DIY Elske!

 • Sandra

  26 november 2017 op 12:08 Beantwoorden

  Dank voor de posterhanger tip, blij mee!

  • Elske Leenstra

   27 november 2017 op 09:26 Beantwoorden

   Hoi Sandra, dankjewel voor je berichtje! Fijn te horen en veel plezier met de posterhanger! Groetjes Elske

Schrijf een reactie