tipi DIY

tipi DIY

tipi DIY
Tipi DIY: als je rechtuit kan stikken op de naaimachine, dan moet het zeker lukken. Dan kun jij ook zo’n te gekke tipi maken! Even naar de markt of de stoffenwinkel voor een leuk stofje en naar de bouwmarkt voor bamboestokken. Aan de slag!
 1. Neem het patroon over op het patroontekenpapier. Uitknippen en op de stof leggen. Knip 4 keer het complete patroon en 2 keer de helft (dit wordt de ingang). Knip alle delen met een centimeter zoomruimte.
 2. De onderkanten en bovenkanten van alle delen omzomen. Een snelle manier: zet je naaimachine op stand ‘racen’ en zigzag alle onder- en bovenkanten om. Daarna de onder- en bovenkanten 1 cm naar binnen vouwen en netjes de zoom dichtnaaien met een rechte steek.
 3. De ingang: de kanten waar de ingang komt omzomen. Leg beide delen naast elkaar (zoals de ingang moet worden) met 1 cm overlap en naai ongeveer 34 cm dicht. De ingang is dan dus 100 cm hoog.
 4. Naai de delen van de tent aan elkaar. Leg de delen met de binnenkant (de achterkant van de stof) op elkaar. De naad komt dan aan de buitenkant, dit lijkt niet logisch maar wordt straks weggewerkt!
 5. Keer de tent om zodat de binnenkant aan de buitenkant zit. Per naad maak je je nu een tunnel waar de bamboestok in past. (De naad die net nog aan de buitenkant te zien was, valt nu in de tunnel.) Je doet dit dus 5 keer.
 6. Naai de onderkanten van de tunnels dicht zodat de stokken er niet uit kunnen schuiven. Keer de tent nu weer om zodat de goede kant van de stof weer aan de buitenkant zit. Bijna klaar!
 7. Schuif nu de bamboestokken voorzichtig in de tunnels en leg het pakket vlak op de grond. Bind nu aan de bovenkant van de tent het touw strak om de stof en de stokken. Zo blijft alles goed op z’n plek zitten.
 8. Zet de tent overeind, en zet de stokken goed neer. Klaar is je DIY tipi!
Tipi DIY
Je kan natuurlijk de tent maken zoals je zelf wilt. Alles in 1 kleur, per deel een andere stof, versieren met applicaties, ramen erin maken… Gooi je creativiteit in de strijd!

Zelf knipte ik het patroon op de stippellijn doormidden en koos ik voor verschillende stoffen. Zo ontstaat er een baan onderaan rondom de tent. Ook de ingang maakte ik van een andere stof. Ik versierde en verstevigde dit deel met een groen lapje. De bamboestokken haal je bij de bouwmarkt (eventueel een stukje eraf zagen). En wil je een grotere tipi? Gewoon je patroon wat groter tekenen, het kan bijna niet mis gaan.

De tipi is ideaal voor binnen en buiten. Je zet ‘m snel neer en na gebruik pak je de stokken weer bij elkaar en hup, in een hoek ermee.
Veel succes met de tipi DIY!
Tags:
67 Reacties
 • rosalie

  19 juli 2013 op 06:13 Beantwoorden

  Super, depuis le temps que j'ai envie de faire un tipi, merci pour ces explication et bravo le choix des tissus est très sympa !

  • Elske

   28 juli 2013 op 20:21 Beantwoorden

   Thank you Rosalie! Very nice to read that you enjoy this tutorial. Always welcome to visit my blog again!

  • Marian

   6 maart 2017 op 11:00 Beantwoorden

   Beste Elske
   Mijn tipi zakt in elkaar 😬
   X naden te wijd ?
   X bamboe te dun ?
   X stof te zwaar ?
   Heb jij een oplossing
   Gr Marian

 • Tine Van Oevelen

  16 augustus 2013 op 16:56 Beantwoorden

  Oh, ik zou de tipi zo graag dit weekend maken. Heb alles in huis gehaald. Kan je de diameter van de tipi onderaan eens geven aub? Ik denk erover na om een 6e stok toe te voegen of wordt hij dan te groot?!

 • Anoniem

  12 november 2013 op 21:18 Beantwoorden

  Tine,
  de diameter volgens ontwerp is √ ((42,5)^2 * (42,5)^2) volgens de stelling van Pyth.

  Leuke vraag voor een rekenboek. Mag ik deze gebruiken?

 • Alicia

  21 april 2014 op 20:39 Beantwoorden

  ME PARECE GENIAL!!!
  SALUDITOS

 • Francien

  1 juni 2014 op 18:31 Beantwoorden

  Ik maakte hem ook en gebruikte jouw patroon als basis (http://tuutsjes.blogspot.nl/2014/06/een-tent-van-lakens-en-gordijnen.html). Bedankt voor de DIY, ik ben erg blij met het eindresultaat 🙂

  • Elske

   3 juni 2014 op 08:26 Beantwoorden

   Hoi Francien, wat heb je er een prachtige tipi van gemaakt! Echt een geweldig eindresultaat. Leuk om te zien! Dank je wel voor je berichtje. Groetjes Elske

 • Anoniem

  19 juli 2014 op 06:21 Beantwoorden

  Super leuk dit te vinden en zo mooi uitgelegd! Ik had twee tipi's, maar door vochtig te staan, zijn ze helemaal vies geworden. Nu kan ik ze opnieuw maken. Een weekwerkje waar ik zin in heb 😉 Bedankt

 • Anoniem

  12 november 2014 op 08:37 Beantwoorden

  leuke tipi! is volledig gestikt, nu nog de bamboestokken ! waar kan je die vinden? al diverse tuincentra gecheckt maar nog niet gevonden ! grtz

  • Elske Leenstra

   13 november 2014 op 19:42 Beantwoorden

   Hoi! Ik heb de stokken gevonden bij de Welkoop hier in Sneek. Misschien de bouwmarkt? Veel succes! Groetjes Elske

   • Marian

    6 maart 2017 op 11:40 Beantwoorden

    Beste Elske
    Mijn tipi zakt in elkaar 😬
    X naden te wijd ?
    X bamboe te dun ?
    X stof te zwaar ?
    Heb jij een oplossing
    Gr Marian

    • Elske Leenstra

     6 maart 2017 op 21:10 Beantwoorden

     Hoi Marian, wat leuk dat je de tipi hebt gemaakt! Ik zag hier tussen de reacties een heel handige tip staan van Eva die gaatjes en lusjes heeft gemaakt waardoor de stof niet meer van de stokken zakt. Ik hoop dat het werkt voor je, veel succes! Groetjes Elske

  • Anoniem

   28 november 2014 op 20:01 Beantwoorden

   Wij hebben ze bij Karwei gehaald

 • Anoniem

  9 februari 2015 op 12:42 Beantwoorden

  ik ben niet zo'n held hierin en mijn vraag is dus.
  breedste stuk is de onderkant ik wil het dan 100 cm maken. hoe loopt de verhouding dan naar boven toe.
  Of is dit nu een rae vraag?

  • Elske Leenstra

   10 februari 2015 op 20:34 Beantwoorden

   Hoi! Ik ben ook geen wiskundig wonder helaas :), maar volgens mij komt het niet heel precies hoe hoog je hem dan maakt. Om hem wat in verhouding te houden zou ik hem denk ik 20 a 25 cm hoger maken (dus optellen bij de 134 cm). Succes!

 • Anoniem

  17 februari 2015 op 07:21 Beantwoorden

  Dit ontwerp is prachtig,, ooit maak ik er ook zo een terug voor mijn kleindochter en de volgende kleinkinderen …
  Ik zou wel iedereen aanraden geen bamboestokken te gebruiken maar bv borstelstelen.
  toen we vroeger voor onze eigen zoon zo een tent maakten was dat ook in van die bamboestokken. maar kinderen spelen en lopen soms nogal wild, en als ze dan over zo een bamboestok struikelen, breekt die zeer snel, en ontstaat een vlijmscherp mes. onze zoon heeft er een groot litteken aan over gehouden.
  als je op internet zoekt naar breken van bamboestokken zal je genoeg info vinden.
  elske, doe zo voort, prachtige ideeën, enkel liever geen bamboestokken.
  christel, een creatieve oma

  • Elske Leenstra

   17 februari 2015 op 20:30 Beantwoorden

   Beste Christel, dank je wel voor je waardevolle tip over de stokken! Groet, Elske

 • sofie

  22 maart 2015 op 12:59 Beantwoorden

  Hoi, ik zou graag een tipi maken voor mijn kids, ga morgen informeren voor een naaicursus want ben een volledige leek wat naaien betreft, maar hij is zo leuk, dat ik er voor wil gaan 🙂 dat naaien is nooit weggesmeten 😉 Maar ik kan er niet goed aan uit hoe je die tunnels maakt, kan je dat nog even verduidelijken? is dit een extra stukje stof wat je er aan moet naaien langs de binnenkant of?
  Alvast bedankt!

 • Inge

  4 april 2015 op 11:10 Beantwoorden

  Hoi Elske,

  Wat een super leuke tent, ben meteen stof gaan kopen voor een stoere jongens variant!
  Ben een echte beginner en kom er al niet uit met meten, gaat een hele klus worden haha.
  Heb je even een tip voor me?
  Als ik onderkant 85cm doe en dan omhoog 134cm met 15cm breed boven, dan is mijn zijlijn niet 145cm……..maar 138. Als ik 145cm zijlijn doe dan kom ik op middenlijn (hoogte) van 140cm…
  Wat doe ik verkeerd? Of maakt dat niet veel uit uiteindelijk? Was 50,- kwijt aan stof en zou het zo zonde vinden om verkeerd te knippen.
  Alvast bedankt voor je hulp.

  • Elske Leenstra

   7 april 2015 op 08:00 Beantwoorden

   Hoi Inge, wat leuk dat je met de tipi aan de slag gaat! De exacte maat maakt niet heel erg veel uit. Ik zou gaan voor de iets grotere optie. Wellicht een goed idee als je een voorbeeld van het tentdeel uittekent en -knipt op (patroonteken)papier. Dat kun je even precies de stof uitmeten. Veel succes!

 • Anoniem

  10 april 2015 op 21:27 Beantwoorden

  Hoi Elske

  Helemaal fantastisch en dankzij je perfecte uitleg is hij heel mooi geworden. Dank!
  De stokken gewoon gevonden bij Intratuin, in verschillende maten verkrijgbaar. Als je de lange neemt, en dan zaagt (hebben wij gedaan) dan heb je vanzelf de wat dikkere versie. Ik kan me niet voorstellen dat die breken.

  Groeten Ischa Kummeling

 • Anoniem

  28 mei 2015 op 09:43 Beantwoorden

  Hey Elske,

  Ben nu met de tipi bezig. Ik snap alleen niet zo goed stap 5, dus hoe je de tunnels per naad maakt. Misschien een domme vraag hoor haha maar ben niet zo ervaren. De lelijke naad zit aan de buitenkant, dus aan de mooie kant vd stof. Alvast bedankt, groetjes

  • Elske Leenstra

   31 mei 2015 op 20:40 Beantwoorden

   Hoi! Wat leuk dat je met de tent bezig bent! Het klopt dat de naad nu aan de buitenkant zit. Je moet nu de tent omkeren, dus de binnenkant buiten. Daarna stik je een rechte lijn evenwijdig aan de naad waar de bamboestok moet komen. Dan ontstaat er als het ware een tunnel waar de stok in kan en lelijke naad valt nu dus in die tunnel. Zie je er niks meer van! Snap je het zo? Succes!
   Groetjes Elske

   • Hannie v.d. Berg

    17 februari 2016 op 22:15 Beantwoorden

    Beste Elske
    Ik heb zojuist een tipi tent voor mn kleinzoon gemaakt. Ik heb de naden die in de tunnel vallen wel kleiner geknipt en omgezoomd. Anders pasten de bamboestokken er niet goed doorheen. Dan zit er teveel ‘stof’ in de tunnel.
    Nu kruipen de stokken wel steeds omhoog. Hoe kan ik de stokken vastzetten in de tunnel? Er zit wel een stevig touw aan de bovenkant, maar alsnog kruipen de stokken omhoog. Heeft iemand hier een idee voor?

  • Anoniem

   1 juni 2015 op 13:25 Beantwoorden

   Ik snap 'm dankje

 • aaike flo

  8 juni 2015 op 07:06 Beantwoorden

  Hoi Elske,
  Nog een vraagje over de tunnel voor de bamboe. Als je de stof nu omdraait dan is de mooie kant van de stof toch aan de binnenkant? of zie ik dat nu helemaal verkeerd?
  Groetjes Aaike

 • Anoniem

  8 juni 2015 op 11:22 Beantwoorden

  Hoi Elske,
  Ik sta op het punt om te beginnen :D. Nu vroeg ik mij alleen af: hoe blijft de tent bovenaan aan de stokken hangen? Glijdt de tent niet naar beneden als het alleen met touw vastgezet wordt?
  Groetjes Corlies

  • Elske Leenstra

   16 juni 2015 op 20:13 Beantwoorden

   Hoi Corlies, succes met het maken van de tipi, leuk! Het blijft wel goed zitten als je het touw goed strak om de stokken en de stof bind. Maar soms moet je de stokken weer even een klein stukje de tunnel in duwen. Ikzelf vind dit niet storend maar je moet zelf even beoordelen wat je handig vindt! Misschien kun je wel een oplossing verzinnen waarmee de stok volledig in de tunnel zit en je deze dan dicht naait? Veel succes! Groetjes Elske

 • Laura van Middelaar

  28 juli 2015 op 08:04 Beantwoorden

  Hallo Elske, wat een leuke tent! Ik wil hem graag met 6 vlakken maken. Als ik de onderkant iets smaller hou (75 cm?) dan kan ik toch wel gewoon een vlak bijvoegen. Of moet ik nog ergens rekening mee houden? Groetjes

 • meidentipi

  3 augustus 2015 op 11:10 Beantwoorden

  Net stof gehaald, ongebleekte katoen en voor de onderranden mooie gedessineerde stof.Ik begin nu! dat van die tunnels was even een doordenkertje 🙂

 • DoDidIt

  3 augustus 2015 op 15:31 Beantwoorden

  Super uitleg! Ik heb de mijne ook gemaakt en de dochter is er super happy mee! Jammer genoeg krijg ik hem niet zo straks als de uwe… http://do-didit.blogspot.be/2015/08/ik-zit-in-de-teeeeent.html

  • Elske Leenstra

   21 oktober 2015 op 21:44 Beantwoorden

   Ik vind je tipi prachtig geworden! En je dochter ook zo te zien, mooi! Dank je wel voor het delen. Groetjes Elske

 • Marielle Volkers

  5 augustus 2015 op 20:34 Beantwoorden

  Hoi Elske, er is heibel in de tent de stof zakt naar beneden. Heb je tips?

  • Elske Leenstra

   21 oktober 2015 op 21:42 Beantwoorden

   Hoi Marielle, misschien heb je wat aan de tip van Eva die hier ook bij deze blogpost staat? Succes! Groetjes Elske

 • Eva

  14 oktober 2015 op 09:44 Beantwoorden

  Net de tipi gemaakt voor onze kleindochter,blijft ook zakken bij een winkel gekeken die hadden in de stokken bovenin gaatjes gemaakt en lusjes bovenin de tent ga ik doen kan hij niet meer zakken!

 • Ineke

  18 oktober 2015 op 12:50 Beantwoorden

  Wat ’n geweldige tip over de tunnels waarin de stokken moeten komen. Ga er vandaag mee aan de slag en had zelf het idee om aparte tunnels te knippen. Dit is veel beter, dankjewel!

 • Liz

  21 oktober 2015 op 21:13 Beantwoorden

  Hallo Elske,

  Wat een leuke tipi! Kan niet wachten tot de mijne af is!
  Ik heb een vraag over de zijkanten van de lappen stof., je zoomt alleen de boven en onderkanten om en niet de zijkanten, gaat dit niet rafelen, ondanks dat het in de “tunnels” zit?
  Alvast bedankt!

  Groetjes, Liz

  • Elske Leenstra

   21 oktober 2015 op 21:41 Beantwoorden

   Hoi Liz, dank je wel voor je reactie. Wat leuk dat je ook aan de slag bent met de tipi! En nee, ik zou de stof die in de tunnels zit niet zoomen. Hooguit alleen even de stof zigzaggen, maar geen gedoe met zoompjes maken hoor. Het is werk genoeg en de rafeltjes komen de tunnels niet uit, is mijn ervaring. Succes! Groetjes Elske

 • Cathelijne

  7 november 2015 op 23:12 Beantwoorden

  Leuke tipi zeg! Ik hoopte hem vanavond af te maken, maar wat blijkt, na het naaien van de tunnels passen mijn 5 stokken niet. Ik kon geen bambou stokken vinden en heb zodoende bezemstelen gebruikt. Deze zijn 28mm diameter en blijkbaar veel te dik. Welke diameter heb jij gebruikt voor de stokken? Alvast bedankt!

 • DIY Tipi - ohmymacushla.nl

  18 november 2015 op 14:47 Beantwoorden

  […] een succes te volbrengen. Gelukkig hoefden we niets uit ons hoofd te doen. Een goede tutorial van Elskeleenstra (sowieso waard om haar site een bezoekje te brengen, vol leuke diy en printables!) hielp ons er […]

 • M

  26 november 2015 op 11:28 Beantwoorden

  Wat een leuk patroon! Ik heb aleen nog een vraag:
  Hoe moet ik het doen wanneer ik de tent wil voeren? Eerst de twee stukken stof per zijkant aan elkaar naaien? Of twee aparte tenten maken en deze dan aan elkaar naaien?

 • M

  26 november 2015 op 11:29 Beantwoorden

  Wat een leuk patroon! Ik heb alleen nog een vraag:
  Hoe moet ik het doen wanneer ik de tent wil voeren? Eerst de twee stukken stof per zijkant aan elkaar naaien? Of twee aparte tenten maken en deze dan aan elkaar naaien?

 • Wouke

  4 december 2015 op 15:46 Beantwoorden

  Wat een leuk patroon! Ik heb net stof gekocht en ga zo beginnen. Heb er zin in!

  • Elske Leenstra

   4 december 2015 op 20:33 Beantwoorden

   Wat leuk om te horen! Succes met het maken van de tipi, fijne avond!
   Groetjes Elske

 • lily van de Hof

  13 december 2015 op 16:17 Beantwoorden

  hallo Elske,

  klein vraagje betreffende het patroon, is de 15 cm aan de bovenkant 2 x 7,5 cm? ben namelijk van plan van iets dikkere stof de tipi te maken en dan wordt het wel wat erg dik aan de bovenkant.

  groetjes Lily.

 • charleen

  20 december 2015 op 21:54 Beantwoorden

  Hoi Elske

  hele stomme vraag maar moet je de beschrijving kopen ? ik zie dit nergens maar kan ook niet de hele
  beschrijving zien aangezien er twee afbeeldingen voor blijven staan
  alvast bedankt

  mvg charleen hartland

  • Elske Leenstra

   22 december 2015 op 22:15 Beantwoorden

   Hoi Charleen, nee hoor je hoeft het patroon niet te kopen. Wellicht helpt het om deze pagina in een andere internetbrowser te openen, bijvoorbeeld Google Chrome. Als het goed is kun je het patroon dan wel goed lezen. Succes! Groetjes Elske

 • […] tipi koopt? Nergens! Je kunt hem zelf maken net zoals Sonja deed. Ze gebruikte de DIY tutorial van Elske, en gebruikte stof van de Kwantum. Met vijf strekkende meters plus de bamboestokken van de Gamma, […]

 • Sophie

  21 februari 2016 op 09:21 Beantwoorden

  super tipi tent! Alles zoeken nu en dan gaan we starten voor een leestentje voor de meisjes en een speeltent voor de jongens! Bedankt voor de leuke beschrijving te delen op je blog!

 • leen

  26 februari 2016 op 16:58 Beantwoorden

  al lang op zoek naar een duidelijk en mooi patroon voor een tipi tent voor men kleindochtertje. En via enkele andere blogs kwam ik bij deze terecht. Deze bevalt me helemaal, en deze gaat het dus eindelijk worden. Ook na het lezen van alle reacties zijn er me nog enkele tips heel duidelijk geworden. Dus nu nog naar de winkel voor het materiaal en we kunnen beginnen Heb er super veel zin in.

 • annet Lugtenburg

  27 februari 2016 op 18:06 Beantwoorden

  Dank voor de geweldige tuto. Ik Heb nog 1 vraag. Wat is de diameter van de bamboe stokken. Want weet niet hoe breed ik de tunnels moet stikken. Bedankt alvast.

  Groetjes Annet

 • Anja

  29 februari 2016 op 19:38 Beantwoorden

  oooh wat was ik blij met jouw werkbeschrijving!! De tipi is erg leuk geworden, er gaan er zeker nog meer volgen, wat een leuk verjaardagskado is dit 😉
  Misschien een tip voor de lezers; bij Kwantum is het leuk om de stof te kopen ( € 2,50/5,00 per meter)

  Ik moet nu alleen nog “de manier” zien te vinden dat de stof niet zakt en de tipi wat steviger staat, maar zag al verschillende tips voorbij komen 🙂

  Groetjes Anja

 • […] stevige stof van Ikea (toch even vermelden dat de prijs heel goed meeviel). De werkbeschrijving van Elske gebruikte ik als basis en deed hier en daar enkele aanpassingen naar smaak. Ik dacht dat het een […]

 • Jessie

  21 maart 2016 op 13:06 Beantwoorden

  Beste Elske,

  Ik wil graag met behulp van jouw beschrijving deze tipi maken. Is het ook mogelijk om i.p.v. de stof om te zomen biasband te gebruiken? Of werkt dit dan niet met jouw beschrijving.

  Alvast bedankt, Groetjes Jessie

 • Renders Sofie

  31 maart 2016 op 14:17 Beantwoorden

  Ik had graag ook je werkwijze gelezen, maar de fotokes van de tipi staan erover. Kan je me erbij helpen? Alvast heel knap gedaan. Dankjewel op voorhand

  • Elske Leenstra

   31 maart 2016 op 17:00 Beantwoorden

   Hoi Sofie, waarschijnlijk toont de pagina wel goed als je Google Chrome gebruikt! Wil je dat eens proberen? Excuses voor het ongemak! Groetjes Elske

 • Elien

  26 april 2016 op 13:29 Beantwoorden

  Dag Elske,

  als ik de tipi groter wil maken, moet ik ergens rekening mee houden?
  Verhoudingsgewijs dan?

 • Silke

  14 juli 2016 op 13:02 Beantwoorden

  Hoi Elske! Wat een leuke tipi. Ik ben samen met mijn mama aan de slag gegaan en we maakten al een eerste exemplaar, maar zijn er niet helemaal tevreden mee. Hoe zorg je ervoor dat de stokken goed in de hoeken blijven staan? Onze tipi schuift namelijk te veel op elkaar. Zwaardere stokken gebruiken? Groetjes en alvast bedankt voor het mooie ontwerp! Silke

 • Liesbeth Breedveld

  17 augustus 2016 op 00:05 Beantwoorden

  Ook ik ben aan de slag gegaan om de tipi tent te maken voor mijn kleinzoon. Morgen gaat hij hem krijgen voor zijn verjaardag.
  Bij mij ging de stof ook zakken en hebt het opgelost door gaatjes te boren in de stokken en lusjes te maken in de bovenkant van de tent.
  Hij staat nu super mooi.
  Snel nog een indianentooi erbij gemaakt en afgesloten met een indianendans.
  Groetjes. Liesbeth.

  • Elske Leenstra

   18 augustus 2016 op 13:56 Beantwoorden

   Wat een goede tip Liesbeth! Veel plezier met de tipi en dankjewel voor je berichtje. Groetjes Elske

 • Anneke Carlie

  6 oktober 2016 op 20:29 Beantwoorden

  Hoi Elske, ik heb de tent gemaakt maar als ik de stokken er in doe blijft deze niet staan. Hij zakt als het ware uit elkaar uit elkaar. Enig idee waar dit aan kan liggen? De tent staat op een laminaat vloer. Ik hoop dat jij de oplossing weet

 • Helma

  11 december 2016 op 22:57 Beantwoorden

  Thnx allemaal!
  Elke voor ’t patroon en alle lezers voor de mooie aanvullende tips!
  Kids hier spelen volop met mijn zelfgemaakte tipi 🙂

  • Elske Leenstra

   12 december 2016 op 20:48 Beantwoorden

   Dat is leuk om te horen! Dank je wel voor je berichtje Helma!
   Groetjes Elske

   • Helma

    20 december 2016 op 00:50 Beantwoorden

    Hier een fotootje 🙂 Lukt dat met deze link?

 • Dionne

  14 april 2017 op 19:16 Beantwoorden

  Hallo Elske,

  Hoe hoog wordt de tipi?

  Groet,
  Dionne

 • Marjolein

  14 juni 2017 op 18:05 Beantwoorden

  Hallo Elske, kan je aangeven hoe wijd de tipi bovenaan moet zijn?

Schrijf een reactie