Een paar weken geleden alweer reisde ik op een vrijdagmiddag via Schiphol naar Wenen. Ik krijg het koud en warm tegelijk als ik de kiekjes terugkijk van het weekendje in Oostenrijk bij mijn vriendin Thea en haar gezin. Wat was het gezellig! En koud. En dat zijn meteen de twee reden dat ik niet zo heel veel foto’s maakte: ik was veel te druk met bijpraten en mijn handen (en de batterij van de camera) bevroren in de vrieskou. Maar dat geeft niks, de herinneringen zijn ook zonder honderden foto’s gemaakt.

Op dag 2 gingen we samen op pad. Een hele dag om non-stop te kletsen en oh ja, ondertussen ook wat van de stad bekijken. Warm ingepakt vertrokken we naar hartje Wenen en crossten vanuit daar de stad door. We liepen kilometers, van Paleis Schönnbrunn naar de Naschmarkt en warmden weer op met een lekkere lunch in één van de vele eettentjes. We liepen verder door het centrum, winkelden wat en liepen van het Heldenplatz naar het het Rathausplatz.

Op het Rathausplatz was een grote ijsbaan aangelegd en na een grote mok gluhwein x 2 begon het al aardig donker te worden. De omstandigheden waren perfect om de schaatsen onder te binden een paar rondjes te zwieren op deze prachtig verlichte locatie met het statige Rathaus op de achtergrond. Wauw!

We gingen nog een dagje sleeën in de bergen, ik at natuurlijk een Wiener schnitzel en een stuk sachertorte (lekker) en voor we het wisten was een superweekend in het mooie Oostenrijk alweer voorbij. Thuiskomen na een reisje is altijd erg fijn maar ik weet zeker: ik ga gauw weer eens terug.

X Elske

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

Laat een reactie achter