boek Paperfuel

Dit leuke boek lag al even bij me op de keukentafel, klaar om uitgebreid te bekijken en mee aan de slag te gaan. Maar onder andere de drukke voorbereiding van en het Meet the Blogger weekend zelf (wat was het een geslaagde editie, zo gaaf om aan mee te werken!) namen veel tijd in beslag. Maar nu gaan we verder. Want ja, dit boek handlettering doe je zo! van Karin Luttenberg, is erg leuk en het allerleukste: ik mag er eentje weggeven!

kleurpotloden

letters tekenen

Handlettering doe je zo! is geïllustreerd en geschreven door graficus Karin Luttenberg, op Instagram bekend als paper_fuel. Karin is een expert in handlettering en het lijkt alsof zij het heel de dag doet. Ze verzamelde al haar tips en tricks in dit boek zodat iedereen die dat wil ook thuis aan de slag kan. Pak vast maar papier, een potlood, je zwarte fineliners en een gum. Want zin om aan de slag te gaan krijg ik in ieder geval wel als ik door het boek heen blader.

handlettering doe je zo

paper fuel boek handlettering

In het boek vind je inspiratie, informatie over alle benodigdheden en natuurlijk heel veel handlettering tips: hoe teken je mooie letters, hoe creëer je diepte in je tekst, over banners en kaders, tekst in vormen en nog veel meer. Maak mooie kaarten, cadeaulabels of -papier, een poster of iets anders om je leven of een bijzondere gebeurtenis te illustreren. En een tip van Karin in het boek: alles kan! Je maakt echt je eigen persoonlijke tekening met letters. Dus fout kan het niet gaan.

handlettering doe je zo

Heb je ook zin om met behulp van dit mooie boek aan de slag te gaan met handlettering? Je kan het boek Handlettering doe je zo! van Karin Luttenberg winnen! Laat een reactie hier onder dit blogbericht of op Instagram achter. Je hebt een week de tijd om mee te doen: dinsdag 11 oktober maak ik de winnaar bekend. Succes, en leuk als je meedoet!

Fijne avond, x Elske

boek over handlettering

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

70 Reacties

 1. Ook hier word ik weer helemaal blij van :)! Bijna herfstvakantie dus lijkt me super leuk om dit boek te winnen en er lekker mee aan de slag te gaan :)!

 2. Gaaf!! Ik zou hem dolgraag willen winnen voor een vriendin die hem hoog op haar verlanglijstje heeft staan. Wij hebben onlangs een workshop handletteren gevolgd en zijn erg enthousiast geworden

 3. Wil dit boek heel graag hebben. Nadat ik een workshop gedaan heb staat het al op mijn verlanglijstje.
  Kan ik nog meer leuke ideeen opdoen en lekker aan de slag met handletteren.

 4. Wat super gaaf! Wij hebben zo’n mooi groot krijtbord waar ik mijn inspiratie vaak laat gaan met Feel good teksten! Met dit boek wordt het nog leuker en mooier! Liefs Marije

 5. Ik heb al een keer met het boek in mijn handen gestaan maar toch niet gekocht. Maar ik doe heel graag mee met deze winactie!!!!!! Lijkt me heel leuk om aan handlettering te doen. ?

 6. Ja! Graag! Ik zit elke keer zo te ‘klungelen’ wanneer ik denk wel ‘even’ een leuke handlettering te maken…
  Dan is dit boek een goeie houvast om mee te oefenen!!
  Fingers crossed!! ?

 7. Oh, ik zou dit boek zo graag aan mijn kleine zusje geven, zij zou dit een geweldig mooi boek vinden! Ze is al begonnen met oefenen en kan dit boek goed gebruiken!
  Groetjes Alie

 8. Jaaaaaaa, ik doe altijd stiekem aan amateur handlettering tijdens vergaderingen. Is beter voor m’n concentratie. Maar hoe leuk als ik dan ook echte kunstwerkjes kan maken. Ik zou dolgraag dat boek winnen!!

 9. Leuk zeg!! Al tijden denk ik: dat moet ik ook eens proberen. Maar ik weet niet zo goed hoe te beginnen. Dit boek kan me daar vast bij helpen!!

 10. Heerlijk om weer creatief bezig te zijn! Ooit als puber begonnen met kalligraferen. De doos!met pennen en boekjes die ik toen kreeg heb ik nog steeds! Misschien tijd om eens te moderniseren? Daar kan dit boek mij goed bij helpen!

 11. Zou erg gaaf zijn om dat boek te winnen. Ben al bezig met handlettering, maar wil nog beter worden 😉

 12. Wat een toffe actie! Ik volg de maakster van dit boek al heel lang en idd, ik denk dat ik absoluut niet kan handletteren. Maar wie weet, brengt dit mooie boek daar verandering in. 🙂

 13. Christine Huisjes-Venema Beantwoorden

  Haha! Ik zie net dat mijn zus ook al gereageerd heeft. Ik zou dit boek ook graag aan mijn zus Evelyn Binnema-Venema geven. Zij bakt altijd veel (en lekker) en geeft veel weg. Met dit boek kan ze dan de etiketten/labels nog mooier schrijven. En dat boek gaat dan vanzelf in de roulatie hier in de familie!

 14. Leuk! Ik heb een cursus gedaan en dat is echt een aanrader. Als je een goede volgorde hebt van werken en een beetje fantasie kan iedereen het! Maar zo’ n boek met tips en tricks kan ik zeker gebruiken.

 15. Wat leuk! Als drukke moeder heb ik sinds een paar maanden mijn tekenen en illustreren weer opgepakt. Heerlijk mijn hoofd leegtekenen en eindelijk weer een moment voor mezelf. Dit boek zou me zeker goed op weghelpen om ook mijn letters weer goed te kunnen illustreren!esther

 16. We hebben gister een workshop gevolgd bij Karlijn vd Wier en nu al verslaafd! Maar meer tips en tricks zijn absoluut welkom om onze creatieve skills op dit gebied verder op te krikken. Dit boek is zo gaaf, duimen duimen dus!!

 17. Ik heb het boek op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas gezet, maar dat duurt nog heel lang… En dan is het natuurlijk nog met de vraag of hij wel langs komt… Dus toch even een kansje wagen om eerder aan de slag te kunnen!

 18. Jaaaaaaa!!!! Dat boek wil ik wel! Lijkt me erg leuk om het handlettering onder de knie te krijgen. Maar nog geen tijd gevonden om ermee aan de slag te gaan. Dit boek geeft wellicht het duwtje in de goede richting.

 19. Dit lijkt mij super leuk om te winnen! Helemaal ook om nog beter aan de slag te kunnen gaan met de challenge #dutchlettering van Marijke. En ik deel ‘m graag met mijn zus. ?

 20. Leuk zeg!! Ik heb het hele ‘handlettering’ nog maar net ontdekt, ben veel aan het uitproberen en zoek overal ideeen. Dit boek zou gaaf zijn!!

 21. Elske, deze win ik graaaaag. Zo ontzettend leuk om te doen en zo’n boek met tips en trics is een wannahave.

 22. Kon ik nu maar in mooie letters neerzetten hoe leuk ik de actie vind 🙂
  Ik handletter nog niet zo lang, altijd op zoek naar inspiratie!

 23. Ik wil graag deze boek winnen omdat ik dan niet alleen lettering kan oefenen maar ook mijn Nederlands!

 24. Wat leuk! Hier wil ik me graag in verdiepen. Ook voor mijn job als logopediste lijkt het mij wel fijn.

 25. Zelf heb ik het boek al, het is inderdaad zóóóó verslavend en heel erg leuk om te doen! Mocht ik het boek winnen, ga ik mijn vriendinnetje hier blij mee maken!

 26. Binnenkort eindelijk tijd voor mezelf en ga ik een cursus bible journaling volgen! Wat zou het gaaf zijn als ik vast watkan oefenen mbv dit schitterende boek!!!!

 27. Styntsje Grijpstra Beantwoorden

  Ik tekende vroeger mijn agenda vol met tekeningetjes en kriebels en eigenlijk doe ik dat nog steeds graag. ..
  Maar zou met dit boek het wat professioneler aan kunnen pakken. Leuk, samen met de meiden op zondag?

 28. Super leuk! Dat wordt vechten met mijn dochter wie het eerste mag . Of natuurlijk lekker samen,gezellig!
  Kei leuk als we zouden winnen!

  X jelske

 29. Dat lijkt me leuk. Gewoon even lekker bezig zijn en alles om me heen even vergeten. Dat is soms wel even nodig. Een zeer welkom cadeautje voor deze mama. Ben heel benieuwd.

 30. Gaaf! Ik zou heel graag leren hand letteren om een mooie tekst in de nieuwe slaapkamers van mijn dochters te maken ❤

 31. O wat leuk! Ik wil nog steeds een workshop doen, maar dit lijk me eigenlijk nog beter want dan kan ik het lekker thuis doen :-). Zou het heel graag willen winnen

 32. LEUK☺☺!!
  Zou graag mijn vriendin hiermee willen verrassen.
  Zouden maanden geleden al gezellig samen een workshop hiervoor doen, maar het is er nooit van gekomen…..
  Zij kan al 9 maanden niet thuis zijn, omdat ze bij haar intens zieke dochter van 14 verblijft.
  Hopenlijk kan dit haar even ontspannen.
  Gun het haar zó.

  Liefs, Caroline.

 33. Jaaaaa!!! Leuk! Mijn zus en ik wilden al graag een workshop gaan doen, maar dat is nog niet gelukt! Kunnen we mooi samen aan de slag!

 34. Dag Elske,
  Ik kwam net op jou blog terecht via Vtwonen, en wauw!
  Ik was daarnet, na mijn loopsessie met mijn beste loopmaatje, aan het wegdromen over een eigen winkeltje, waar ik m’n eigen kaartjes dan kan verkopen, wat interieurspulletjes, enzoverder (je weet het wel)! Dit boek zou mij allen maar meer inspireren om verder te denken over die dagdroom..
  Ik zou er dus echt enorm blij mee zijn!

  Grtjs

 35. Ja, Dit wil ik zo graag leren! al een paar geprobeerd maar mis toch nog echt die laatste tips om het perfect te kunnen doen! We gaan duimen!

 36. Zou erg leuk zijn om te winnen! Limke en Hilde beginnen ook steeds meer te oefenen, en onze houten meters (latten) voor de droge worst kado’s zouden wel wat versiering kunnen gebruiken!

 37. Als kind was ik al gek op alles wat met papier, pennen en letters te maken heeft. Dus dit boek winnen lijkt me fantastisch!

 38. Wat een leuke actie! Dit boek laatst gekocht als cadeau voor een van mijn beste vriendin maar stiekem wilde ik het boek ook zelf heel graag! Dus als ik deze zou winnen zou het zo leuk zijn 🙂

 39. Wauw!!!!! Ik wil aan de handlettering ?
  Ik zou zoooooooooooo graag dit boek winnen; ik neem op slag een dag vakantie om het helemaal te verslinden (figuurlijk uiteraard ?)
  Lieve groetjes, Kim

 40. Oh ? Leuk leuk leuk!
  Ik ben in november jarig, Maar dat is nog zover weg! Zou het graag al eerder van mijn lijstje willen kunnen afstrepen ✅

 41. Oh wat leuk. Dit wou ik altijd al hebben. Zo kan ik tenminste op een mooie manier woorden/letters schrijven.
  Zou het echt geweldig vinden als ik hem zou winnen.

  Groetjes Sjoukje

 42. Oh leuk!! Die wil ik wel winnen. Heb laatst een hele leuke workshop gedaan…Dit boek zou een mooi extraatje zijn om lekker mee door te gaan.

 43. Elske,

  zou het geweldig vinden om het boek te mogen winnen.

  groeten en succes met je leuke blog, ik geniet er steeds van..

  Tresie

 44. Het mooiste van dit boek is dat bezig zijn met je handen ervoor zorgt dat je geest even leeg raakt en dat is soms zo fijn! Plus dat het zooh ontzettend vrolijk maakt! Groetjes en bedankt voor het delen van al je mooie berichten en geweldig vrolijke foto’s.

 45. Mijn moeder vindt dit boek helemaal geweldig! Ze is binnenkort jarig en ik zou haar super graag dit gave boek willen geven. Ze betekent super veel voor mij en ze staat altijd voor mij klaar, dus ik zou haar graag willen verrassen met dit leuke cadeau.

 46. Super leuke actie!
  Ik wil meedoen, maar dan vooral om het te winnen voor mijn zus die dit erg graag wilt leren, omdat het leuk is en omdat ze op deze manier de trouwkaarten van haar en haar verloofde wilt schrijven 🙂

 47. Lijkt me heel leuk om te doen en te kunnen , denk dat de jeugd hier in huis het ook zou fijn vinden om dit boek te winnen want ze zijn op de leeftijd dat de liefdesbriefjes geschreven worden :p

 48. Ik zag het boek onlangs liggen in de boekhandel en twijfelde nog of ik hem zou kopen . Tja , nu ik je blog lees heb ik er spijt van . Leuk om samen met mijn moeder te ontdekken en de verschillende stijlen uit te proberen Doe graag mee

Laat een reactie achter