Het was jammer dat het niet vroor dat het kraakte: dan had de gluhwein ons nog meer verwarmd, had de bratwurst extra lekker gesmaakt en was het kerstgevoel compleet geweest. Maar mijn eerste ‘kerstmarktenervaring’ in Duitsland was daarom zeker niet minder geslaagd. Samen met mijn zusje Elisabeth, Wimke en haar zusje Marije reisden we afgelopen weekend per trein af naar het prachtige Köln om ons onder te dompelen in kerstsferen en de stad te verkennen. Citytrip Keulen!

kerstmarkt keulen c3

kerstmarkt keulen c1

kerstmarkt keulen c5

Afgelopen week verdeed ik veel van mijn tijd met een dienstweigerende computer en met een verhit hoofd zette ik het apparaat donderdagavond uit. Maandag maar verder. Eerst tijd voor een beetje ontspanning in Keulen! In het centrum gelegen Mercure Hotel Severingshof was een ideale uitvalsbasis om de stad te doorkruisen. We hopten van kerstmarkt naar kerstmarkt, aten flammkuchen en wafels, dronken warme choco en gingen natuurlijk ook het ‘Belgisches Viertel’ in: dé wijk van Keulen waar je moet zijn voor fijne winkels en eettentjes.

kerstmarkt keulen c9

kerstmarkt keulen c8

kerstmarkt keulen c7

Elisabeth en ik gingen langs bij Schee, mijn persoonlijke favoriet in het Belgisches Viertel. Een winkel met een knalgele wand vol met alle posters en prints die te koop zijn en heel veel mooie woonspullen. Frau Kayser en ‘Papierboutique’ Pop up Papier, net als Schee te vinden in de Maastrichter Strasse, zijn ook een bezoekje waard. Wimke en Marije kwamen we om de hoek tegen op een kleine vintage markt en ’s avonds gingen we, na een korte pitstop in het hotel, met z’n vieren op pad. Want dat is toch wel de ultieme kerstmarktbeleving: in het donker met alle duizenden lichtjes gluhwein drinken uit heel foute mokken.

kerstmarkt keulen c4

mokken kerstmarkt duitsland

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Accor Hotels. Dank je wel! Wimke maakte natuurlijk ook een blog over dit weekend. Je leest het hier.

x Elske

hotel mercure keulen

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

1 Reactie

Laat een reactie achter