Stempelen met de Hortensia

Stempelen met de Hortensia

DIY met bloemen

We zijn weer thuis van een heerlijke vakantie en wat treffen we het nog met het weer deze laatste vakantie week. Nog even flink zomeren in de tuin en bij het zwembad, voordat school en werk weer begint. Zalig! Het is te warm om uren achter de computer te zitten, maar voor het maken van deze blog maak ik eventjes tijd. Van Mooiwatbloemendoen.nl kreeg ik een mooi houten kistje cadeau met daarin een joekel van een Hortensia. Deze bloem staat symbool voor dankbaarheid en schoonheid.

bloemen stempel

In het kistje zat niet alleen deze wolk van een Hortensia, maar ook een hamer, notitieboekje en een DIY-beschrijving. Je kunt namelijk op aquarelpapier bloemen stempelen: je legt de bloem op het papier, dekt het af met keukenpapier en slaat met de hamer op het papier tot de contouren van de bloem te zien zijn. Ik was benieuwd en timmerde er met 30 graden Celcius even flink op los. Daarna trok ik voorzichtig het keukenpapier van de bloemen… en tada: een notitieboekje met echte Hortensiabloemetjes op de kaft.

Hortensia blauw

Leuk om eens te proberen! Echter, mijn gestempelde bloemen bleven niet zo prachtig paars-blauw maar de blaadjes werden al gauw bruin. Dus wie voor mij de tip heeft om de kleur van de bloemen na het stempelen in tact te houden? Ik hoor het graag! Want dan kun je met deze techniek mooie kunstwerken maken.

Dankjewel Mooiwatbloemendoen.nl, voor de mooie bloem en het gave idee!

Fijne zomerse dag, X Elske

notitieboekje DIY

 

4 Reacties
 • Kaatje

  25 augustus 2016 op 20:16 Beantwoorden

  Hai, ik denk dat het niet de bedoeling is om de bloempjes te laten zitten, maar om de kleurstof er uit te meppen met de hamer. Als je het daarna goed droogt en fixeert zou de kleur moeten blijven.

 • Alet

  25 augustus 2016 op 20:24 Beantwoorden

  Geen idee hoe je de mooie kleur kunt behouden.
  Ziet er wel prachtig uit!

 • Anouk

  26 augustus 2016 op 09:36 Beantwoorden

  Dat ziet er mooi uit zeg! Leuk idee voor een kaartje ook!

 • Sophie

  26 augustus 2016 op 09:37 Beantwoorden

  Ziet er leuk uit! Misschien zou je kunnen proberen wat blanke (nagel)lak over de bloemen heen te doen? Of een oplossing die wat minder mooi is: kaft het boekje met plakfolie. Door de bloemetjes af te sluiten van de lucht, zullen ze niet mee verkleuren.

Schrijf een reactie