Vaderdag DIY

Vaderdag DIY

origineel vaderdagcadeau

hamer met inscriptie

Vandaag kwamen de famkes uit school met het geknutselde vaderdagcadeautje onder de arm. Thuisgekomen worden de pakjes vakkundig verstopt en met de instructie ‘Heit, je mag niet onder mijn bed kijken’, ligt het daar meer dan veilig tot zondagochtend. Eerder maakte ik voor vaderdag verschillende printable posters, zoals deze en deze, maar dit jaar had ik zin om iets anders te maken. Gewoon, nog een klein maar uniek aardigheidje. Een echte vaderdag DIY. Ik ging samen met Jelka en Yfke aan de slag en we maakten een persoonlijk en tijdloos cadeau: een hamer met een persoonlijke tekst op het handvat gegraveerd.

houtbrander graveren

graveren in hout

Voor deze vaderdag DIY heb je nodig:

– Een hamer met blank houten handvat
– Een houtbrander
– Potlood

Ik haalde bij de bouwmarkt twee eenvoudige maar stevige hamers, met een blank houten handvat. Een houtbrander kocht ik bij de hobbywinkel. Een eenvoudig brandertje is niet duur en ik ga het vast en zeker nog eens gebruiken, maar als je wilt kun je ook met een permanente stift of verf het handvat versieren.

Met potlood schreef Jelka zelf een tekst (in het fries) op het handvat en Yfke tekende zelf de hartjes en schreef haar naam (en gaf mij instructie voor de tekst). Met de houtbrander trok ik de tekst over. Omdat een houtbrander niet geschikt is voor kinderen, deed ik dit deel van de vaderdag DIY zelf.

En klaar is het persoonlijke cadeau voor vaderdag! Missie geslaagd. Deze DIY is perfect voor vaderdag, maar net zo leuk om voor een verjaardag of ander speciaal moment te maken.

Fijne dag! X Elske

Zelfmaken voor vaderdag

 

3 Reacties
 • Anouk

  16 juni 2016 op 16:04 Beantwoorden

  Oh, da’s inderdaad een mooi idee! Hield mijn vader nu maar van timmeren… 😉

 • Dita

  16 juni 2016 op 18:50 Beantwoorden

  Wat een leuk idee!

 • Alet

  18 juni 2016 op 07:10 Beantwoorden

  Wat een super leuk vaderdagskadootje!
  Fijn weekend daar.
  X

Schrijf een reactie