cactusvaas met paastak

Nog twee weekjes en dan is het alweer Pasen. Wij vieren het niet uitbundig hoor; we verstoppen eieren in de tuin en maken een extra lekker ontbijt en dat is genoeg. Hopelijk wordt het mooi lenteweer zodat we er in het lange weekend op uit kunnen! Voor Pasen maakte ik deze simpele maar feestelijke traktatie, het idee gevonden via Pinterest. Van kabelspekken en een satéprikker maakte ik een ‘lollie’. Je rolt het kabelspek op en prikt de satéprikker erdoor. Strikje erom en klaar! (Tip: Meteen serveren, want anders heb je kans dat de spekken gaan scheuren.)

trakteren eenvoudig

kabelspek traktatie

Vorige week werd het laatste stuk van de chocoladeletter van de Sint hier uit de koelkast gevist en opgegeten. Het gegeven dat de koelkast nog vol lag met chocolade kon me er van weerhouden om in de stad de lekkerste paaseitjes te kopen. Ik nam me voor pas vlak voor de Paasdagen een zak chocolade-eitjes te kopen, die we op de ochtend van Paaszondag traditiegetrouw in de tuin verstoppen zodat Jelka en Yfke hun chocoladebuit bij elkaar kunnen speuren. Dan hebben we voor de eerste maanden weer genoeg chocolade in de koelkast :).

Deze traktatie is eens wat anders dan al het lekkers van chocolade. Ook leuk als traktatie voor een verjaardag!

X Elske

simpel traktatieidee

 

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

3 Reacties

  1. wat en leuk en vrolijk idee om een spekje op een stokje te doen. Heb hier (nog) geen paaseitjes in huis, soort van zelfbescherming, maar gaat vast niet lang meer duren :)) x

  2. Superleuk! Waar komen de kabelspekken vandaan? Ik zie ze alleen van max. 16 cm, maar dat is niet erg lang…

Laat een reactie achter