Schaal van garen DIY

Schaal van garen DIY

Zelf maken: schaal van garen

Er was iets met goede voornemens, sporten, meer fruit en zo… In ieder geval had ik inspiratie en zin om zelf een fruitschaal te maken. Dus ik ging aan de slag: ik raapte wat restjes wol bij elkaar, kocht lijm en pakte mijn grootste kom uit het keukenkastje. Tijd voor de schaal van garen DIY. Hoewel het eindresultaat best te gek is geworden (vind ik) is deze schaal niet helemaal geschikt voor zware appels en mandarijnen. Geen fruitschaal dus (en laat de voornemens ook maar zitten dan) maar wel een kunstwerkje op zich!

DIY schaal van garen

yarn bowl DIY

Heb jij ook nog wat (restjes) wol liggen en wil je ook zo’n schaal van garen maken? Alles wat je nodig hebt is:

  • garen (ik gebruikte acrylwol)
  • schaar
  • een grote kom
  • lijm (ik gebruikte kant en klare behanglijm)
  • huishoudfolie

 

En vuilniszakken om je tafel mee af te dekken en een handdoek voor je heel vieze handen! Doordat ik met mijn handen in het behangplaksel zat kon ik helaas geen foto’s maken van het DIY-proces maar geloof me: dit is super simpel! Zo maak je de schaal van garen DIY:

Bekleed de buitenkant van je grote kom met huishoudfolie. Leg de kom op de kop op de vuilniszakken op tafel. Knip van je restjes garen lange stukken en doop deze goed in de lijm. De doorweekte sliertjes leg je kriskras over de kom. Ga door tot de hele kom egaal bekleed is. Hier en daar mag best wat ruimte tussen de draden zitten.

Vervolgens laat je het geheel goed drogen. Bij mij duurde het wel 2 dagen voor alles helemaal uitgehard was. Ik heb behanglijm gebruikt maar ik hoorde dat een mengsel van witte (hout)lijm en water ook een goed en stevig eindresultaat geeft. Na het drogen haal je de schaal van garen van de kom en trek je voorzichtig het huishoudfolie los. Klaar! Je kan met deze DIY de mooiste schalen maken, of omgekeerd: lampenkappen!

Fijne dag! X Elske

schaal van garen DIY

DIY schaal van garen en lijm

Tags:
11 Reacties

Schrijf een reactie