Een pot vol liefde

Een pot vol liefde

een pot vol liefde

Sinterklaas is zo goed als het land weer uit en wij beleefden gister een fijne pakjesavond met cadeaus en een Disneyfilm. Vandaag is alweer de tweede advent en nu is het dan echt tijd om af te tellen tot kerst. Ik maakte nog niet eerder een adventskalender en eigenlijk wilde ik ook niet iets met cadeautjes doen. De afgelopen maanden stonden bol van verjaardagen en met de pakjesavond van gister nog verser dan vers in het geheugen bedacht ik een alternatief: een pot vol liefde.

aftellen naar kerst

adventskalender in een pot

Love is free! Dus deze kerst-DIY kost niks om te maken. Een pot of vaas, papier en een pen is alles wat je nodig hebt. Ik pakte twee weckpotten die ik nog in de kast had, voor Jelka en Yfke elk één, en vulde deze met briefjes uit het Flow Book for Paperlovers. Een briefje voor elke dag tot eerste kerstdag. Op elk briefje staat iets liefs. En dan veel verschillende soorten liefs: van ‘ik hou van jou’ of ‘ik ben trots op jou omdat je zo goed kunt lezen’ tot een compliment, vraag of een tegoedbonnetje.

‘Ik moet altijd lachen als jij lacht’ of ‘jij mag vandaag zeggen wat we gaan eten’. ‘Vandaag gaan we zo vaak kwartetten als jij wilt’, ‘je bent grappig’ of ‘wat is je grootste wens?’. De pot met liefde is snel gevuld!

Aan de pot hing ik een mooie gifttag die ik maakte tijdens een workshop bij het Papieratelier ism Letterpers op het Meet the Bloggerevent. Nog een lintje erom en klaar is de pot vol liefde!  Elke dag mogen de meiden een briefje uit hun pot halen, tot de laatste op 1e kerstdag. De ‘Pot vol liefde’ is ook goed in te zetten bij andere gelegenheden dan Advent (tip).

Fijne dag! X Elske

alternatieve adventskalender

 

14 Reacties
 • Saskia

  6 december 2015 op 09:40 Beantwoorden

  Hallo Elske,

  een stille meelezer hier, en deze post gaf herkenning.
  Wij hebben een adventskalender, een houten met vakjes waar van alles in kan. Ik wilde er niet teveel tijd en geld aan kwijt zijn om elk jaar alle vakjes te vullen. (Zo lastig om 24 cadeautjes te vinden die in die kleine vakjes passen!). Vorig jaar heeft mijn dochter, ze was toen 11, allemaal spreuken gezocht op internet. Helemaal haar eigen idee. Deze heeft ze uitgeknipt en in de vakjes gestopt. Elke avond tijdens het eten maakte iemand een vakje open en ontstonden er de mooiste gesprekken aan tafel. Ik was zo trots op mijn dochter dat ze dit had bedacht! Uiteraard gaan de briefjes nog vele jaren mee, want het blijft elke dag weer een verrassing wat er nu weer op staat.

  Fijne advenstijd! Saskia

  • Elske Leenstra

   7 december 2015 op 20:01 Beantwoorden

   Wat leuk om te lezen Saskia! Een creatieve dochter heb je. Jelka en Yfke vinden de briefjes ook erg leuk. Al met al een succes 🙂 Fijne decembermaand gewenst! Groetjes Elske

 • Aukje

  6 december 2015 op 09:51 Beantwoorden

  Wat een leuk idee! Goeie snein Elske 🙂

 • Wimke

  6 december 2015 op 14:53 Beantwoorden

  Superidee!! We hebben dezelfde gedachte dit weekend xx

 • Astrid

  6 december 2015 op 15:07 Beantwoorden

  Wat een goed idee! Soms zijn de kleinste gebaren het grootst en positieve berichtjes doen het altijd goed.

 • Dita

  6 december 2015 op 17:55 Beantwoorden

  Wat een leuk en goed idee!

 • Maai

  6 december 2015 op 20:11 Beantwoorden

  Wat een super fijn idee, ik ga hem bewaren voor als mijn kindjes volgend jaar kunnen lezen. Dank je wel voor het delen 🙂

 • Astrid

  7 december 2015 op 12:53 Beantwoorden

  Leuk idee!! We hebben al zo’n soort pot maar gewoon voor tussendoor. Zo voor advent is dat ook wel leuk!

  • Elske Leenstra

   7 december 2015 op 20:04 Beantwoorden

   Inderdaad ook leuk voor andere gelegenheden! Ook als cadeautip eentje om te onthouden. Fijne avond!

 • Anouk

  7 december 2015 op 15:02 Beantwoorden

  Ik heb wel een kalender, maar ik open niet iedere dag iets, haha…

 • Rensina Steursma

  8 december 2015 op 07:50 Beantwoorden

  Oh wat leuk!
  Origineel idee ook.
  Heb ook eens een pot vol liefde gekregen, van mijn stageklas toen ik afscheid nam.
  Een weckpot met allemaal lieve woorden erin.

 • Lonneke

  8 december 2015 op 09:13 Beantwoorden

  Leuk idee Elske!! x

Schrijf een reactie