zonnebloemen

zonnebloemen

Na een paar weken vakantie vind ik het ook altijd weer heerlijk om thuis te komen. Tijd om de vaas op de keukentafel weer te vullen met verse bloemen! Samen met Yfke, ook gewapend met haar kapotte-maar-te-gek-om-mee-te-spelen-camera, ging ik op pad. Aan de rand van het dorp bij de boerderij van Johannes en Brechtsje, ligt naast het maisveld een zonnebloemenveld. En elk jaar als de zonnebloemen bloeien hangt de vlag uit: een teken dat de zonnebloemenverkoop is gestart!

 

 

 

 

 

Drie prachtige knoeperds van zonnebloemen voor een euro. Je kiest zelf een paar mooie exemplaren uit en met de aanwezige snoeischaar knip je ze vers van het veld. De euro’s in het daar voor bestemde blikje en dan gauw naar huis om de bloemen in het water te zetten. Mocht je in de buurt zijn: het zonnebloemenveld ligt aan het eind van Eastwei (nr. 50) te Oppenhuizen. Gauw, voor ze uitgebloeid zijn!

 

3 Reacties
 • Alet Venhuizen

  17 augustus 2015 op 18:08 Beantwoorden

  Prachtig die zonnebloemen!

 • Claire

  18 augustus 2015 op 05:47 Beantwoorden

  Ik las dit in de auto op de terugweg van Sneek naar België, anderhalf uur te laat dus 🙂 Jammer! Maar leuke foto's, ik hou zo van zonnebloemen.

 • Verie - Vestywo

  18 augustus 2015 op 17:02 Beantwoorden

  Heel mooi en wat een leuke foto`s! 🙂 Geniet van de bloemen..het zonnetje in huis!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

Schrijf een reactie