Nee. Nee, ik ben het niet. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik geen moeder ben die fanatiek met Pasen gekookte eieren gaat schilderen. (Ik hou sowieso helemaal niet van een gekookt eitje eigenlijk). Maar ik hou wel van de fleurigheid van Pasen, het Paasverhaal, het lange weekend om lekker bij te komen van de afgelopen hectische maanden, en natuurlijk hou ik van een gezellige DIY die ik samen met Jelka en Yfke kan maken.

Van de ‘weekly challenge’ maakte ik deze keer een speciale uitvoering voor Pasen én ik maakte er een printable van. Echt heel simpel, maar wel eentje om vrolijk van te worden! Jelka was even uitgevlogen maar ik kreeg assistentie van mijn andere lieftallige kuikentje Yfke.

 Deze printable kun je gebruiken als Paasdecoratie, als kleurplaat én je kunt er nog een klein maar grappig detail aan toevoegen: een bewegend snaveltje. Op de basisschool maakten wij deze bewegende snaveltjes al en ik ben dit leuke idee nooit vergeten. Het is heel eenvoudig (de foto’s ter illustratie):
  • Vouw het papier in de lengte dubbel.
  • Knip de middellijn van het snaveltje in.
  • Vouw de puntjes van de snavel over de lijn naar buiten en doe dit ook de andere kant op.
  • Duw het gedeelte wat je hebt gevouwen naar binnen.
Klaar! Als je nu je het papier open en dicht vouwt beweegt het snaveltje van je vogeltje. Tsjilp!

Yfke ging haar paaskuiken eerst met stift te lijf. Inmiddels is ze aan het derde exemplaar begonnen en fleurt ze er hier de woonkamer mee op. Het allerschattigste kuikenpak kocht ik bij de Hema, net als de andere paasdecoratie.

De ‘Easter DIY Poster’ download je hier. (PDF A4)

En heb jij nog leuke plannen voor dit lange weekend? Ik wens je in ieder geval heerlijke Paasdagen toe!
X Elske

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

2 Reacties

Laat een reactie achter