Afgelopen donderdagavond hadden Jelka en Yfke ruzie, zoals zussen dat nu eenmaal soms (vaak) hebben. Een meningsverschil over een dekentje liep uit op een tranendal. Ik suste de ruzie met de belofte dat ik in het weekend voor allebei een nieuw dekentje zou maken. Dus zo geschiedde. We gingen naar de stoffenwinkel, ik naaide twee dekentjes in elkaar en de dames zijn dolgelukkig en onafscheidelijk met hun nieuwe aanwinsten. Met dit koude weer kun je nooit genoeg dekentjes hebben om onder te liggen (met een fijn boek of voor de tv).
 
Dit dekentje is echt super simpel en snel. In 45 minuten naai je het zo in elkaar. Alles wat je nodig hebt:
– een meter katoen
– een meter fleece of dunne teddystof
– naaimachine
– schaar
– garen
– spelden
Leg de lap fleece op de grond en leg daar met de goede kant naar beneden de lap katoen op. Speld de stoffen netjes op elkaar (spelden is hier een must, voor een mooi resultaat). Stik de lappen aan elkaar op de naaimachine en laat aan één zijde een opening van zo’n 20 cm. Knip de stof uit de hoeken en keer het geheel binnenstebuiten. Nu speld je de opening dicht (vouw de stof naar binnen) en naai nog eenmaal de hele deken rond op 1 cm uit de kant. Klaar!
Ik wens je een mooie week!
X Elske
Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

11 Reacties

    • Leuk Maris! En dank je wel voor de link op je blog, top! Voor het wiegje of kinderwagen kun je wel met een kleiner exemplaar toe maar voor het ledikantje is het een ideaal formaat (een meter stof van 140 a 150 cm breed). Succes en ik ben benieuwd naar het resultaat 🙂

  1. Dankjewel voor het delen! Ik heb er 2 af, nog 2 te gaan (tweeling onderweg..geslacht onbekend) . Leuk misschien te melden dat ik 5 jr terug ook al eens dankzij jou (jullie) een dekentje haakte! Heb bij je op cursus gezeten.

    • Hoi! Wat leuk dat je met de dekentjes aan de slag bent en van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Een tweeling, wat bijzonder. Deze dekentjes zijn wat sneller klaar dan de (ook mooie) gehaakte exemplaren. Nog een goede zwangerschap gewenst en veel geluk!

Laat een reactie achter