Op Pinterest kom ik regelmatig (of eigenlijk héél vaak) leuke DIY-projecten tegen waarvan ik meteen denk: dat moet ik eens proberen. Dat had ik ook toen ik deze pin zag. Een glazen pot met daarin een vogeltje op een takje. Leuk en gezellig voor op tafel in de herfst! Dus ik ging aan de slag.

Wil je ook een ‘bird in a jar’ maken? Dit heb je nodig:

  • glazen pot
  • stukje mos
  • takje
  • draad
  • vogeltje (op een knijpertje)
  • maskingtape voor een eventueel vlaggenlijntje (= fleurig)
  • schaar

 

Het vlaggenlijntje maak je van draad waar je stukjes maskingtape omheen vouwt. Je knipt driehoekjes van de tape en bind het lijntje aan de tak. De vogel klem je aan de tak (of lijm ‘m vast met een lijmpistool). Met draad hang je het takje aan de rand van de pot. Deksel er op en klaar is je sfeervolle herfstproject!

Dat de tuincentra de kerstafdeling al volledig hebben opgetuigd heeft zo zijn voordelen. Want ik vond er mooie vogeltjes en ook nog een lief hertje. In een grote glazen pot die ik nog in de kast had staan maakte ik een variant op de ‘bird in a jar’. Het hertje viert ook feest 🙂

Ik wens je een mooi weekend!
x Elske

P.S.: Kristel de knuffelpop van Yfke is weer terecht! Ze heeft een nachtje doorgebracht op de klantenservice van Hema. Pfieuw!

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

13 Reacties

Laat een reactie achter