old tin upcycle DIY

old tin upcycle DIY

Toen ik een paar jaar geleden begon met Pinterest kwam ik deze pin eens tegen. Dit moest ik ook eens doen! Nu dan eindelijk, ruim twee jaar later, is het zover en streep ik deze DIY van mijn lijstje: oude blikken trommeltjes een tweede leven geven door ze over te spuiten met een leuk kleurtje.
Wat heb je nodig:
 • Oude blikken doosjes. (Ik vond een aantal leuke voor 50 cent per stuk bij de kringloop. Maar wie weet heb je zelf ook nog een oud koektrommeltje en voorraadblik in de kast staan die je eigenlijk al had genomineerd voor de kliko.)
 • Spuitverf. (Ik had nog een aantal kleurtjes in de kast, maar anders te koop bij bijvoorbeeld de bouwmarkten of de Action.)
 • Oude kranten.
Oh ja, en een portie geduld. Ik had al eens gemeld dat ik niet zo veel geduld heb en dat is voor deze DIY niet zo handig :). Ik dacht: ‘dikke laag verf, snel klaar’. Maar dat raad ik je niet aan. Het eindresultaat wordt er niet mooier van. Be patient!
Was voor je van start gaat de blikjes even af en laat ze goed drogen. Het spuiten doe je bij voorkeur buiten. Spreid wat oude kranten uit en zet daar de blikjes op. Spuit met een afstand van 20 a 30 cm de verf in dunne lagen op de blikjes. (In 3 a 4 lagen dus, niet in 1 of 2 lagen!) Na 10 of 15 minuten droogtijd kun je de volgende laag al aanbrengen. De verf even goed laten uitharden en klaar is je upcycling project!

Ik versierde de blikjes nog met een tag, stempels, maskingtape en magneetjes. Ze staan gevuld met knopen, letters en m’n verzameling maskingtape te pronken op het bureau. Je kunt deze te gekke blikjes natuurlijk ook gebruiken voor je vers gebakken koekjes, als pennenbak, voor je knutselspullen, de barbiekleren, kraaltjes en nog veel meer.

Meer leuke DIY-projecten (die ik wellicht ooit nog eens ga uitvoeren) vind je op mijn Pinterest of hier.
Ik wens je een mooie week!
x Elske

Tags:
12 Reacties
 • Lisanne Multem

  14 september 2014 op 14:18 Beantwoorden

  Super leuk gedaan! Mooie kleuren ook, en een gaaf idee om er een magneetje bij te gebruiken! Groetjes Lisanne

 • Lieke Lauwers

  14 september 2014 op 16:38 Beantwoorden

  Wat een leuk idee! Ik kom deze blikjes regelmatig tegen bij de kringloop, maar ze hebben dan net de verkeerde kleur. Super goede oplossing. Die magneetjes zijn ook gaaf erbij. Waar heb je die vandaan?
  Groetjes lieke

 • Ilse den Besten

  14 september 2014 op 16:57 Beantwoorden

  Wat een schattige blikjes zijn het geworden!

 • Gertrud Prins

  14 september 2014 op 18:20 Beantwoorden

  Heel erg leuk gedaan, deze ga ik onthouden.. 😉

 • Mathanja

  14 september 2014 op 22:21 Beantwoorden

  Wat een mooi resultaat! Leuk afgemaakt met labels, tape en magneetjes.

 • Elze

  15 september 2014 op 07:42 Beantwoorden

  Wat een gaaf resultaat! Ik vind de labels er op ook erg geslaagd!

 • Maaike | Gekkiggeitje

  15 september 2014 op 13:06 Beantwoorden

  Heel tof idee! Had het al gezien op instagram, maar had toen niet in de gaten dat er oude blikjes onder die mooie kleur verf zaten!

 • Minke Maria

  15 september 2014 op 13:29 Beantwoorden

  Gave DIY! En echt een hele leuke blog heb je!

 • Liza Veenendaal

  16 september 2014 op 10:25 Beantwoorden

  Mooi!

 • Stephanie Koster

  25 september 2014 op 09:08 Beantwoorden

  Wat een goed idee met de tags eraan! Thnx voor de tip… ga ik dit weekend ook eens proberen.
  Gefeliciteerd met je nominatie voor de MTB award!

  Groetjes,

  Stephanie

  • Elske Leenstra

   25 september 2014 op 19:05 Beantwoorden

   Dank je wel Stephanie! Wat een verrassing, ik ben er nog een beetje ondersteboven van 🙂

 • marije

  12 oktober 2014 op 13:36 Beantwoorden

  Super leuk gedaan Elske!

Schrijf een reactie