Toen ik een paar jaar geleden begon met Pinterest kwam ik deze pin eens tegen. Dit moest ik ook eens doen! Nu dan eindelijk, ruim twee jaar later, is het zover en streep ik deze DIY van mijn lijstje: oude blikken trommeltjes een tweede leven geven door ze over te spuiten met een leuk kleurtje.
Wat heb je nodig:
  • Oude blikken doosjes. (Ik vond een aantal leuke voor 50 cent per stuk bij de kringloop. Maar wie weet heb je zelf ook nog een oud koektrommeltje en voorraadblik in de kast staan die je eigenlijk al had genomineerd voor de kliko.)
  • Spuitverf. (Ik had nog een aantal kleurtjes in de kast, maar anders te koop bij bijvoorbeeld de bouwmarkten of de Action.)
  • Oude kranten.
Oh ja, en een portie geduld. Ik had al eens gemeld dat ik niet zo veel geduld heb en dat is voor deze DIY niet zo handig :). Ik dacht: ‘dikke laag verf, snel klaar’. Maar dat raad ik je niet aan. Het eindresultaat wordt er niet mooier van. Be patient!
Was voor je van start gaat de blikjes even af en laat ze goed drogen. Het spuiten doe je bij voorkeur buiten. Spreid wat oude kranten uit en zet daar de blikjes op. Spuit met een afstand van 20 a 30 cm de verf in dunne lagen op de blikjes. (In 3 a 4 lagen dus, niet in 1 of 2 lagen!) Na 10 of 15 minuten droogtijd kun je de volgende laag al aanbrengen. De verf even goed laten uitharden en klaar is je upcycling project!

Ik versierde de blikjes nog met een tag, stempels, maskingtape en magneetjes. Ze staan gevuld met knopen, letters en m’n verzameling maskingtape te pronken op het bureau. Je kunt deze te gekke blikjes natuurlijk ook gebruiken voor je vers gebakken koekjes, als pennenbak, voor je knutselspullen, de barbiekleren, kraaltjes en nog veel meer.

Meer leuke DIY-projecten (die ik wellicht ooit nog eens ga uitvoeren) vind je op mijn Pinterest of hier.
Ik wens je een mooie week!
x Elske

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

12 Reacties

  1. Wat een leuk idee! Ik kom deze blikjes regelmatig tegen bij de kringloop, maar ze hebben dan net de verkeerde kleur. Super goede oplossing. Die magneetjes zijn ook gaaf erbij. Waar heb je die vandaan?
    Groetjes lieke

Laat een reactie achter