Vanmorgen liepen Yfke en ik in de stromende regen naar de hobbywinkel. Hoogtijd voor een leuk DIY-project, dus eerst even een paar inkopen doen. We kochten:

  • een stukje leer (ik gebruikte een stukje nepleer oftewel skai, kies wel een stevige soort)
  • drukknopen
  • knopen in allerlei mooie kleuren
Thuis na de koffie pakten we nog een schaar, hamer, liniaal en potlood, naald en draad. Let’s go: we gaan armbandjes maken!
Voor de maat pakte ik een bestaande leren armband. Houd rekening met een stukje overlap voor de drukknoopsluiting. Met liniaal en potlood teken je de armband op de achterkant van het leer en met een scherpe stofschaar knip je het uit (snijden kan ook). Bevestig aan de uiteinden de drukknopen. Ik had nog nooit eerder drukknopen aangezet en vond een handig filmpje op YouTube.
Kies een paar mooie knopen om de armband te versieren. Je zet ze gemakkelijk vast met naald en draad. En hop, klaar is je te gekke armband!
Minimale inspanning, maximaal resultaat. Een DIY-project naar m’n hart ;). Meer DIY-projecten van mij vind je hier of op mijn DIY Pinterest board.
Fijne dag!
Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

3 Reacties

Laat een reactie achter