Afgelopen stralende zondag was het zover: na een paar sprongen op de nieuwe trampoline viel de wiebeltand van Jelka eruit. Vol trots stak ze haar handje naar me uit en lachte haar gebitje bloot. Een fietsenrek pronkte me tegemoet en opgetogen gingen we naar binnen. Op zoek naar een mooi doosje voor de tand én om de slingers op te hangen. Zo’n eerste wisseltand, dat moet gevierd worden!

We deden Jelka haar melktandje in een doosje van de juwelier wat we vonden in de kast. Vroeger bewaarde ook ik m’n melktandjes in zo’n doosje, waar ik eerder mooie oorbelletjes uit had gekregen. Maar hoe prima zo’n doosje ook functioneert, we wilden wel wat flitsenders voor de tandjes en gingen aan de slag. 
Het prachtige papier uit het Flow Book For Paper Lovers, waar ik eerder een mooie slinger mee maakte, is nog lang niet opgebruikt. Dus ik lag het boek klaar, plus een paar houten doosjes (Xenos), een schaar en papiersnijder, lijm en maskingtape. 
Jelka koos mooie papiertjes uit en ik knipte en sneed het papier op maat. Geen ingewikkeld gedoe maar gewoon stroken snijden voor de omtrek van de doosjes. Het dekseltje trek je op papier om met een potlood en deze cirkel knip je uit. Met lijm en/of maskingtape bevestig je het papier op het doosje. 
Nog even een dotje watten in het doosje en het tandje heeft een ere plekje gekregen!
Jelka koos een doosje voor haar melktanden. In de doosjes kun je natuurlijk ook mooie oorbelletjes, ringetjes of andere sieraden bewaren. Of gebruik ‘m voor andere schatten of als verpakking van een cadeautje.

Fijne dag!
Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

8 Reacties

  1. Spannend zo'n eerste wiebeltand.
    Nu is hij er uit en komt het in een prachtig doosje! Ze zijn leuk geworden.
    Haha geweldig, de slingers ophangen voor de eerste tand.
    Lieve groet, Rensina

  2. Zo leuk zo'n fietsenstalling en weer een mijlpaal! Ik heb die ronde doosjes gebruikt voor een adventskalender, ideaal. Fijne week, Pascale

Laat een reactie achter